PODCAST

Persoonlijke ervaringen met Human Design

Liever lezen? Lees hier het transcript

Ilse [00:00:00]:
Hoi, superleuk dat je luistert. Ik ben Ilse, online business mentor voor projectondernemers en human design professional. En ja, ik dacht, laat ik eens een keer een podcast opnemen. Dat doe ik eigenlijk nooit. En toevallig had ik vandaag inspiratie. Er waren zoveel dingen die me bezighielden dat ik dacht, dat vind ik eigenlijk leuk om dat gewoon eens niet in een blog te doen, maar gewoon op een andere manier te kunnen vertellen. En ja, want in de blogartikelen op mijn website, daar kun je van alles lezen over human design in het algemeen, wat het zakelijk gezien voor mij betekent heeft, voor klanten, allerlei andere algemene informatie en wetenswaardigheden natuurlijk, met betrekking tot online ondernemen en dan specifiek over projectors. Maar een keer De persoonlijke kant daarvan wat meer vertellen, dat had ik nog niet eerder gedaan.

Ilse [00:00:48]:
En ik vond het leuk om dat nu wel te doen. Maar nu zijn er weer zoveel puzzelstukjes op de plaats gevallen. En misschien herken je dat ook wel, dat als je eenmaal met Humanisme aan de slag gaat, dat je iedere keer iets nieuws tegenkomt. En dan denk je, oh nou begrijp ik het. En dat proces gaat nog wel even door want er is zo ontzettend veel te ontdekken. Een op een met klanten in samen te werken. Het is gewoon heel erg fijn als je daar gewoon in kunt duiken en als je die ervaringen kunt delen want daar gaat het vaak om en ja laten we wel wezen als je projector bent dan zijn er toch een heleboel dingen anders in het leven. En zo ging dat bij mij dus ook.

Ilse [00:01:25]:
Ik was al een hele tijd met mijn business aan het zoeken, waar werd ik nou blij van? En Ik heb er ook een hele tijd in stilgestaan, gewoon even achteraf wachten op de uitnodiging. Gewoon even de dingen laten gebeuren, niet op zoek naar nieuwe klanten. Het was echt dat ik dacht van nou het is wel even goed, zo laat iedereen maar om me heen rennen, ik heb daar even geen zin in. Ik heb genoeg aan de dingen die ik nu heb. En dat waren gewoon heel veel dingen die ik super leuk vond om uit te zoeken. Daar houd ik ook heel erg van. Met een lijn 1 profiel vind ik het erg leuk om steeds nieuwe dingen te leren en uit te puzzelen. Dat heb ik ook volop gedaan, ook in mijn leven.

Ilse [00:02:04]:
En zakelijk gezien, toen ik voor de tweede keer was begonnen met ondernemen, bleek achteraf gezien dat de rol die ik daarin aannam, of het werk wat ik deed, dat dat op een aantal punten eigenlijk helemaal niet zo goed paste bij mijn design. Maar dat wist ik natuurlijk helemaal niet. En dus ben je dan de hele tijd zoekende en toen Human Design mijn pad kwam, het kwam vanaf verschillende kanten binnen op een gegeven moment, dat ik dacht, wacht even nu, nu ga ik toch eens even kijken waar gaat dit eigenlijk over? Want oorspronkelijk had ik een beetje het idee van ach dat is weer zoiets waar iedereen achteraan loopt, dat is weer zo’n hype en ik doe niet mee met al dat zwevige gedoe, daar hou ik helemaal niet van, Ik ben meer van de praktische kant. En, maar ja, er was geen ontkomen aan. En toen ik natuurlijk achterkwam dat projecten was, ja, daar gaan natuurlijk heel veel balletjes rollen. En daardoor kreeg ik ook heel veel inzicht in dingen die ik in het begin fout had gedaan, of dingen waar ik tegenaan was gelopen, maar ook wat ik een hele interessante vond om te ontdekken waar ik met werk door mijn leven heen, en dat zijn toch al heel wat arbeidszame jaren, op verschillende keren er ook uit uitgenodigd was. Dus je bent zoekende in je werk, waar word je blij van, waar ben je goed in, waar ben je op je plek. Nou er gebeuren allerlei dingen in het leven, Dat maken we natuurlijk allemaal mee, maar op een gegeven moment vond ik het ook wel mooi om ergens terug te lezen.

Ilse [00:03:36]:
Je kunt er ook uit uitgenodigd worden, uit het werk. Oh, wacht even. En toen zag ik hoe vaak is dat gebeurd, dat er situaties ontstonden. Bedrijven stopten, gingen verhuizen. Nou ja, allerlei dingen gebeuren waardoor het werk stopte, of ik het werk stopte. Nou zijn er toch wel hele mooie ontwikkelingen geweest waardoor je iedere keer in het sniels terecht komt. En dat je langzamerhand steeds van het een in het ander rolt. En het is natuurlijk wel heel mooi als je daar kunt kijken van, oh wacht even, Waarom werkt iets niet? Of waarom werd ik ergens niet meer blij van? Of waarom was dat gewoon niet de juiste plek om je te kunnen ontwikkelen? Of waarom was je op een gegeven moment op een bepaalde manier klaar op een bepaald gebied? Dat je uitgeleerd bent, of dat je er geen voldoening meer uithaalt, terwijl je om je heen ziet van hey, er zijn heel veel mensen die kunnen twintig jaar hetzelfde werk doen en die worden, ja, twintig jaar zijn ze nog steeds blij met wat ze doen.

Ilse [00:04:44]:
En Waarom ben ik altijd zoekende naar toch net dat ene andere, met meer uitdaging, met meer nieuwe dingen of wat dan ook. Dus human design is een manier om met heel andere ogen naar je verleden te kunnen kijken, heb ik gemerkt. Dingen waar je last van hebt, bijvoorbeeld. Dat kan ook gaan over hele persoonlijke dingen, Maar het kan ook gaan over vrienden, familie, nou ja, alles wat je tegen kunt komen, waarin je in interactie bent met mensen. Als je inzicht krijgt in je jongen design, kan je daardoor ook anders gaan kijken naar gebeurtenissen, waar je misschien wel helemaal niet zo’n leuk gevoel over hebt, of waarvan je denkt van goh, wat is hier nou precies gebeurd, of hoe kan het zijn dat iets zus of zo gelopen is, of wat had ik kunnen veranderen? Nou, je kent allemaal wel van die vragen die je bezig kunnen houden. Maar als je inzicht krijgt in je design en je kan op die manier ook kijken naar de brede context, ook naar andere mensen en naar alles wat er op dat gebied een rol kan spelen, en dat je kijkt naar hoe jezelf als projector bent en wat daar de positieve energie van is en ook de valkuilen, dan kan je ook heel veel situaties uit het verleden een plek geven en die kan je veel beter bekijken zonder dat het daarin persoonlijk wordt. Dus het is ook heel erg helend om op die manier je eigen design te ontdekken, steeds bewuster te worden, meer te gaan leven, maar ook om anders naar jezelf te kunnen kijken. En de talenten die je hebt waarvan andere mensen soms denken dat dat iets raars is of dat jij daar misschien toch niet mee bezig moet houden of dat je op een andere manier naar dingen kijkt, nou hoe dan ook, Kan het zijn dat je natuurlijk een manier van doen of van werken hebt waarvan andere mensen wel eens iets vinden.

Ilse [00:06:53]:
Of waar je zelf met je hoofd iets van vindt. Maar als je door je design daar anders naar kunt kijken, dan kan het veel positiever worden. Dus dat vond ik wel heel erg bevrijdend, ook om te merken dat Human Design je veel meer brengt dan alleen maar het inzicht in een chart En al die cijfertjes en al die portokanalen, wat het allemaal betekent, want je kunt echt met Human Design heel diep gaan. Er is ongelooflijk veel te ontdekken. En als je daarmee begint, dan zal je iedere keer een nieuw stukje ontdekken. Maar het hele plaatje wordt steeds duidelijker en ook hoe de dingen door je leven heen lopen worden veel logischer. Want soms is het ook wel ja, verleidelijk om te denken, had ik dit maar 10 jaar geleden geweten, had ik dit maar 20 jaar geleden geweten, ja, dat heb ik ook wel eens gedacht. En toch is het ergens zo van, maar al die dingen die daarna gebeurd zijn, of die zeg maar in die afgelopen tijd gebeurd zijn, 10, 20 jaar of wat het ook is, die dienen allemaal een doel.

Ilse [00:08:07]:
Het mooie is dat ik dat op die manier ook kan zien met mijn aanbod, hoe zich dat ontwikkeld heeft. Zo was het concept van de Diamantroute, het programma, is al jaren geleden ontstaan en heb ik op allerlei manieren praktisch ook vorm gegeven in samenwerking met klanten. Zoals het oorspronkelijk was, heb ik de hele idee geparkeerd. Het mooie was dat ik door Human Design erachter kwam dat het echt iets van mij was en dat ik het juist weer moest gaan gebruiken, maar dat het oorspronkelijk nog helemaal niet af was. Want er hoorde namelijk nog een stukje bij en dat is het stukje Human Design, dat was eigenlijk het ontbrekende puzzelstukje van de inhoud van het programma. En dat is het mooie, dat je dan op een gegeven moment kunt gaan zien hoe dingen op een logische manier bij elkaar horen, een rode draad vormen en dat dat zowel zakelijk als privé je heel veel helderheid kan geven. Maar ook, dat geeft ook heel veel inzicht in hoe je samenwerkt met andere mensen of hoe je omgaat met andere mensen. En als je dat inzicht hebt, dan kun je sommige dingen ook veel minder persoonlijk nemen.

Ilse [00:09:24]:
En of die andere mensen nou wel of niet met het human design bezig zijn of niet, of dat ze ervan weten of niet, want je wil niet zeggen dat je er met anderen over hoeft te praten, maar alleen voor mezelf om het te begrijpen, om dingen in mijn eigen familiesysteem zeg maar helder te krijgen, worden dingen al veel meer ontspannen. Je kunt ook anders gaan communiceren omdat je ook veel beter inzicht krijgt in jezelf. Dus eigenlijk is het zo dat ik sinds ik me echt ben gaan verdiepen in human design, kwam ik er dus achter dat het mijn werk zoals ik dat oorspronkelijk deed met klanten, online business en marketingstrategie, dat kon ik bijna niet meer goed doen zonder human design. Dus dan kom je in de situatie dat je heel snel dingen moet loslaten. Althans, als je er op een goede manier mee verder wilt. Want ik had een heleboel leuke opdrachten, ik had een heleboel best leuke business, ik verdiende ook daar best, ja, liep best leuk op een aantal punten, zeker weten. En toch werkte het uiteindelijk niet. En doordat je inzicht krijgt in je design, ga je daar duidelijkheid in krijgen.

Ilse [00:10:38]:
En er was een duidelijkheid die ik eigenlijk al veel langer voelde, want ik voelde al veel langer dat er dingen dwars zaten, maar ik wist niet hoe, ik kon de vinger er niet opleggen. En ik ging de oorzaak voor die onrust, voor dat onvrede gevoel, ging ik ergens anders zoeken. Heb ik een burn-out? Is het de overgang? Of nou ja, verzind nog maar een paar andere dingen waarvan je kunt denken van, goh, waarom heb ik niet meer het plezier in de dingen die ik doe, althans niet meer het plezier zoals ik het in het begin had, of waarom wil ik er niet bijvoorbeeld de hele week aan klanten mee hebben, maar heb ik na een aantal opdrachten of een aantal uren, is dat wel genoeg? Nou ja, als je erachter komt dat je projector bent, dan wordt het natuurlijk vanzelf duidelijk. En dat betekent ook dat er intern allerlei processen op gang komen, want wat je met je werk ondervindt, dat ondervind je natuurlijk ook op een bepaalde manier in je privéleven. Al met al kan ik rustig zeggen… Soms denk ik wel eens van, gooi het onderwerp maar even in een hoek. Doe maar even niet. Maar ik kan me er niet echt aan onttrekken, omdat nu blijkt dat het echt een onderdeel vormt van mijn werk.

Ilse [00:11:47]:
En ook privé is het steeds belangrijker om er bewust van te zijn en wordt dat steeds makkelijker. Dus ja, privé op alle fronten heeft het me heel erg veel inzichten gegeven, heel veel meer rust en vertrouwen gegeven. En zeker is het natuurlijk de eerste tijd dat je ermee aan de slag gaat, kan het heel erg overweldigend zijn. En het is natuurlijk superfijn als je daar met iemand over kan praten. Ik heb daar zelf op allerlei manieren ook van alles voor gevolgd, Ook coachingprogramma’s, heel veel geïnvesteerd in coaching, dingen deconditioneren, want je loopt van alles op en dat betekent dat je ook heel veel dingen hebt af te leren of bewust te worden, maar dan op een positieve manier ga je wel door verschillende processen heen. Maar eigenlijk als ik nu terugkijk denk ik, jeetje, wat is er toch in een paar jaar tijd ongelooflijk veel veranderd. En ook kan ik veel makkelijker zien waar ik al volgens mijn design dingen juist deed en waarom het in mijn eerste business ook succes heeft gebracht. En waarom ik daar op bepaalde punten super blij van werd.

Ilse [00:13:00]:
En daarna opnieuw daarna moest gaan zoeken. Maar met je design heb je eigenlijk een soort… Ja, je hebt gewoon een gebruiksaanwijzing voor jezelf. En iedere keer kan je dan een stukje verder uitpuzzelen. En dat is natuurlijk supertof als je dat allemaal niet alleen hoeft te doen. Vandaar dat ik het ook heel erg leuk vind om één op één met mensen te werken. Want daar ben ik wel achtergekomen. Ze zeggen projectors werken optimaal één op één.

Ilse [00:13:24]:
En er zijn ook heel veel projectors die werken in groepen. Maar ik vind het zelf gewoon superleuk om wel met mensen één op één te werken. Althans voorlopig doe ik dat. Nou, ik hoop dat je er wat aan hebt gehad. Ik vond het leuk om het toch even te delen. En ik neem gewoon alleen een podcast op wanneer ik er zelf zin in heb. En dit was nu zo’n moment waarin er weer allerlei nieuwe inzichten kwamen, waarin ik er ook weer achter kom van wacht even, oh, wat is mijn drijfje? Oh, ik was eventjes op een aantal punten de verkeerde kant op gegaan of te ver gezocht. Of ja, soms wil je gewoon antwoorden.

Ilse [00:13:59]:
En dan in één keer komt er weer een stukje wat je duidelijk krijgt en waardoor je merkt dat je misschien van je eigen koers was afgeraakt. En dat vind ik echt het supermooie van Human Design. Het helpt je om weer gewoon jezelf te worden En alle dingen die je leert onderweg, die je opgepikt hebt, die je meegemaakt hebt, dat is allemaal bagage die je weer kan gebruiken. Nou, voor nu laat ik het hierbij. En als je het leuk vindt of als je het nog niet gedaan hebt kun je natuurlijk inschrijven voor de mailinglijst, door de medenkers. Daarin deel ik allerlei dingen die ik meemaak, ook met klanten over marketing, ondernemen, human design. Dat is net een beetje wat er speelt, wat ik leuk vind om te delen, wat een waardevolle inspiratie is voor iemand anders die ook een projector is. Want het is natuurlijk wel super fijn als je daar niet allemaal in je eentje voor staat.

Ilse [00:14:55]:
En ik heb het best heel moeilijk gevonden op bepaalde punten. En gelukkig waren daar uiteindelijk dan weer steeds mensen die me een stafje verder konden helpen. En zo is het een hele mooie reis. Ik hoop dat dat voor jou ook geldt en tot de volgende keer!

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"