Ontspannen ondernemen als coach: 5 slimme ideeën

nov 8, 2023 | Human Design

ontspannen ondernemen

Ondernemen als coach kan soms een echte uitdaging zijn. Veel coaches willen op een ontspannen manier ondernemen. “Als je voor jezelf begint, heb je meer vrijheid” is het idee. In de praktijk blijkt dit echter vaak anders te zijn.

Als ondernemende coach heb je veel taken en verantwoordelijkheden. Je trekt klanten aan en regelt de administratie en financiën. Daarnaast houd je de ontwikkelingen en kennis in je eigen vakgebied bij en werk je met coachees. Dus moet je kunnen wisselen tussen verschillende rollen: van marketeer tot begeleider van je klanten. Dat is niet altijd eenvoudig.

Daarom is het extra belangrijk dat je als coach zelf ontspannen blijft. Je kunt pas succesvol zijn in het begeleiden van anderen wanneer je zelf in balans bent.

In deze blogpost zal ik vijf ideeën delen die jou als coach kunnen helpen om meer ontspannen te ondernemen. Ik ga ook twee specifieke methodes bespreken. Een daarvan is het opzetten van een online aanbod en de andere betreft het verkennen van Human Design. Waarom juist dát zo waardevol is ontdek je zo.

Idee 1: Zorg voor Zelfzorg

Het is ironisch maar waar: veel coaches verwaarlozen hun persoonlijk welzijn terwijl ze anderen helpen met hun ontwikkeling. Het is superbelangrijk dat juist coaches goed voor zichzelf zorgen. Zelfzorg gaat over zowel fysieke als mentale aspecten. Hier zijn een paar handige stappen die je kunt nemen:

1. Maak tijd voor jezelf: Plan regelmatig momenten in je agenda waarop je even helemaal niets doet. Dit kunnen kleine pauzes zijn gedurende de dag of langere periodes van rust en ontspanning in het weekend. Ga mediteren, maak een uitstapje of ga wandelen. Je kunt ook simpelweg genieten van iets plezierigs en gezelligs met familie en vrienden.

2. Bewaak je grenzen: Als coach wil je waarschijnlijk veel beschikbaar zijn voor je klanten. Het is dan belangrijk om grenzen te stellen en duidelijke werktijden vast te leggen. Laat je klanten weten wanneer je beschikbaar bent en wanneer niet, en bewaak deze grenzen.

3. Investeer in zelfontwikkeling en kennis. Blijf leren en groeien, als persoon en als professional. Zorg ervoor dat je tijd investeert in het bijwonen van cursussen en workshops. Deze zullen je vaardigheden verbeteren en helpen beter voor je klanten te zorgen.

Denk daarbij ook aan cursussen en coaching op het gebied van ondernemer zijn. Want ook al is marketing misschien niet je hobby, het is wél belangrijk als je onderneemt. En eerlijk, het kan allemaal op jouw manier.

Idee 2: Ontwikkel een Online Aanbod

Het hebben van een online aanbod brengt je geweldige kansen. Het is super om te zien hoe je met online producten en diensten veel meer mensen kunt helpen. Zo kan je bedrijf 24 uur per dag doorgaan zonder dat je er zelf bij hoeft te zijn.

Hier zijn een paar ideeën om een online aanbod te ontwikkelen:

1. Website en sociale media: Creëer een aantrekkelijke website met een webshop of ontwikkel een online leeromgeving. Hier kun je jouw diensten en expertise tonen en aanbieden. Gebruik sociale media, SEO (zoekmachine optimalisatie) om zichtbaar te worden en in contact te komen met potentiële klanten.

2. Bloggen en het creëren van content: Publiceer geregeld blogberichten. Maak video’s of een podcast. Kies onderwerpen op jouw vakgebied en die je ideale klant aanspreken. Op deze manier toon je jouw deskundigheid. Mensen kunnen je beter leren kennen omdat ze je kunnen horen. Natuurlijk hoef je niet alles tegelijk te doen. Kies een methode waar je blij van wordt en die je gemakkelijk kunt volhouden.

3. Online coaching: Bied online coachingssessies aan. Dat kan via videobellen zoals Zoom. Zo kun je gemakkelijker mensen helpen, ongeacht hun locatie. Op deze manier kun je zelfs met groepen werken zonder dat iemand de deur uit hoeft.

4. Online cursussen en webinars: Het aanbieden van online cursussen over specifieke onderwerpen is een geweldige kans om meer vrijheid te creëren voor jezelf. Het maakt ook blended learning mogelijk. Zo maak je de combinatie met live en online. Bovendien kun je zo’n online training ook los aanbieden. Bekendheid kun je ook vergroten door het geven van webinars over speciale onderwerpen. Gratis of betaald. Zo kun je een extra inkomstenbron creëren en jezelf als een expert in jouw vakgebied positioneren.

5. E-mailmarketing: Bouw een e-maillijst op en gebruik e-mail om in contact te blijven met volgers en klanten. Stuur waardevolle informatie, inspiratie en aanbiedingen om mensen betrokken te houden.

Idee 3: Gebruik Human Design

Human Design is echt super interessant als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en zelfontdekking. Het mixt astrologie, de I Tjing, de Kabbala en de chakra’s tot een modern systeem voor zelfontwikkeling. Zo krijg je een beter inzicht in wie je werkelijk bent. Het geeft je houvast om meer in flow te leven. Hier zijn een paar manieren waarop coaches Human Design kunnen gebruiken:

1. Ontdek hoe jouw persoonlijke blauwdruk je kan helpen op een authentieke manier aan marketing te doen. Door inzicht in je design te krijgen, kom je er bijvoorbeeld achter wie je ideale klant is. En hoe je deze op een authentieke manier met de juiste content kunt aanspreken.

2. Leer hoe jouw design je helpt om relaxt beslissingen te nemen. Op die manier kun je je bedrijf ontwikkelen op een manier die echt bij je past. Human Design wordt niet voor niets de kunst van het differentiëren genoemd. Het is geen hokje om in te passen maar geeft juist houvast om jezelf nog beter te leren kennen. En daar word je alleen maar wijzer van.

Idee 4: Delegeer en Automatiseer

Een van de grootste bronnen van stress voor coaches is vaak de enorme hoeveelheid taken die ze moeten managen. Om ontspannen te ondernemen, is het belangrijk om taken uit te besteden die je liever kwijt bent. Of die je gewoon veel te veel tijd kosten. Ook processen automatiseren is superslim en helemaal niet zo ingewikkeld als je denkt.

3. Delegeer taken: Identificeer taken die niet noodzakelijk door jou persoonlijk moeten worden gedaan en besteed ze uit. Zo kun je bijvoorbeeld administratie uitbesteden en het onderhoud van je website.

4. Automatiseer processen: Gebruik tools en software om terugkerende taken te automatiseren. Zo kun je automatisch het maken van afspraken regelen, mails versturen en je boekhouding doen. Handig toch? Dit bespaart tijd en maakt de kans op fouten kleiner.

5. Werk samen met een team van andere professionals. Of onderzoek of een virtuele assistent (VA) voor jou de oplossing is. Zo kun je bepaalde taken uit handen geven aan een online professional zonder dat je zelf iemand in dienst hoeft te nemen. Je neemt werkdruk weg en daardoor kun jij je richten op wat je zelf het allerliefste doet.

Idee 5: Creëer een Positieve Mindset

Een positieve mindset is super belangrijk als je ontspannen wilt ondernemen. Zo kun je gemakkelijker uitdagingen overwinnen en gemotiveerd blijven zodat je echt geniet van wat je doet.

1. Praktiseer mindfulness: Neem de tijd om regelmatig te mediteren en in het hier en nu te zijn. Even afschakelen van alle drukte om je heen door juist bij jezelf terug te komen. Dit helpt stress verminderen en een positievere mindset te ontwikkelen.

2. Laat je niet gek maken door successen van een ander. Op sociale media is het zo gebeurd: je raakt onzeker en overweldigd door alles wat je van een ander ziet. En ook al weet je het wel, toch kan het blijven knagen. Zonde van je tijd. Wat je aan de buitenkant ziet is meestal niet de werkelijkheid.

3. Omring jezelf met positieve mensen: Besteed tijd met mensen die je inspireren en ondersteunen. Mensen waar je blij van wordt. Als je voelt dat je energie wegloopt is dat een alarmsignaal. Wees bewust van mensen en situaties die dat in jou triggeren. Ga het uit de weg of voorkom dat het je raakt.

4. Wees lekker flexibel en accepteer verandering: de wereld van het ondernemen is altijd in beweging. Sta open voor veranderingen en pas je aan als dat nodig is.

Conclusie

Het is voor een coach belangrijk om ontspannen te kunnen ondernemen zodat je een effectieve begeleider kunt zijn. Coaches kunnen hun zakelijke succes vergroten en hun persoonlijke welzijn bevorderen door goed voor zichzelf te zorgen.

Het ontwikkelen van een online aanbod kan hieraan bijdragen. Het toepassen van Human Design is ook een effectieve methode. Taken delegeren is eveneens belangrijk. Ten slotte, het cultiveren van een positieve mindset speelt een cruciale rol. Als coach moet je een evenwicht zoeken tussen anderen helpen en zelfzorg. Op deze manier kun je je klanten de beste begeleiding bieden.

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Als je ontdekt dat je het type Projector bent in Human Design dan kunnen allerlei gedachten je bezighouden. En mogelijk heeft je lichaam je al signalen afgegeven waardoor je op het spoor van Human Design bent gekomen. Human Design is geen geloof maar een experiment...

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

Als je onlangs in aanraking bent gekomen met Human Design, kan het zijn dat je al ontdekt hebt dat je een Projector bent. Misschien heb je er al een boek over gelezen of heb je je een beetje verdiept in je type en heb je gemerkt dat human design jou helpt om jezelf...