Wat is Human Design en waarom is het de moeite waard?

okt 27, 2023 | Human Design

Wat is Human Design


Dat je op deze pagina terecht bent gekomen betekent waarschijnlijk dat je jezelf weleens de vraag “wat is Human Design?” hebt gesteld. Misschien heb je collega’s, andere ondernemers, vrienden of kennissen erover horen praten of wie weet is ooit aan jou gevraagd welk type jij bent. Maar… Wat ís Human Design nou eigenlijk? Want je hoort het steeds vaker. Daarom tijd voor een beetje uitleg.

Het klinkt misschien futuristisch, maar Human Design is eigenlijk ontzettend fascinerend en een heel fijn hulpmiddel om jezelf beter te begrijpen. Het geeft je inzichten in hoe je in het leven staat en nog veel meer. Klinkt misschien nog een beetje vaag, maar na het lezen van deze blog is het veel duidelijker voor je.

Ik leg uit wat

  • Human Design (afgekort HD) is,
  • Hoe je je eigen type ontdekt
  • en waarom het de moeite waard is om je erin te verdiepen. 

Wat is Human Design?

Laten we beginnen met de basis: wat is Human Design? Eenvoudig gezegd is het een soort persoonlijke gebruiksaanwijzing. Weet je meer over HD en heb je je profiel berekend? Dan helpt het jou te ontdekken wie je bent, hoe je beslissingen neemt en waar jouw krachten en uitdagingen liggen. Je krijgt inzicht in wie jij van nature bent. Het systeem brengt verschillende oude wijsheden en moderne wetenschap samen, waardoor er een visuele kaart van levensenergie ontstaat. Dit wordt ook wel een chart genoemd. 

Hoe werkt Human Design?

Stel je eens voor dat je een blauwdruk hebt voor jezelf. Een blauwdruk die laat zien hoe jouw energie stroomt, hoe jij communiceert met anderen en zelfs hoe je het beste beslissingen kan nemen. Dit is precies hoe Human Design werkt. Het combineert inzichten uit verschillende disciplines (zoals astrologie, I-Ching, het chakra-systeem en sterrenkunde) om jouw persoonlijke blauwdruk te maken. 

De 4 Human Design types

Heel leuk natuurlijk, zo’n blauwdruk waaraan je kan zien hoe jouw energie stroomt en hoe je keuzes kan maken. Maar voor je dit inzicht hebt, moet je je Human Design berekenen om erachter te komen welk type jij bent. Er zijn in totaal vier hoofdtypen:

Generator

Een generator is het grootste type. Maar liefst 70% van de mensen is een generator of een Manifesting Generator. Het zijn de krachtige, constante werkpaarden: van alle types heeft een generator namelijk de meeste energie. (Manifesting) Generators zijn de bouwers onder ons, ze hebben veel levenslust en zijn altijd op zoek naar uitdagingen. Doen ze waar ze écht van houden? Dan doen ze dit vol passie en krijgen ze meer energie. Moeten Generators iets doen waar ze niet van houden? Dan wekt dit frustratie op en trekt hun sacrale energie terug.

Manifestor

8% van de mensen is een manifestor. Manifestors zijn de geboren leiders en actienemers. Ze hebben de energie om dingen in beweging te zetten en de wereld te veranderen. Ze willen heel graag dat er iets nieuws ontstaat en dat ze impact hebben. Is dit inderdaad het geval? Dan geeft dit manifestors veel voldoening.

Projector

21% van de mensen is een projector. Projectors hebben een talent voor het begrijpen van anderen. Ze zijn geweldige adviseurs en gidsen, maar ze hebben hun eigen unieke manier om in de wereld te stappen. Projectors leveren niet zo zeer een bijdrage met energie. Ze zijn erg goed in het sturen van de energie van anderen. Dit maakt een projector een ideale manager, adviseur of coach. Projectors zijn namelijk van nature heel erg gericht op anderen. Wel wachten zij op een uitnodiging om een ander te sturen. 

Reflector

Reflectors zijn heel zeldzaam. Maar 1% van de mensen is namelijk een reflector. Ze weerspiegelen de gezondheid van de samenleving om hen heen en hun kracht ligt in het begrijpen van de dynamiek van groepen. Ze hebben een open chart en hebben geen vaste ideeën over wat ze willen in het leven. In plaats daarvan absorberen ze juist wat er om hen heen gebeurt. De maan speelt ook een grote rol in hun leven; reflectors wachten minimaal één maancyclus voordat ze beslissingen nemen. 

Je eigen Human Design berekenen en ontdekken

Nu je antwoord hebt op de vraag “Wat is Human Design?” en meer weet over de verschillende types, kan het nóg leukere onderdeel beginnen. Namelijk je eigen Human Design berekenen en ontdekken! Je Human Design type berekenen kan via deze tool. Het is vrij simpel: je hoeft alleen je geboortedatum, -tijd en -plaats in te voeren. Zodra je je Human Design type hebt berekend kan je meer leren over jouw strategie en autoriteit. Snap je je eigen chart? Dan kom je erachter wie jij bent, hoe je het beste beslissingen kan nemen en ben je meer in lijn met jezelf. Er zal een wereld voor je opengaan! 

Je chart lezen kan ingewikkeld zijn, vooral als dit alles nieuw voor je is. Heb je je HD berekend en wil je weten wat er nu precies in je profiel staat? Ik help je graag verder. 

Waarom zou je je bezighouden met Human Design?

Je weet misschien nog maar net wat HD is, dus ik begrijp het heel goed als je je afvraagt waarom je de tijd zou nemen om je eigen Human Design te berekenen. Je voelt zelf wanneer je er klaar voor bent, niemand zet je onder druk. Maar ik wil je wel meegeven dat het echt je leven kan veranderen. Je krijgt inzicht in waarom je bepaalde dingen doet, hoe je dingen doet en hoe je het eigenlijk beter zou kunnen doen. Maar ook kom je erachter waarom bepaalde dingen je energie geven en andere je juist helemaal leegtrekken. 

Meer in lijn met jezelf

Human Design zorgt er uiteindelijk voor dat je meer in lijn leeft met jezelf. Het is een geweldige manier om jezelf beter te begrijpen en te leven op een manier die voor jou natuurlijk en prettig aanvoelt. Het heeft invloed op je persoonlijke leven, bijvoorbeeld op het gebied van relaties. Maar je komt er ook achter of jij wel op de juiste manier onderneemt. Of jouw business wel écht bij jou past.

HD en je business

Wil je je droombedrijf realiseren? Echt vanuit je kracht en op de voor jou juiste manier ondernemen? Dan is het erg goed om je vast te houden aan je Human Design. Zo zorg je er namelijk voor dat je energie krijgt van hetgeen dat je doet in plaats van dat je uitgeput raakt.

Gratis Meedenkers in je mailbox

Waardevolle inzichten, inspiratie en exclusieve extra's voor Projector ondernemers:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. 

Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste "Meedenker" rechtstreeks in je mailbox. Onderwerpen zijn:

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Voor een Projector in Human Design is het cruciaal om bij het ondernemen een team achter zich te hebben staan, en hier zijn de redenen: Behoud van Energie: Als Projector ervaar je energie in golven. Door samen te werken met een team kun je bepaalde taken overdragen,...

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Als jij het type Projector bent of iemand kent die dit is, dan is het slim om je er in te verdiepen. Want de ‘Projector’ heeft een bijzondere krachtige rol en unieke gaven in onze maatschappij. Toch kan dat heel anders voelen als het jezelf betreft. Hoe komt dat? En...

Projector in Business, voorkom deze valkuilen

Projector in Business, voorkom deze valkuilen

Als zelfstandig ondernemer heb je misschien gehoord van verschillende persoonlijkheidsmodellen, maar Human Design kan je unieke inzichten bieden in jezelf en je zakelijke potentieel. Vooral als je het type ‘Projector’ bent is het essentieel om te begrijpen waarom je...