PODCAST

Het begin van verandering: jouw Human Design chart als katalysator naar flow en vrijheid

Liever lezen? Lees hier het transcript

Ilse [00:00:00]:

 

Hoi, leuk dat je luistert. Ik ben Ilse Weerdenburg, Splenic Projector 1.3. En ik help andere ondernemers die ook projector zijn. En vandaag wil ik het hebben over je Human Design Chart. Het is natuurlijk supermooi als je die aanvraagt. En dat kan zijn dat je gewoon op een bepaald moment in een situatie komt, dat je daar nieuwsgierig naar bent of dat je om een andere reden gevraagd wordt om je chart te downloaden, kijken wat erop staat, welk type, Hoera! Of niet, je bent een projector, en dan? Afhankelijk van wanneer je dat in je leven dus overkomt, voel je misschien de behoefte om het te negeren, of om er juist ver in te duiken. Nou, voor alles is een juiste tijd, dus het kan heel goed zijn dat het bij jou langs is gekomen op een moment in je leven dat je er helemaal geen ruimte voor had, dat je daar niet voor open stond, of dat je er bepaalde aannames over had. Zo heb ik het zelf ook een tijd genegeerd, want toen ik in mijn mailbox ging kijken vond ik al van een paar jaar daarvoor dat ik een chart had aangevraagd, maar ik had er niks mee gedaan.

Ja, er waren zoveel andere dingen. En het kwam gewoon op een moment tussen een heleboel andere activiteiten in en ja, waar ik ermee moest, ik had geen idee. Ik had er in ieder geval geen aandacht voor gehad. Dus het was niet het juiste moment. Tot het daarna terugkwam en bleef terugkomen En ik het gewoon niet meer kon negeren. En toen kwam het dus op een moment dat het heel erg welkom was. En ik denk weleens, had ik sommige dingen nou eerder geweten, of een paar jaar eerder geweten, of veel langer geleden geweten, dan waren dingen veel makkelijker geweest. Voor mezelf, voor andere mensen, omdat namelijk inzicht in je design je op ongelooflijk veel punten kan helpen.

Het helpt je in interactie met anderen, het helpt je in communicatie, het helpt je in je gezin, het helpt je in je werk, maar vooral helpt het je ook in jezelf. Maar vooral helpt het je ook voor inzicht en vriendelijkheid voor jezelf. Ja, dat kan ik zo wel zeggen eigenlijk, want weet je, als je projector bent, dan word je dus opgevoed met bepaalde verwachtingen. En niet alleen opgevoed in je gezin van herkomst natuurlijk, maar gewoon door de wereld om je heen, door je school, door alles waar je doorheen gaat, waar je werkt. En misschien herken je het wel dat je dan op een gegeven moment een gevoel hebt dat je je potentieel niet kunt benutten, dat je eigenlijk niet kunt doen wat je voelt dat je zou kunnen doen, dat ergens de dingen niet bij elkaar komen. Ik heb zelf in mijn leven heel verschillende dingen gedaan. Uiteindelijk was er wel altijd een rode draad waardoor de dingen bij elkaar paste. Ik ben zelf vanuit oorspronkelijk de juweliers, Goudsmit-juweliershoek, diamanthandel ben ik in het bedrijfsleven verder teruggekomen, meer richting marketing en zakelijke verkoop gegaan.

Uiteindelijk is dat een route geworden die super leuk was, super leerzaam is geweest. Daarna ook heel veel vrijwilligerswerk gedaan, ook binnen verenigingen, zeg maar, die nu eigenlijk ongelooflijk relevant zijn voor wat ik dus nu doe, andere projectors helpen. Het mooie is dat in die hele reis er ontwikkelingen zijn geweest die heel erg aansluiten bij de problematiek die projectors ondervinden. En het lijkt wel alsof de dingen die ik daar nou 15 jaar geleden al in heb doorlopen, waar ik mijn inzet in heb gehad, me druk om heb gemaakt, me in heb verdiept, alsof dat een soort voorloper is voor dit, omdat er zo ongelofelijk veel parallellen zijn waar projectors tegenaan lopen. En wat ik dus op die manier voor mezelf ook herken en heb ondervonden. En ik zie dat ook bij anderen. Want het is nog niet zo makkelijk om af te leren wat je gedurende je hele leven hebt aangeleerd. Mensen plakken bepaalde verwachtingen op je en die kloppen dan niet bij wie je werkelijk bent.

En op het moment dat je je gaat verdiepen in je human design, dan krijg je ook veel meer inzicht in wie je eigenlijk bent en dan wordt je ook duidelijk waar je jezelf hebt aangepast en waar het belangrijk is om dingen weer af te leren. Maar je kan op die manier ook gaan zien waar je talenten eigenlijk liggen. En heel vaak kunnen dat dingen zijn die je onbewust wel weet, waar je alleen niet de woorden voor kan vinden. En het mooie is ook dat je als projector jezelf ook gewoon kan zien door de ander. En dat kun je natuurlijk op verschillende manieren doen. Kun je dat gaan waarnemen En naarmate je meer inzicht krijgt in je design en hoe dingen voor je werken, zul je dat steeds bewuster worden. Dat gaat natuurlijk in fases. Het is dus niet zo van, hup, je vraagt een reading aan of een sessie en daarna is alles gelijk opgelost.

Ilse [00:05:15]:
Nee, het gaat stapje voor stapje. Maar het is wel heel dankbaar. En elke keer dat je zoiets doet, elke keer dat je daar verder induikt, dat je hem vooral met een op een aandacht, is dat heel erg fijn. En er zijn natuurlijk meerdere manieren om daarin over jezelf te kunnen leren. En over hoe het is voor projectors en waar je kansen liggen en dergelijke, hoe meer je daar uithaalt. En die bewustwording, ja dat is een continu proces. Maar het is wel heel fijn als je daarin de controle kunt loslaten op de punten waar dat nodig is. En er gewoon op kunt vertrouwen dat dingen naar je toe komen.

En misschien is het zelfs wel zo dat dat vertrouwen iets is wat je niet altijd hebt meegekregen. De een krijgt een bepaald basisvertrouwen meer mee dan de ander. Er kunnen allerlei redenen voor zijn. Er is nooit iemand schuld aan. Zo is het natuurlijk niet. Maar er kunnen allerlei redenen zijn dat je er moeite mee hebt om op jezelf te vertrouwen. Ja, en hoe kan je nou op jezelf vertrouwen, als je eigenlijk niet weet wie je werkelijk bent of wie je eigenlijk hoort te zijn. Dat kan toch ook best verdrietig zijn als je daar achterkomt dat je eigenlijk veel meer kunt betekenen dan je misschien voelt of denkt.

En naarmate dat je meer in je eigen design verdiept, naarmate dat je daar ook begeleiding in hebt, want dat heb ik natuurlijk ook gehad, Ik heb echt niet alle wijsheid uit een boekje gehaald. Ik heb me er op heel veel punten in verdiept. Ik heb daar verschillende manieren coaching in gehad en steeds op een ander stukje waarvan ik voelde dat ik dat op dat moment nodig had. En om daarna weer verder aan de slag te gaan. Maar dan krijg je een veel beter beeld van jezelf. En dat vind ik het mooie, ook wat ik zie gebeuren bij de 1 op 1-sessies die ik heb met klanten. Het is ook zo’n opluchting om dan te mogen zeggen wat je bijvoorbeeld voelt, of wat je merkt, of wat je ziet. Want als je dat niet kunt delen, niet kunt toetsen bij anderen, kun je bijvoorbeeld zomaar gaan denken dat je daar afwijkend in bent.

Ja, dat ben je natuurlijk op een bepaalde manier ook wel. Maar het kan je ook onzeker maken als je merkt dat om je heen andere mensen dingen anders doen of ervaren. Maar dat klopt natuurlijk ook wel. Alleen, ja, ga dat voor jezelf maar eens toelaten, begrijpen en dat het ook gewoon mag. Nou, dat is alleen al een opluchting en dat je daardoor ook in je eigen succespad kunt stappen. Want dat zijn allemaal kleine successen, op het moment dat je bepaalde inzichten krijgt, dat de puzzel zich steeds verder begint te vormen, wordt het steeds makkelijker om dat andere beeld, die andere verwachting, om dat los te laten van jezelf en van anderen, maar ook om op jezelf te vertrouwen. En natuurlijk kun je niet met één reading of met één sessie alle inzichten naar boven krijgen. Dat is een proces.

En wat er dan ook heel vaak gebeurt, is dat het eerste puzzelstukje valt of een aantal dingen worden je helder en dan klikt het van oké, nu ga ik die en die beweging maken, ik ga dat en dat loslaten, ik ga die kant op met mijn bedrijf. En dan, ja, dingen hebben ook tijd nodig om te landen, om zelf op een dieper niveau bewust te worden. Dus je kan er ook niet heel snel doorheen racen. Met een Boe-sessie zet ik wel dingen sneller in beweging, omdat ik op een dieper niveau met iemand aan de slag ga in een korte tijd. En daarna ben je zelf aan zet om dat voor jezelf te kunnen plaatsen en om daar voor jezelf mee verder te gaan, om bewust te worden en te kijken wat je waar nodig hebt. Maar je bent nog wel een paar flinke stappen verder en dan ben je wel uit je hoofd, want wat er ook vaak gebeurt is dat je heel lang kan twijfelen, of dit of dat. En die zeggen dit. Oh, je hebt een investering gedaan in een programma en daar hebben ze die en die methode.

Ja, dat zie je met heel veel algemene marketing en business-coaching. Dat is voor heel veel mensen heel erg mooi. Het kan ongelooflijk helpend zijn, maar als je projector bent of als je op je verkeerde route bent gestapt, dan is het belangrijk dat je de goede kant op bijstuurt. En dat kan in van die korte sessies en ook als we een langer dagdeel hebben bijvoorbeeld, kan je daar al heel veel mee verder komen. En dat vind ik het fijne aan een op een werken met klanten. Ik heb dat zelf op bepaalde punten ook zeker gedaan. En dan kan je flinke stappen maken. Maar als je je chart aanvraagt en je leest alleen wat Instagram berichten, dan kan je natuurlijk al heel veel inzichten krijgen, maar daarmee alleen kom je er niet.

Het vraagt gewoon echt meer diepgang, en dat vind ik gelijk ook super leuk. Dan zal je merken dat als een katalysator er steeds meer op gang komt, dat je steeds meer in je eigen route kunt stappen, dat je steeds meer het oude los kunt laten, want het is ook spannend, he. Het is ook spannend om oude dingen te durven loslaten. Ja, zo simpel is dat gewoon. Dus op een moment dat je je chart hebt aangevraagd, kan je allerlei informatie opdoen, je kan gaan luisteren, gaan kijken, je kan van alles gaan aanvragen onderweg, of via internet kan je natuurlijk van alles krijgen. De vraag is, op welk punt je aankomt dat je voelt dat je meer nodig hebt. Want het gevaar bestaat dat je heel erg mentaal vanuit je hoofd, vanuit je kennis ermee aan de slag gaat. Of je duikt er heel diep in, of je vindt het te moeilijk en negeert het.

En wat er dan ook kan gebeuren is dat je er naar kijkt van nou laat maar ik doe alle dingen die ik nu doe. En het is maar een etiketje dat projectors zijn. Maar zo simpel is het natuurlijk niet, want op het moment dat je vanuit jezelf niet de juiste keuzes maakt, kan het zijn dat je werk blijft doen wat je eigenlijk belemmert om in je echte projectenrol te stappen. En dat is natuurlijk super jammer. Dus betekent zo’n transformatie van bewustwording, van het niet weten, het vertalen naar de praktijk en dan stappen durven maken om keuzes te maken en dat proces in werking te zetten zodat je ook de juiste uitnodigingen kunt ontvangen, dat vraagt natuurlijk tijd en aandacht en dat is nou precies het stukje waar ik mensen mee help, Dat is automatisch zo ontstaan, op basis van uitnodiging ook. En het grappige is dat je door zo’n proces, doordat je er verder intuikt, of je dat nou doet met een groep of alleen of één op één, Dat is voor ieders vrije keuze. Hangt ook een beetje vanaf hoe je zelf bent, wat je fijn vindt daarmee, hoe jouw manier daarvoor is, want dat is ook voor elke projector weer verschillend. Dat merk ik ook, van bepaalde mensen, bepaalde profielen bijvoorbeeld, vind het veel makkelijker om daar zelf weer mee verder te gaan, en de ander wil wat meer begeleiding hebben in die bewustwording en in die transformatie.

Van het niet weten, naar het succesvol inzetten en je bedrijf omvormen transformeren zodat het voor jou optimaal past bij wie je bent als projector. Maar het is wel ongelooflijk waardevol en het geeft je ongelooflijk veel vrijheid. Nou heb ik het geluk gehad dat ik, ja geluk, geweldige mooie uitnodigingen heb ontvangen. Nou ja, wat ik in ieder geval dus wilde zeggen eigenlijk is, je chart in de kas laten liggen is zonde, maar volg vooral je eigen gevoel daarbij wanneer je er zelf aan toe bent om daar iets mee te doen. Als je vastloopt in je ondernemersreis, als je op een punt bent en dat je dit luistert en dat je denkt van je kan het ook heel makkelijk maar heen en weer blijven hoppen met wel niet, wel niet, welke kant ga ik op. Neem dan serieus de mogelijkheid in overweging Om een business reading te doen, een business sessie te doen, of je dat nou bij mij doet of bij iemand anders, dat is ieders vrije keus natuurlijk, omdat het je echt heel veel inzichten kan brengen. Mocht je nou twijfelen van, goh, ik heb al eens een sessie gehad, of ik heb al eens een reading gehad, wat is dan zinvol? Plan gewoon een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek in, dat kan je via mijn website vinden. Want Het is ontzettend zonde als je weet dat je projector bent, als je niet goed weet hoe je dit kunt omzetten in kansen of in een nieuwe richting voor je bedrijf.

En dat je dan blijft worstelen daarmee en dat je dan bijvoorbeeld investeringen in tijd en geld blijft doen of door blijft gaan op de oude weg, terwijl je eigenlijk voelt van, ja ik weet het niet hoor, of dit het is. En omdat je bang bent om keuzes te maken. En Keuzes maken moet je natuurlijk altijd op je eigen manier doen, gevolgd of geïnspireerd op je eigen autoriteit. Maar soms kan het ook heel lastig zijn om een stap te zetten, omdat je ook gewoon niet weet welke kant Je opgaat en wat dat kan betekenen. Maar het mooie is, je hebt al zoveel in huis, dat zie ik bij andere projectors die ik spreek, en ik heb dat natuurlijk zelf ook ervaren, en dat dat heel vaak onbewust dingen zijn, die we dan in die gesprekken naar boven halen, waardoor de dingen bij elkaar komen, waardoor je makkelijker die stappen kunt maken en je uit je hoofd kunt komen en veel meer kunt varen op je gevoel van de dingen die je onbewust wel weet. Want het is heel vaak een rode draad die er al is in je leven. En het is zo’n zonde als je blijft hangen in het oude en daardoor steeds onzekerder wordt en daardoor gaat er steeds meer stagneren in je bedrijf. En dan kom je straks op een punt dat je helemaal stilstaat.

Terwijl je eigenlijk al heel veel ingrediënten in huis hebt, door anders te kijken, door anders te durven denken En door anders te luisteren naar jezelf, en juist dat kan je vooruit helpen op een manier waarbij je als projector veel meer in je succes kunt stappen. En dat begint gewoon bij het begin. En voel zelf op welk moment het voor jou het juiste moment is om daar iets mee te doen. Dus laat je niet onzeker maken als je dat misschien voelt, want als projector heb je ongelooflijk veel mooie talenten, en De kunst is alleen om ze te vinden, om ze van jezelf te kunnen zien. En daar zijn anderen dan weer voor om jou terug te kunnen spiegelen. En van daaruit gaat er steeds meer stromen. Echt waar. Er gaat echt goede kant op stromen.

En dan komen er vanzelf veel meer mooie uitnodigingen op je pad, op een manier. En dan de correcte uitnodigingen, niet de dingen die je eigenlijk niet wilt doen, maar die misschien wel geld brengen. Maar niet een succesgevoel. Ja, dat kan ook. Nou ja, doe er je voordeel mee en check mijn website anders voor de mogelijkheden. Ik wens je een fijne dag en tot de volgende keer!

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"