PODCAST

Wat is succes?

Liever lezen? Lees hier het transcript

Ilse [00:00:00]:
Welkom en leuk dat je luistert. Ik ben Nilsen Weerdenburg, online business mentor… Voor ondernemende projectors en human design professional. En vandaag wil ik het eens even hebben over het onderwerp succes. Want als projector ben je geboren voor het succes… Maar dan kan je heel vaak of op bepaalde momenten in je leven in ieder geval heel anders ervaren. En wat daar natuurlijk een rol bij speelt is dat we in het verleden, we hebben natuurlijk geen gebruiksaanwijzing gekregen over het projector zijn en wat het betekent. En dat geldt ook voor de mensen om ons heen.

Ilse [00:00:34]:
En misschien zijn dat wel ook projectors, als je terugkijkt in je leven, die dat net als jijzelf eerst ook helemaal niet geweten hebben. En dan kom je erachter, projectors zijn geboren voor het succes. Nou, mooi. Super tof om te weten, Dus laat het succes maar komen. En dat kan best wel eens even op zich laten wachten. Of het is zo dat het succes er wel is en is geweest, maar dat je het niet hebt herkend als succes. Want ja, wat is succes eigenlijk? En daarom vind ik het eigenlijk wel heel grappig om daar op die manier naar te kijken, omdat wat er namelijk gebeurt als je online onderneemt of als je bevindt in de wereld van online ondernemen of ondernemen in het algemeen en je bent op de sociale media, dan, en ook op LinkedIn is dat trouwens heel sterk, althans ik zit daar niet meer nu actief op, maar Dat heb ik een bepaalde tijd heel sterk ervaren, dat succes eigenlijk synoniem lijkt alleen aan veel geld verdienen. Hoge prijzen vragen.

Ilse [00:01:41]:
Ja, dat klopt. Dat is slim voor ons als projecten om dat op een bepaalde manier ook te doen. Maar dat is weer een ander verhaal. In ieder geval, het lijkt er dan op alsof succes alleen maar gaat over rijk worden. Veel geld verdienen, een luxe leven leiden. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Bovendien, succes kan zich zo divers uiten, want misschien is het voor jou, dat geldt wel helemaal niet zo’n belangrijke factor. En je kan misschien het gevoel krijgen dat het voor jou net zo belangrijk moet zijn als voor iemand anders.

Ilse [00:02:18]:
En wat ik daarin ook heel vaak zie is succes, en dat kan je natuurlijk uit je evenwicht brengen of je een ander pad op sturen, laten gaan, is het verhaal, de voorbeelden, dat uitzicht nu anders, maar in ieder geval in de tijd, ik onderneem al heel wat jaren, en in die eerste periode zag je heel veel van die snelle jongens, ik noem het altijd maar de videobanden-verkopers, die je dan een videoband verkopen waarop je leert hoe je aan andere mensen weer een videoband kan verkopen, hoe je snel rijk wordt. Een beetje dat idee van de piramide constructie. Ik heb een trucje, Daarmee kun je snel rijk worden. Ik leer jou ook dat trucje. Dat moet je dan met mij kopen, zodat jij ook snel rijk kan worden en dat kan jij dan weer leren aan anderen. Nou, in ieder geval, als je maar bepaalde wegen bewandelt, dan komt alles goed. Dan word je snel rijk en dan heb je succes. Alsof alles alleen maar daarom draait.

Ilse [00:03:17]:
En wat je waarschijnlijk ook merkt, althans ik merk dat op verschillende terreinen, is dat dat gelukkig aan het veranderen is. Want eigenlijk draait het daar helemaal niet om. Ja, het is natuurlijk fijn als je business goed loopt. En het is natuurlijk fijn als je over bepaalde dingen geen zorgen hoeft te hebben. Maar dat is niet de allerbelangrijkste drijfveer. En bovendien is de manier waarop je dat brengt, is ook van ieder design afhankelijk. Laat ik het zo zeggen. Ook als het gaat om geld, veel geld verdienen, is dat niet voor iedereen hetzelfde en het uitzicht niet voor iedereen hetzelfde en het daarmee omgaan is niet voor iedereen hetzelfde.

Ilse [00:04:01]:
Kortom, het is niet zo zwart-wit als het lijkt. En wat je dan ook hebt bij die snel rijk worden verhalen, is dat het om een methode gaat. Als je diezelfde methode maar toepast, dan gaat het voor jou ook werken. We weten vanuit de jonge design, als je natuurlijk al een tijdje daarmee bezig bent of je meer bewuster bent van je design, dan weet je dat het zo simpel niet is. En dat betekent dus ook dat algemene marketing-coaching of algemene marketingstrategieën of algemene business-coaching niet voor iedereen goed werkt. En dat heeft niet alleen te maken met het feit of je wel of niet een bepaald energietype bent, een projector of een manifesting generator of een manifester, Maar er zijn veel meer factoren die daarop van invloed zijn. Het is zelfs zo, als ik met klanten dieper inga op bepaalde onderwerpen, dan is het natuurlijk gewoon meer tijd om aandacht te besteden aan hele specifieke onderwerpen die je via je chart kunt ontdekken. En er zijn nog meer methodes die ik daarin toepas.

Ilse [00:05:07]:
En het gaat natuurlijk niet alleen om wat er zwart-wit in die chart staat, maar wat dat in feite kan betekenen in je leven. Want Datgene wat zich laat zien via jouw chart wil nog niet zeggen dat je dat bent of op dit moment dat je die energie meebrengt. En een van de dingen die je op die manier ook kan vinden is wat voor jou belangrijk is. Je waarde, maar ook je relatie met geld. En dus kan het heel goed zijn dat je denkt, oh, succesvol worden is heel veel geld verdienen, ja dat kan een factor zijn, absoluut. Maar misschien is voor jou succesvol zijn wel gewoon genoeg geld verdienen om de dingen te doen die je belangrijk vindt. En wil je helemaal geen luxeleven leiden, maar wil je bijvoorbeeld bepaalde dingen kunnen doen voor de mensen in jouw omgeving. En wil je bij wijze van spreken zes weken kunnen gaan kamperen in een simpel tentje, omdat dat jouw manier is van je vrij voelen.

Ilse [00:06:09]:
Dus waar de een er heel erg veel waarde aan hecht om businessclass te reizen, kan dat natuurlijk als projector super fijn zijn dat je aan alle kanten bediend wordt en dat je eigenlijk de beste plaats krijgt die er is, passend bij de energie die je in feite kunt belichamen. Maar het kan ook zijn dat je je daar juist helemaal niet prettig bij voelt of dat je gelukkiger wordt van iets anders. Misschien zijn die andere manieren van uiten van succes voor jou wel op dit moment nog niet aan de orde, voel je je daar helemaal nog niet prettig bij, maar over vijf jaar wel. Dus succes gaat over zoveel meer en bovendien is succes, gaat natuurlijk niet om het materiële, want succes kun je op verschillende manieren ervaren. En het kan zomaar zijn dat er succes in je leven is, terwijl je dat helemaal niet bewust bent en dat je misschien nog gaat zoeken naar wanneer word ik nou succesvol. En dat het er wel is, maar dat je het niet ziet. Maar dat het zich uit in hele kleine ontwikkelingen. Hoe kan dat nou bijvoorbeeld zijn? Dat kan zijn kleine toevalligheden, kleine voordeeltjes, mensen die je ontmoet, samenwerkingen die je aangaat, dingen die je misschien koopt, die veel waardevoller voor je blijken te zijn dan je van tevoren hebt gedacht, of die misschien een proces ingang zetten, die je ongelooflijk veel vooruit helpen, terwijl je misschien nog helemaal niet het materiële succes op je bankrekening ziet als ondernemer.

Ilse [00:07:53]:
Het succes kan ook gewoon zijn dat je op een dag alle wind mee hebt, dat alle stoplichten op groen staan, of dat iedereen de deuren voor je openhoudt, of dat iedereen je ineens gedag gaat zeggen, waardoor je je minder onzichtbaar voelt. En wat gebeurt er nu op het moment dat je je zichtbaarder voelt op een positieve manier, Dus niet dat je allerlei correcties van andere mensen te horen krijgt, maar dat je je gezien voelt omdat er blijkbaar dingen zitten mee, waar komen deze toevalligheden vandaan? En daardoor kom je zelf ook in een andere, meer positieve energie terecht, waardoor je ook weer meer positieve energie uitstraalt en als het ware automatisch ook weer meer succes kunt aantrekken. Want ja, een blije projector die zich goed voelt, die succes uitstraalt, of in ieder geval succes in de vorm van een positieve energie, is natuurlijk een hele andere energie dan een projector die gefrustreerd en verbitterd en boos is. Ik heb wel eens In bepaalde periodes dat dingen echt helemaal niet mee zaten en achteraf gezien was ik dan op een plek waar ik beter ook niet had kunnen zijn, maar dat weet je helemaal niet op dat moment, heb ik wel eens dingen teruggehoord van mensen die ik nu begrijp dat mensen zeiden jeetje, ik word er een beetje bang van. En dat er dan zoveel seinen op rood stonden om ergens te zijn. Maar ik wilde heel graag eigenlijk op bepaalde punten toch die dingen konden doen. Er waren allerlei redenen voor, maar als ik terugkijk was dat een situatie waar eigenlijk alle seinen op rood stonden. Ga deze weg niet in.

Ilse [00:09:43]:
Maar ja, als je niet weet dat je projector bent en als je denkt van ik kan toch ook hetzelfde als iedereen kan. Waarom kunnen zoveel mensen die route bewandelen? Dan kan ik dat dan toch ook. Maar als je er eigenlijk niet voor uitgenodigd bent, kun je op heel veel weerstand stuiten. En dan voel je je dus niet succesvol, dan krijg je dus het tegenovergestelde en je voelt je dan heel erg verbitterd. Nou, dat is natuurlijk een hele andere energie, dat doet ook hele andere dingen weer met je aura, dat geeft een hele andere uitstraling naar andere mensen dan wanneer je misschien dat pad los kunt laten. En dan zou je zelfs al kunnen zeggen, wanneer is het succes? Het succes is al, begint eigenlijk al op het moment dat je bewust wordt, welk pad je beter niet in kunt gaan. Maar op het moment dat je het succes kunt gaan zien, dat het zich al manifesteert, al uit, doordat je in ieder geval minder bitterheid ervaart en dat je dan op die manier kan gaan werken aan je vertrouwen, dan kun je vanzelf steeds meer succes ervaren. En naarmate dat je meer succes ervaart, breng je meer positieve energie mee en begint er veel meer te stromen.

Ilse [00:10:58]:
En dan stroomt het ook uiteindelijk vanzelf steeds meer naar je bankrekening toe, als je tenminste weer niet aan de verkeerde dingen uitgeeft. En wat dan ook helpt is, als je daarin keuzes maakt, als je merkt dat dingen beginnen te stromen, Om ook niet bang te zijn om te investeren in de dingen die je nog meer succes zullen brengen. Een voorbeeld daarvan was bijvoorbeeld in de tijd dat ik, dat was in 2009, ben ik voor de eerste keer begonnen met ondernemen. En wat voor mij het allerbelangrijkste was om het eerste mijn geld aan uit te geven, was aan de poetshulp. Dus iemand die mijn huishouden kwam doen en die daar regelmatig die klusjes kwam doen die ik niet wilde doen. Super fijn. Nou, Ieder kan voor zichzelf natuurlijk bepalen wat je een succesvol gevoel geeft. En daarmee creëer je veel meer ruimte voor jezelf voor nog meer succes.

Ilse [00:11:57]:
Dus het kan gewoon zitten in hele kleine dingen. Stel nou dat je gaat ondernemen en dat je weet het huishouden, nou sowieso als project is het super slim als je bepaalde zaken kunt uitbesteden, want daar word je echt niet blij van als je daar te veel energie besteedt aan de dingen die je beter niet kan doen. Je kan beter de werkenergie, de levensenergie die je hebt te gebruiken om voor jezelf de juiste dingen te bouwen die je bijvoorbeeld niet zo makkelijk kan uitbesteden. En op het moment dat je daar je geld uitgeeft aan iets, voor mij was dat bijvoorbeeld een vakantie, dat was een hele belangrijke factor. Dat was, dat gaf mij gewoon echt een topgevoel van als ik het huishouden kan uitbesteden voor een groot deel en als ik extra vakanties kan kiezen, want dat zijn factoren die voor mij persoonlijk heel erg belangrijk zijn. Voor een ander kan dat zijn uit eten gaan. Misschien geef je helemaal niet om vakantie, misschien hou je er wel heel erg van om naar een luxe restaurant te gaan of om gewoon met je hele gezin, als je gezin hebt, ergens te gaan eten. Of een weekendje weg.

Ilse [00:13:02]:
Of iets leuks te kopen voor iemand anders. Maar in ieder geval, dat je iets doet met dat wat je wat naar je toe komt, wat je verdient zeg maar, wat jou weer een succesvol gevoel geeft, Dat is dus ook succes. En dat hoeft er dus dan niet om te gaan, dat je daar zoveel k per maand verdient. Want dat is natuurlijk een term die je in online, zeker op de social media, die je natuurlijk heel veel hoort. Hoeveel k je moet maken per jaar, per maand. En dan zou je je alleen maar kunnen blindstaren daarop, terwijl het gaat om de weg ernaartoe. En het gaat erom dat je zoveel mogelijk je design leeft En dat je voelt hoe het voor jezelf steeds makkelijker wordt. Want dat is ook gewoon succes.

Ilse [00:13:53]:
Dus dat succes op je bankrekening zien, daar kan gewoon een poosje tussen zitten. Maar het succes begint er natuurlijk wel mee met dat je ervaart dat het de goede kant op stroomt. En dat je eigen energie de goede kant op stroomt. Dat is ook een hele belangrijke. Van als je merkt dat je zelf steeds meer energie krijgt van dingen, van de dingen die je doet, de dingen die naar je toe komen, dan komt alles eigenlijk in een opwaartse spiraal. En dan wordt alles steeds makkelijker en dan durf je steeds meer je eigen keuzes te maken, dan durf je ook steeds meer je design te leveren, je design te leven. Het is belangrijk om heel goed te luisteren naar je lichaam, de signalen die je vanuit je lichaam krijgt. Heel simpel gezegd kun je eigenlijk, althans dat is mijn visie daarop, kun je al zeggen dat succes begint bij geen rugpijn meer hebben, of geen hoofdpijn meer hebben, of geen slapeloze nachten meer hebben.

Ilse [00:14:56]:
Meer energie ervaren, hoewel meer energie, meer of minder energie, Het kan beïnvloed worden door allerlei factoren. Daar zal ik een aparte podcast over opnemen. Maar succes uit zich in zoveel meer dan alleen je bankrekening. En het risico is dat je daar zo op gefocust raakt. Ik merk dat ook op allerlei manieren, omdat ik werk met klanten, korte en lange sessies, soms in korte trajecten, met Diamant Roet gaan we met een aantal sessies heel diep op bepaalde onderwerpen in. En dan merk ik ook dat de wens om heel snel geld te verdienen natuurlijk heel groot is. En dat is natuurlijk logisch, dat snap ik ook echt wel. Tuurlijk! We hebben allemaal dit soort routes bewandeld, maar het mooie is dat je veel meer ontspanning kunt krijgen en veel meer rust in je leven als je het succes kunt loskoppelen van alleen maar dat.

Ilse [00:16:03]:
Omdat het namelijk je zo in de angst kan zetten, zoveel weerstand kan oploepen en zoveel bitterheid. Er zit namelijk gewoon een hele route tussen waar je nu staat En successen die je van een ander ziet. En niet iedereen is daar open over, over welke weg ze daarin hebben afgelegd. Dus ja, succes. Hoe voelt succes? En als succes dan komt, hè, dat is het leuke eraan, als het dan komt in onverwachte situaties, dat je bijvoorbeeld ineens je gezien voelt door iemand anders, dat ineens iemand iets aan je teruggeeft, waardoor je merkt van wow, blijkbaar heb ik dat effect op mensen. Of jeetje, ik deel iets wat ogenschijnlijk heel simpel is en wat voor jou zelf als projector heel makkelijk is, maar wat voor een ander heel erg waardevol is, daar kan je er zelfs van schrikken. Dus succes kan zitten in kleine dingen die je niet in de gaten hebt, Het kan zich manifesteren via je bankrekening, wat natuurlijk uiteindelijk super fijn is. Het kan zich manifesteren in een veel relaxter, makkelijk leven, waarin er van alles op een hele natuurlijke manier stroomt.

Ilse [00:17:15]:
En het kan je ook even van je apropos brengen, om het zo te zeggen, dat je gewoon even schrikt en dat je geneigd bent te zeggen, oh maar dat is niks hoor, oh maar dat kan toch iedereen? Jeetje. Of dat je, je kent wel het verhaal van als iemand zegt, oh wat heb je een leuke jurk aan. Oh maar het was een koopje hoor en het was in de uitverkoop. En zo kan het ook gaan dat als je succes ervaart doordat iemand anders jou ziet en je teruggeeft hoe ongelooflijk waardevol jouw inzicht of jouw inbreng voor de ander is, dat je daar een beetje verlegen van wordt en ongemakkelijk, omdat je gewoon niet gewend bent om dit in ontvangst te nemen. Maar dat is dus ook succes. En dan ben je misschien wel eventjes zelfs volslag af, terwijl je er ook super blij mee bent. Ja, en hoe kan je dat nou oefenen? Dat heeft gewoon positief effect op je energie, dat je wat minder heen en weer hopt tussen bitterheid en succes. Is dat je ook gewoon kunt oefenen met kleine dingen die je een succesgevoel geven.

Ilse [00:18:21]:
Dan is het dus niet zo, het is alles of niets. Nee, misschien is het er al. Misschien is het zelfs wel zo dat je als succes ervaart dat je naar deze podcast luistert en daar iets uithaalt, want ik deel maar gewoon de dingen die ik tegenkom, die ik ervaar, die ik merk in het samenwerken met klanten, die ik op allerlei manieren in mijn leven tegenkom en dat zijn dan onderwerpen waar ik dat gewoon over deel, Zodat een ander daar weer iets aan kan hebben. Maar zelfs een inzicht wat je ergens uithoudt, kan al succes brengen. Kan je voor jezelf al herkenning geven, ah dat mag je ook gewoon succes noemen. Hoe fijn is dat dan, dat het in simpele dingen kan zitten en zelfs ook als je aan het deconditioneren gaat, daar ontkomen we gewoon natuurlijk niet aan, want als projector maak je heel wat mee in je leven, waarvan het belangrijk is om dingen weer een plekje te geven, los te laten, zodat je steeds meer in je eigen projector-energie komt. En dat zijn ook allemaal kleine successen. Ja zo simpel is het eigenlijk.

Ilse [00:19:30]:
Nou, dat was een beetje mijn visie op succes, omdat ik zelf ook gewoon merk dat mensen soms heel erg zoeken, en dat heb ik zelf ook gehad, dat je heel erg op zoek gaat naar van wanneer komt dat nou? En eigenlijk is het er al. Alleen, het laat zich anders zien. En naarmate je er meer kunt zien in de kleine dingen, hoe makkelijker het wordt. En één van de successen waar je eigenlijk al mee kan beginnen is, je design kennen, maar alleen de theorie kennen is natuurlijk niet de oplossing. Het gaat om het leven en daar je steeds meer bewust van worden. En dan kom je er ook achter waar de successen voor jou zitten. En daarom vind ik het zo tof om met mensen ook de diepte in te gaan in hun design en dat het veel verder gaat dan alleen wat je van een Instagram post kunt halen bijvoorbeeld. Het is een heel proces, maar het is super tof, het is heel mooi En het is ook ontzettend mooi om te merken hoe zich dat persoonlijk voor iedereen weer anders laat zien.

Ilse [00:20:38]:
En wat voor de een succesvol is, hoeft het voor de ander helemaal niet te zijn. Nou, dat is een relaxte gedachte toch? Laat je niet gek maken. Dus dingen komen op het juiste moment. Dat was het voor vandaag en ik wens je een fijne dag. Doeg!

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"