PODCAST

Automatisch geld ontvangen

Liever lezen? Lees hier het transcript

lse [00:00:00]:
Hi, leuk dat je luistert. Ik ben Ilse Weerdenburg, Splenic Projector 1-3 van ilsedenktmee.nl en ik help andere ondernemers die ook Projector zijn. En vandaag wil ik het even hebben over een heel leuk onderwerp, geld. En dan met name automatisch geld ontvangen. Nou, hoe heerlijk is dat? Dat willen we natuurlijk als projecten allemaal. En dat kan natuurlijk ook gewoon. En hoe kom ik hier nu op? Nou, ik was vorige week op vakantie En er waren ongelooflijk veel leuke dingen gebeurd voor die tijd, hele mooie ontwikkelingen. Daarover later op een andere keer meer.

Ilse [00:00:39]:
Maar goed, waar het op neerkomt is dat ik terwijl ik op vakantie was, ineens Molly-berichtjes kreeg. En dat is natuurlijk altijd super tof en je kent vast die verhalen. Dat mensen allemaal laten zien, oh dit zijn alle betalingen die zijn binnengekomen, bla bla. Nou goed, je kan er met z’n mee omgaan als je zelf wil. Maar het is wel heel tof als je, terwijl je met hele andere dingen bezig bent, automatisch meldingen krijgt. Er is een bestelling gedaan. Dat is natuurlijk fantastisch. En zeker als je projector bent, is het natuurlijk heel erg fijn als je dat soort dingen ontvangt.

Ilse [00:01:14]:
En Dankzij het internet is er natuurlijk heel veel automatisch mogelijk. En we vinden dat nu allemaal heel erg normaal natuurlijk dat dat kan. En ja, het internet bestaat natuurlijk al wel eventjes. Maar als je bedenkt hoe het vroeger was, Nou ben ik nog uit de tijd van de ondernemer gewoon met de kassa met papieren geld en gewoon afrekenen. In die tijd kon je je natuurlijk niet voorstellen dat je een passief inkomen kon opbouwen. Of op de manier zoals we dat nu heel vaak kennen met online ondernemen. Er zijn natuurlijk wel andere manieren om een passief inkomen op te bouwen, maar goed, als het gaat om een bedrijf, als je een bedrijf hebt, en of je nou een groot of een klein bedrijf hebt, dan is het natuurlijk altijd super fijn als er automatisch betalingen binnen komen. En dat kan op heel veel manieren.

Ilse [00:02:06]:
En een grote wens van veel projectors is het opbouwen van een passief inkomen, van automatisch betalingen ontvangen, en het liefst dan ook nog gewoon dat er inkomsten binnenkomen zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Nou was dat thema een aantal jaar geleden super populair. Het is het op bepaalde manier natuurlijk nog steeds, maar passief is niet altijd zomaar passief natuurlijk. Hoewel er best wel leuke manieren zijn en snelle ideeën om daaraan te bouwen. Daar heb ik een gids voor gemaakt, die kan je via mijn website vinden. Maar daar ga ik het nu verder niet over hebben waar het even om gaat. Wat ik eigenlijk wilde vertellen is hoe mooi het is als je je bedrijf zodanig hebt geautomatiseerd, dat het doordraait automatisch zonder dat je er zelf bent. En een van de manieren waarop je dat kunt doen is door processen in te richten waarbij je automatisch…

Ilse [00:03:06]:
En één van de manieren waarop je dat kunt doen, is om je processen en systemen zodanig in te richten dat die betalingen automatisch kunnen plaatsvinden. En dat kunnen betalingen zijn voor producten, digitale producten, of programma’s, of sessies, of cursussen, wat je allemaal maar zou willen verkopen. En als je dat hebt ingericht, dan betekent dat dat iemand gewoon langs je website kan komen of kan ook via je social media. Er zijn natuurlijk veel meer combinatie mogelijkheden nu. En dan kan iemand gewoon iets afrekenen en dan overkomt je hetzelfde als wat mij dus vorige week ook weer overkwam, toen ik op vakantie was en eigenlijk nog op de valreep een paar wijzigingen had doorgevoerd. En dan gaat alles gewoon automatisch. En dat is natuurlijk super handig dat je niet met een klant hoeft af te spreken van bel me eerst even of vul een formulier in, dan stuur ik je een factuur. Nee, het kan allemaal automatisch.

Ilse [00:04:09]:
En afhankelijk van wat je levert, wat je aanbod is, zijn daar verschillende oplossingen voor mogelijk. Maar het is wel een manier die maakt dat je als projector veel flexibeler en slimmer kunt ondernemen. Nou is het voor mij natuurlijk best makkelijk om over die dingen na te denken. Waarom? Omdat ik zelf een aantal jaar dat werk heb gedaan. Het inrichten van al die technische systemen, de implementatie daarvan. Ik vond het puzzelstuk daarvan ook super leuk. Ik vond het uitzoeken van die mogelijkheden en het leren over die mogelijkheden en die verschillende tools vond ik ook super leuk. Alleen vond ik het natuurlijk niet leuk om dat keer op keer in te richten.

Ilse [00:04:49]:
Dus dat heb ik natuurlijk ook niet zo lang gedaan. Ik ben me vooral gaan bezighouden met strategisch, het strategisch business bouwen en marketing op die manier. Meer de grote lijnen, ja achteraf gezien logisch natuurlijk vanuit een totaalplaatje als een projector kijken naar de business en wat daarbij komt kijken. En die kennis die neem ik natuurlijk ook weer mee voor mijn klanten nu. En vandaar dat ik het ook leuk vond om die podcast nu even over dit onderwerp te hebben, want je kunt natuurlijk op allerlei manieren over ondernemen en over human design praten. Maar er zit natuurlijk ook een praktische kant aan. En die praktische kant is dat het fijn is als je een business hebt, een bedrijf hebt, een systeem hebt op de achtergrond wat jou ondersteunt en jou helpt om te zorgen dat jij een bedrijf kunt hebben wat past bij de manier waarop jij wilt leven. En of je nou het hele jaar op vakantie bent of niet, of in het buitenland woont of niet, het maakt eigenlijk niet uit, het gaat er gewoon om dat het technische systeem buiten alle andere dingen jou gewoon ondersteunt en het jou makkelijker maakt.

Ilse [00:06:07]:
En dan kan je dus gewoon automatisch betalingen ontvangen, net wat ik vertelde, van je bent onderweg of je krijgt, Ik heb op vakantie niet elke dag naar mijn mail gekeken natuurlijk hoor. Daar heb ik helemaal geen zin in, want je bent leuke dingen aan het doen. En het is ook belangrijk als je dat weg kunt leggen. En als je er geen zorgen om hoeft te maken, want Op de achtergrond zijn er altijd dingen die ik inricht voor ik op vakantie ga. En zo zet ik er ook altijd een boodschap in van wanneer ik de mail niet beantwoord. Of ik nou wel of niet thuis ben, maar als ik met vakantie ben, als ik vakantie neem. Ja, dan is het wel handig als je klanten dat ook weten, daar waar dat relevant is. En heel veel dingen kunnen op de achtergrond doorgaan.

Ilse [00:06:54]:
Nou, wat heb ik op de achtergrond zo opdraaien? Allereerst natuurlijk een betalingssysteem, wat gekoppeld is aan mijn webshop. Dus bestellingen die kunnen gewoon gedaan worden. Of ze nou groot of klein zijn, dat heb ik allemaal technisch aan elkaar gekoppeld, dat de toegang tot mijn leeromgeving, de toegang tot digitale producten, dat het allemaal automatisch gaat. Super handig! En nou heb ik daarnaast een online agendasysteem. Daar kan ik afspraken mee laten maken, verschillende soorten afspraken. Ik heb via de mensen waar ik mee samenwerk, mij komen klanten vanaf verschillende kanten. Ze Komen dus via mijn website, via mijn eigen kanalen en nog via andere routes. En voor al die routes heb ik systemen ingericht dat het allemaal automatisch kan.

Ilse [00:07:43]:
Dus dat beschikbaarheid van mijn agenda automatisch gekoppeld is, dat de Zoom of de Sessions, dat is een andere vorm om online meetings mee te doen, dat die automatisch ook allemaal gekoppeld zijn. Dus dat betekent dat iemand een afspraak kan inplannen ergens. Hetzij een betaalde afspraak, hetzij een gratis afspraak, want ik heb ook een aantal mogelijkheden voor korte gratis afspraken. Dat is gewoon handig om kennis te maken. Dan kan dat allemaal via mijn website ingepland worden en dat gaat allemaal automatisch. Er zijn superslimme systemen voor. Nou vind ik dat zelf altijd heel erg leuk om dat uit te zoeken. Dus daar heb ik voor mezelf ook een voordeel mee gedaan.

Ilse [00:08:27]:
En het leuke is dat ik daar dan ook weer gidsen mee heb gemaakt met die informatie. En dat zit dan weer in de business bibliotheek van de Diamant Route. Want al die slimme oplossingen, al die inzichten, die kan ik natuurlijk ook weer omzetten in content. Waarom? Omdat dat voor een ander super handig is om ook te weten, want zo hoef je dat niet allemaal zelf uit te zoeken. Want het is natuurlijk heel mooi om in je design te duiken en het is ook heel mooi om er achter te komen waar je talenten liggen, Wie je het best kan helpen en hoe je op een relaxte manier kan ondernemen als projector. En hoe je voldoende vrije tijd kunt maken voor jezelf en goed met je energie omgaan, zodat je de juiste klanten aantrekt en de juiste uitnodiging ontvangt. Maar hoe mooi is het als je de uitnodiging automatisch ontvangt en ook de betalingen automatisch ontvangt en dat je dus gewoon automatisch geld naar je toe ziet stromen En dan kan je nog een keer op vakantie gaan, bij wijze van spreken. Weet je, dat soort dingen geeft je ook een succesgevoel.

Ilse [00:09:38]:
Als je daar niet over na hoeft te denken. Als je bepaalde zaken hebt ingericht, zodat het allemaal makkelijk is. Dat is natuurlijk een voorwaarde voor een projectorbedrijf, dat je ook je tijd niet hoeft te verspillen aan allerlei ingewikkelde technische processen of handmatige acties, waardoor het eigenlijk tijd en energie kost. En dan zou je energiebewijs ontspreken weglopen bij bepaalde handelingen, terwijl je zelf blij wordt van het helpen van je klanten. Dus hoe mooi is dat, als je dingen automatiseert, is dat automatisch ook je geldstroom en je uitnodigingen naar je toe komen. Ja, je bent als projector geboren voor succes en dan is het ook wel heel fijn dat je op je bankrekening, want dat is natuurlijk een onderwerp dat altijd heel gevoelig ligt, maar dat je het wel de goede kant op ziet stromen. Dat is natuurlijk superfijn. En daar komen natuurlijk bepaalde dingen bij kijken voordat dat zover is.

Ilse [00:10:39]:
Een van de dingen is dat je natuurlijk zelf al goed in je vel moet, wil zitten. Dat helpt altijd. En als je dan letterlijk je bedrijf op een goede manier gebouwd hebt, dat het ook kan, dan ben je natuurlijk veel meer ontspannen. Wat heb ik daarvoor ingericht op de achtergrond? Een betalingssysteem. Ik heb een online leeromgeving. Ik heb een webshop eraan gekoppeld. Ik heb eraan gekoppeld een email marketing systeem. Eigenlijk vind ik als projector dat een email marketing systeem een must is.

Ilse [00:11:20]:
Dat vind ik eigenlijk voor elke ondernemer. En waarom? Omdat je dan niet zo afhankelijk bent van social media, omdat je zelf de controle hebt, Omdat je dan zelf kunt delen wat je wilt en omdat je heel veel kunt automatiseren. En met een emailmarketingsysteem kun je namelijk zoveel meer dan alleen nieuwsbrieven sturen of funnels bouwen. Daar worden projectors vaak ook een beetje allergisch van, dat snap ik heel goed. Maar er zijn zoveel alternatieve manieren om de manier waarop je met email marketing omgaat af te stemmen op jouw projectorbedrijf. En het mooie is, de manier waarop ik het heb gecombineerd, aan elkaar gekoppeld, zijn al die systemen heel goed op elkaar ingericht. Ik zal er niet teveel over vertellen, want dat is dan hele gedetailleerde informatie, maar ik hou heel erg van het slim inrichten van die dingen. Dus ik heb in die puzzelfase heb ik daar ook voor mezelf echt gebruik van gemaakt en ik heb mijn kennis nu overgedragen op anderen.

Ilse [00:12:27]:
Want ik doe dat werk natuurlijk niet. Ik doe het alleen voor mezelf en ik heb het zo ingericht dat het weinig werk is. Daar draai ik mijn hand niet voor om. En als ik het op bepaalde punten doe, heb ik er ook weer gewoon lol in, maar alleen voor mezelf. Het is natuurlijk iets anders. En Ik heb daarvoor nu ook gewoon mijn netwerk. En het leuke is daaraan dat voor mijn klanten dat netwerk ook heel erg handig kan zijn, want je kunt op deze manier ook bij andere mensen uitkomen die je kunnen helpen. Want als projector is het natuurlijk heel erg fijn dat je niet te veel tijd hoeft te spenderen aan doedingen.

Ilse [00:13:06]:
Dat je als projector alleen eigenlijk de doedingen doet waar je zelf blij van wordt. En op het moment dat je merkt dat er bezigheden zijn waar je energie van wegloopt, waar je moe van wordt, ja, dan is het natuurlijk superfijn als je die zoveel mogelijk uit de handen kunt geven. Maar veel van die dingen kun je ook door een e-mailmarketing systeem laten doen. Is het wel belangrijker dat het eerst ingericht wordt? Dat is juist het leuke en dat is precies ook waarom ik ook het onderdeel slim automatiseren heb opgenomen in het Diamant Route, omdat het typisch een onderdeel is waar heel veel ondernemers niet over nadenken. Ik heb vrij vaak afspraken met projectors die al even ondernemers zijn, dus echt geen beginners, maar gewoon mensen die al een aantal jaar ondernemen en die nog helemaal niet zo’n e-mailmarketing doen. En dat merk ik ook via andere manieren waarop ik samenwerk met klanten, dat mensen ook zeggen, ja ik wil geen e-mailmarketing. Ik vind dat zo agressief en nou ja, daar hebben we een heleboel aannames over. Een aantal jaar geleden waren de mails inderdaad ook anders en ja, je kunt in de mailfunnels terecht komen.

Ilse [00:14:26]:
Maar bekijk het eens zo, met email marketing, met een email marketing platform, een systeem, kun je namelijk een systeem bouwen onder je bedrijf. Je kunt je processen automatiseren, je kunt je klanten voorzien van de juiste informatie en dat is echt super handig. Je kunt heel veel dingen zodanig klaarzetten, inrichten, automatiseren, dat er bij wijze van spreken een systeem 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor jou het werk doet. En toch kun je het heel persoonlijk maken. En er zijn verschillende manieren voor. En juist dat is voor ons als projecten natuurlijk super waardevol. Nou is het wel belangrijk dat als je dat wil gaan doen, als je dus e-mails wil gaan sturen in de vorm van nieuwsbrieven en dergelijke, maar ook geautomatiseerde klantinformatiesystemen, je kunt daar echt hele slimme dingen mee. Waarbij je je klanten helpt en jezelf, dan zijn er wel bepaalde dingen die belangrijk zijn om te weten.

Ilse [00:15:31]:
Waarom? Omdat de wereld verandert en alle technologie bedrijven veranderen. En dat is precies waarom ik daar ook verschillende gidsen over heb geschreven. Omdat ik het belangrijk vind dat je wel bepaalde dingen weet. Waarom? Omdat je daarmee meer resultaat behaalt. En dat heeft niets met verkoop of sales of boodschappen te maken, maar puur dat je bepaalde voorwaarden kent en dat je bepaalde dingen weet die belangrijk zijn. En het zijn allemaal dingetjes die het makkelijk maken om een goed projectenbedrijf te bouwen. Want het gaat niet alleen om je energie, Het gaat niet alleen om je design of je klanten of je aanbod. Maar het gaat er ook om dat je het letterlijk voor jou kunt laten werken.

Ilse [00:16:26]:
En dat je daar geen omkijken naar hebt. En dat je weet, oh bestelling dit of dat komt binnen. Dat en dat draait op de achtergrond vanzelf. Mijn klant krijgt automatisch de juiste informatie. En ik hoef alleen maar straks in te loggen op mijn bankrekening. Dat willen we natuurlijk allemaal als projector. En kijk, het stroomt weer de goede kant op. Hoe fantastisch is dat? Nou wat je daarvoor nodig hebt, dat is natuurlijk heel erg afhankelijk van wat je al hebt.

Ilse [00:16:59]:
Dan heb je met technische systemen te maken, technische oplossingen. En het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld of duur te zijn. Er zijn ook kleinere mogelijkheden. En je kunt ook, als je nog niet de mogelijkheden hebt om automatisch betalingen te ontvangen, met bijvoorbeeld een webshop of iets anders wat voor een projector wel heel erg handig is om te hebben op een bepaald moment, echt waar. Maar er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden om meer te automatiseren, om te zorgen dat je systemen en processen hebt. En ik word daar zelf altijd blij van, van systemen en processen, om te kijken hoe dat slimmer kan, hoe dat beter kan. En ik doe dat voor klanten. Ik doe dat nu eigenlijk alleen voor mijn eigen klanten natuurlijk, op een bepaald gebied waarin ik daarover meedenk.

Ilse [00:17:47]:
En Dat is dus een van de van de sessies waar aandacht en tijd voor mogelijk is. En dan laat ik andere mensen waar dat kan en waar dat via mijn netwerk mogelijk is, Laat ik dan die techniek uit handen nemen. Dan hoef ik me daar zelf niet meer over te buigen. Ik kijk alleen naar het grotere geheel. Maar in die zin denk ik ook gewoon met mijn klanten wel mee van, goh, wat zou je kunnen automatiseren? Wat zou je daarvoor nodig kunnen hebben? Wie zou je daarmee kunnen helpen? Want dat maakt je wereld wel een heel stuk eenvoudiger. Dus een project of bedrijf waarmee je ontspannen kunt ondernemen, waarmee je een succesgevoel kunt ervaren en waarmee je automatisch betalingen binnen kunt laten komen, dat heeft verschillende voorwaarden nodig om te kunnen functioneren. Een van de dingen is natuurlijk een aantal business inzichten, gewoon weten hoe ondernemer werkt, wat daarbij belangrijk is. Weet hoe het werkt met je energie.

Ilse [00:18:55]:
En hoe succesvoller je je voelt, hoe meer er je kant op gaat stromen. En dan helpt het echt dat je het op een goede manier hebt ingericht, en dat het ook makkelijker wordt, dan voelt het ook makkelijker. Dat is echt waar. En dan is het heerlijk en dan kan het je echt overkomen dat je op vakantie bent en dat je een mailtje krijgt van Molly, in bestelling, weer een aankoop gedaan. En dan ga ik niet zeggen nog tien aankopen gedaan, dat is ook zo flauw. Maar zo makkelijk kan het zijn. En misschien voel je dat nu niet zo, of misschien denk je wel van, oh ja, ik doe alles handmatig met facturen. Weet je, jaren geleden, heb het over heel lang geleden, toen deed ik ook nog de facturen gewoon maken met pages en dan de factuurnummer en dan via de mail, we hadden wel mail natuurlijk opsturen voor de klant, maar ik heb ook gewerkt in de tijd, erg heel lang geleden, dat we gewoon facturen met de hand schreven en dat die met een postpakketje meegingen.

Ilse [00:19:57]:
Nou dat hoeft gelukkig allemaal niet meer. En juist, juist als je in je eentje onderneemt en als je niet een team hebt, want niet iedereen heeft zomaar een team tot zijn beschikking om van alles op te lossen, dan is het zo ontzettend handig als je geautomatiseerde systemen hebt die je op bepaalde punten zelf kunt bedienen of aanpassen, als dat bijvoorbeeld een nieuw product is ofzo, dat je zelf snapt hoe je iets kan toevoegen, dan heb je helemaal niet zoveel extra hulp nodig. Dan kan je dat misschien hebben in een bepaalde tijd dat je dat nodig hebt om op te starten. Maar als je de basisbeginselen kent, de basisprincipes, en als iemand anders je de ingewikkelde zaken uit de handen neemt, je door een moeilijke fase heen helpt. Moet je eens voorstellen hoe fijn het daarna dan is dat je jezelf kunt redden en dat je misschien af en toe hulp inroept en dat je gewoon automatisch de dingen je kant op kunt laten stromen. Dat is allemaal mogelijk. En eigenlijk boffen we dus als projecten dat we in deze tijd projector zijn met al die digitale mogelijkheden voor het opbouwen van een passief inkomen met digitale producten, met cursussen, programma’s, met sessies, met masterclasses, alles wat je digitaal online kunt verkopen en met al die techniek die op de afstand, die op de achtergrond voor je kan draaien. Nou, en dat is precies waarom ik het zo mooi vind om die informatie en gidsen ook met mijn klanten te delen, want ik ken natuurlijk de implementatie van heel veel van die dingen en ik weet wat er allemaal mogelijk is, Maar ik ga dat niet allemaal meer zelf doen en ik hoef het ook niet allemaal meer uit te leggen.

Ilse [00:21:50]:
Maar de kennis om door die denkstappen heen te gaan, om slimmer met je energie om te gaan, om slimmer met je tijd om te gaan, ja dat is er natuurlijk allemaal al. Dus ben je projector en worstel je daar mee. Begin dan eerst eens te kijken wat je kunt automatiseren. Echt, er is zoveel meer mogelijk dan je denkt. En check anders mijn website Ilse Denkt Mee. In de diamanthoed zit al die informatie. En dan help ik je ook zelfs nog met de denkstap als het gaat om het slim inrichten van je bedrijf. Want naast jezelf en naast alle waardevolle bronnen en onbenut potentieel wat je zelf hebt, is ook dit een factor die super belangrijk is en die je echt succes kan brengen.

Ilse [00:22:39]:
Doe er je voordeel mee en ik wens je een fijne dag tot de volgende keer!

ertrouwen, als je eigenlijk niet weet wie je werkelijk bent of wie je eigenlijk hoort te zijn. Dat kan toch ook best verdrietig zijn als je daar achterkomt dat je eigenlijk veel meer kunt betekenen dan je misschien voelt of denkt.

En naarmate dat je meer in je eigen design verdiept, naarmate dat je daar ook begeleiding in hebt, want dat heb ik natuurlijk ook gehad, Ik heb echt niet alle wijsheid uit een boekje gehaald. Ik heb me er op heel veel punten in verdiept. Ik heb daar verschillende manieren coaching in gehad en steeds op een ander stukje waarvan ik voelde dat ik dat op dat moment nodig had. En om daarna weer verder aan de slag te gaan. Maar dan krijg je een veel beter beeld van jezelf. En dat vind ik het mooie, ook wat ik zie gebeuren bij de 1 op 1-sessies die ik heb met klanten. Het is ook zo’n opluchting om dan te mogen zeggen wat je bijvoorbeeld voelt, of wat je merkt, of wat je ziet. Want als je dat niet kunt delen, niet kunt toetsen bij anderen, kun je bijvoorbeeld zomaar gaan denken dat je daar afwijkend in bent.

Ja, dat ben je natuurlijk op een bepaalde manier ook wel. Maar het kan je ook onzeker maken als je merkt dat om je heen andere mensen dingen anders doen of ervaren. Maar dat klopt natuurlijk ook wel. Alleen, ja, ga dat voor jezelf maar eens toelaten, begrijpen en dat het ook gewoon mag. Nou, dat is alleen al een opluchting en dat je daardoor ook in je eigen succespad kunt stappen. Want dat zijn allemaal kleine successen, op het moment dat je bepaalde inzichten krijgt, dat de puzzel zich steeds verder begint te vormen, wordt het steeds makkelijker om dat andere beeld, die andere verwachting, om dat los te laten van jezelf en van anderen, maar ook om op jezelf te vertrouwen. En natuurlijk kun je niet met één reading of met één sessie alle inzichten naar boven krijgen. Dat is een proces.

En wat er dan ook heel vaak gebeurt, is dat het eerste puzzelstukje valt of een aantal dingen worden je helder en dan klikt het van oké, nu ga ik die en die beweging maken, ik ga dat en dat loslaten, ik ga die kant op met mijn bedrijf. En dan, ja, dingen hebben ook tijd nodig om te landen, om zelf op een dieper niveau bewust te worden. Dus je kan er ook niet heel snel doorheen racen. Met een Boe-sessie zet ik wel dingen sneller in beweging, omdat ik op een dieper niveau met iemand aan de slag ga in een korte tijd. En daarna ben je zelf aan zet om dat voor jezelf te kunnen plaatsen en om daar voor jezelf mee verder te gaan, om bewust te worden en te kijken wat je waar nodig hebt. Maar je bent nog wel een paar flinke stappen verder en dan ben je wel uit je hoofd, want wat er ook vaak gebeurt is dat je heel lang kan twijfelen, of dit of dat. En die zeggen dit. Oh, je hebt een investering gedaan in een programma en daar hebben ze die en die methode.

Ja, dat zie je met heel veel algemene marketing en business-coaching. Dat is voor heel veel mensen heel erg mooi. Het kan ongelooflijk helpend zijn, maar als je projector bent of als je op je verkeerde route bent gestapt, dan is het belangrijk dat je de goede kant op bijstuurt. En dat kan in van die korte sessies en ook als we een langer dagdeel hebben bijvoorbeeld, kan je daar al heel veel mee verder komen. En dat vind ik het fijne aan een op een werken met klanten. Ik heb dat zelf op bepaalde punten ook zeker gedaan. En dan kan je flinke stappen maken. Maar als je je chart aanvraagt en je leest alleen wat Instagram berichten, dan kan je natuurlijk al heel veel inzichten krijgen, maar daarmee alleen kom je er niet.

Het vraagt gewoon echt meer diepgang, en dat vind ik gelijk ook super leuk. Dan zal je merken dat als een katalysator er steeds meer op gang komt, dat je steeds meer in je eigen route kunt stappen, dat je steeds meer het oude los kunt laten, want het is ook spannend, he. Het is ook spannend om oude dingen te durven loslaten. Ja, zo simpel is dat gewoon. Dus op een moment dat je je chart hebt aangevraagd, kan je allerlei informatie opdoen, je kan gaan luisteren, gaan kijken, je kan van alles gaan aanvragen onderweg, of via internet kan je natuurlijk van alles krijgen. De vraag is, op welk punt je aankomt dat je voelt dat je meer nodig hebt. Want het gevaar bestaat dat je heel erg mentaal vanuit je hoofd, vanuit je kennis ermee aan de slag gaat. Of je duikt er heel diep in, of je vindt het te moeilijk en negeert het.

En wat er dan ook kan gebeuren is dat je er naar kijkt van nou laat maar ik doe alle dingen die ik nu doe. En het is maar een etiketje dat projectors zijn. Maar zo simpel is het natuurlijk niet, want op het moment dat je vanuit jezelf niet de juiste keuzes maakt, kan het zijn dat je werk blijft doen wat je eigenlijk belemmert om in je echte projectenrol te stappen. En dat is natuurlijk super jammer. Dus betekent zo’n transformatie van bewustwording, van het niet weten, het vertalen naar de praktijk en dan stappen durven maken om keuzes te maken en dat proces in werking te zetten zodat je ook de juiste uitnodigingen kunt ontvangen, dat vraagt natuurlijk tijd en aandacht en dat is nou precies het stukje waar ik mensen mee help, Dat is automatisch zo ontstaan, op basis van uitnodiging ook. En het grappige is dat je door zo’n proces, doordat je er verder intuikt, of je dat nou doet met een groep of alleen of één op één, Dat is voor ieders vrije keuze. Hangt ook een beetje vanaf hoe je zelf bent, wat je fijn vindt daarmee, hoe jouw manier daarvoor is, want dat is ook voor elke projector weer verschillend. Dat merk ik ook, van bepaalde mensen, bepaalde profielen bijvoorbeeld, vind het veel makkelijker om daar zelf weer mee verder te gaan, en de ander wil wat meer begeleiding hebben in die bewustwording en in die transformatie.

Van het niet weten, naar het succesvol inzetten en je bedrijf omvormen transformeren zodat het voor jou optimaal past bij wie je bent als projector. Maar het is wel ongelooflijk waardevol en het geeft je ongelooflijk veel vrijheid. Nou heb ik het geluk gehad dat ik, ja geluk, geweldige mooie uitnodigingen heb ontvangen. Nou ja, wat ik in ieder geval dus wilde zeggen eigenlijk is, je chart in de kas laten liggen is zonde, maar volg vooral je eigen gevoel daarbij wanneer je er zelf aan toe bent om daar iets mee te doen. Als je vastloopt in je ondernemersreis, als je op een punt bent en dat je dit luistert en dat je denkt van je kan het ook heel makkelijk maar heen en weer blijven hoppen met wel niet, wel niet, welke kant ga ik op. Neem dan serieus de mogelijkheid in overweging Om een business reading te doen, een business sessie te doen, of je dat nou bij mij doet of bij iemand anders, dat is ieders vrije keus natuurlijk, omdat het je echt heel veel inzichten kan brengen. Mocht je nou twijfelen van, goh, ik heb al eens een sessie gehad, of ik heb al eens een reading gehad, wat is dan zinvol? Plan gewoon een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek in, dat kan je via mijn website vinden. Want Het is ontzettend zonde als je weet dat je projector bent, als je niet goed weet hoe je dit kunt omzetten in kansen of in een nieuwe richting voor je bedrijf.

En dat je dan blijft worstelen daarmee en dat je dan bijvoorbeeld investeringen in tijd en geld blijft doen of door blijft gaan op de oude weg, terwijl je eigenlijk voelt van, ja ik weet het niet hoor, of dit het is. En omdat je bang bent om keuzes te maken. En Keuzes maken moet je natuurlijk altijd op je eigen manier doen, gevolgd of geïnspireerd op je eigen autoriteit. Maar soms kan het ook heel lastig zijn om een stap te zetten, omdat je ook gewoon niet weet welke kant Je opgaat en wat dat kan betekenen. Maar het mooie is, je hebt al zoveel in huis, dat zie ik bij andere projectors die ik spreek, en ik heb dat natuurlijk zelf ook ervaren, en dat dat heel vaak onbewust dingen zijn, die we dan in die gesprekken naar boven halen, waardoor de dingen bij elkaar komen, waardoor je makkelijker die stappen kunt maken en je uit je hoofd kunt komen en veel meer kunt varen op je gevoel van de dingen die je onbewust wel weet. Want het is heel vaak een rode draad die er al is in je leven. En het is zo’n zonde als je blijft hangen in het oude en daardoor steeds onzekerder wordt en daardoor gaat er steeds meer stagneren in je bedrijf. En dan kom je straks op een punt dat je helemaal stilstaat.

Terwijl je eigenlijk al heel veel ingrediënten in huis hebt, door anders te kijken, door anders te durven denken En door anders te luisteren naar jezelf, en juist dat kan je vooruit helpen op een manier waarbij je als projector veel meer in je succes kunt stappen. En dat begint gewoon bij het begin. En voel zelf op welk moment het voor jou het juiste moment is om daar iets mee te doen. Dus laat je niet onzeker maken als je dat misschien voelt, want als projector heb je ongelooflijk veel mooie talenten, en De kunst is alleen om ze te vinden, om ze van jezelf te kunnen zien. En daar zijn anderen dan weer voor om jou terug te kunnen spiegelen. En van daaruit gaat er steeds meer stromen. Echt waar. Er gaat echt goede kant op stromen.
En dan komen er vanzelf veel meer mooie uitnodigingen op je pad, op een manier. En dan de correcte uitnodigingen, niet de dingen die je eigenlijk niet wilt doen, maar die misschien wel geld brengen. Maar niet een succesgevoel. Ja, dat kan ook. Nou ja, doe er je voordeel mee en check mijn website anders voor de mogelijkheden. Ik wens je een fijne dag en tot de volgende keer!

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"