5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

jun 21, 2024 | Human Design

Als je onlangs in aanraking bent gekomen met Human Design, kan het zijn dat je al ontdekt hebt dat je een Projector bent. Misschien heb je er al een boek over gelezen of heb je je een beetje verdiept in je type en heb je gemerkt dat human design jou helpt om jezelf beter te begrijpen en je unieke talenten te benutten. Wist je ook dat je als Projector bepaalde eigenschappen bezit die ervoor zorgen dat jij kunt floreren als ondernemer? Dit gebeurt als jij ze op de juiste manier inzet. Laten we samen ontdekken hoe jij succesvol kunt zijn als Projector in je business.

Jouw natuurlijke kwaliteiten als Projector

Als Projector heb jij de gave om een gids te zijn voor anderen. Je bent met name goed in het begeleiden van Generators en Manifesting Generators omdat je hen structuur en overzicht biedt in de werkzaamheden die nog gedaan moeten worden. Jij ziet anderen zoals ze werkelijk zijn en je geeft richting aan hun groei en transformatie. Je bent dus een goede leider en kunt strategisch denken. Jij ziet al heel snel wat de oplossing is voor een bepaald probleem waar de andere types in human design tegenaan lopen. Als projector doorzie je systemen en kan je ook heel goed werkende systemen inzetten voor je business. Niet alleen voor jezelf, maar juist ook voor anderen. Die kwaliteiten maken dat anderen jouw vaardigheden heel goed kunnen gebruiken.

Wat jou ook speciaal maakt, is dat je sacrale centrum niet is ingekleurd zoals bij een generator of manifesting generator wel het geval is. Dit betekent dat je niet altijd de consistente energie ervaart om altijd maar aan het werk te zijn of om altijd maar door te gaan. Dat houdt echter niet in dat je minder kunt bereiken, het betekent simpelweg dat je efficiënter kunt werken en binnen minder tijd veel gedaan kunt krijgen. 

Uitdagingen als Projector

Af en toe zal je uitdagingen ervaren binnen een traditionele werkomgeving. Het tempo ligt vaak hoger dan jij kunt bijbenen omdat de meeste mensen tot het generator type behoren. En ook al kun je soms echt heel hard werken, je houdt het op de lange termijn minder lang vol. Dat is niet waarvoor je bedoeld bent. Een 9- tot-5 baan past ook eigenlijk niet bij jouw energietype. Als je in een traditionele werkomgeving werkt, is het slim om te kijken welke rol het beste bij je past binnen de opties die er zijn. Of je nu als coach, leidinggevende, adviseur of manager aan de slag kunt, kies de rol waarin je je het meest thuis voelt.. 

Succesvol in je business

Wanneer je eenmaal hebt besloten om voor jezelf te starten, zijn er een aantal tips die ik je mee wil geven die ervoor zorgen dat jij succesvol bent. Er zijn een aantal valkuilen die je mag vermijden en een aantal zaken die je juist mag gaan oppakken om ervoor te zorgen dat jij als projector het beste tot je recht komt in je eigen bedrijf.

Tip 1: Vergelijk jezelf niet met anderen

Deze tip geldt natuurlijk voor iedere ondernemer, maar voor Projectors des te meer. Vergelijk jezelf niet met anderen en zeker niet met Generators of Manifestors die een heel ander tempo aanhouden dan jij. Het ene type lanceert het ene na het andere programma en lijkt daar direct succesvol in te zijn, terwijl het andere type iedere dag consistent zichtbaar is op twintig social media accounts tegelijkertijd. Je kunt soms het gevoel hebben dat je dat helemaal niet bij kunt houden. Dit is voor jou als projector ook helemaal niet nodig. Kenmerkend aan jouw manier van werken is dat je niet altijd online hoeft te zijn, maar slechts met een aantal rake posts vanuit jouw scherpe observatievermogen de juiste klanten voor je weet te winnen. Blijf de focus houden op je eigen pad en volg dat stap voor stap. Je bent niet bezig om een race te winnen, voor jou ontstaan de beste resultaten wanneer je consistent op je eigen tempo stappen zet naar je einddoel. Het geeft niet als jij langzamer gaat dan de rest, uiteindelijk werk jij vanuit je langetermijnvisie naar duurzaam succes toe. 

Tip 2: Zorg goed voor jezelf

Zelfzorg is cruciaal voor jou als projector. Integreer zelfzorg in je dagelijkse routine. Word je bewust van de energie van anderen om je heen die jij oppikt en waardoor je je aan het eind van de dag heel moe kan voelen. Plan regelmatig rustmomenten voor jezelf in en durf achterover te leunen in je business wanneer je het werk dat nodig was gedaan hebt. De juiste klanten komen naar je toe wanneer je jouw energietype als projector belichaamt en vanuit alle rust en overzicht handelt. 

Tip 3: Bouw rustmomentjes in je werkdag

Als projector ben je niet gemaakt om uren achter elkaar door te werken. Het kan wel wanneer je lekker in de flow zit, maar de dag erna is het toch fijn om even je rust te pakken. Je werkt als projector het meest effectief wanneer je je dag bijvoorbeeld start met een fijne wandeling in de natuur of een meditatie. Plan je werkdag in in blokken van twee uur en zorg daarna voor een korte pauze zodat je weer opgeladen aan het werk kunt gaan. Als je je dag op deze manier indeelt, helpt dit je om productiever en creatiever te zijn zonder uitgeput te raken. 

Tip 4: Durf jezelf op één te zetten.

Pas als je goed voor jezelf zorgt, kun je die wijze gids zijn voor anderen. Zeker wanneer je je in een gezin of bedrijf bevindt met allemaal generators om je heen. Zeg dus nee wanneer je een nee voelt en ga ook niet op iedere uitnodiging in wanneer je voelt dat je er geen puf voor hebt. Durf grenzen te stellen aan klanten, maar ook aan je gezin wanneer je even tijd voor jezelf nodig hebt. Ook al vind je het fijn om erkenning te krijgen van anderen, als het je uitput of als je er geen tijd voor hebt is het niet handig om te doen. Als jij jezelf op één durft te zetten, kan je beter presteren in je bedrijf. In het begin zal dat misschien lastig zijn met alles wat er op je afkomt bij het starten van een eigen bedrijf, maar oefening baart kunst. 

Tip 5: Leer jouw unieke design kennen om het te kunnen leven

Hoe beter jij jezelf kent als projector, hoe beter je jezelf kunt leiden en door uitdagingen heen kunt navigeren. Neem daarom de tijd om je human design chart goed te bestuderen en te begrijpen. Meestal ben je je, zeker als ondernemer, niet altijd bewust van je eigen blinde vlekken. Daarom helpt persoonlijke begeleiding op dit vlak je een stuk sneller vooruit dan wanneer je alles alleen probeert op te lossen en uit te vinden.

Mijn uitnodiging aan jou

Als je succesvol wilt zijn als Projector in je business dan is het ook belangrijk om de juiste stappen te zetten op het juiste moment. Precies dat helpt je sneller aan duurzaam succes. Ik kijk daarom graag met je mee en nodig je graag uit voor mijn Projector Business sessie. In deze sessie krijg je direct inzicht in je sterkste eigenschappen zodat je deze optimaal kunt inzetten voor de groei van je bedrijf en laat ik je zien hoe je met meer plezier en succes aan marketing kunt doen zodat de leukste klanten op je afkomen.

Boek hier direct je Projector Business sessie en ontdek in 90 minuten hoe jij succesvol kunt zijn als ondernemer:

Als bonus bij de sessie kijken we samen naar één specifiek en actueel probleem in je bedrijf wat je kunt tackelen door het inzetten van jouw kwaliteiten als projector.

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Als je ontdekt dat je het type Projector bent in Human Design dan kunnen allerlei gedachten je bezighouden. En mogelijk heeft je lichaam je al signalen afgegeven waardoor je op het spoor van Human Design bent gekomen. Human Design is geen geloof maar een experiment...

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Je hoort het vast wel eens: je cursus verkopen op de automatische piloot. Klinkt geweldig, toch? Zeker als Projector is het slim om hierover na te denken. Denk je dat het te moeilijk, ingewikkeld of technisch is om de verkoop van je cursus te automatiseren? Als je...