Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

jun 8, 2024 | Online marketing

LEES LATER - DOWNLOAD DEZE POST ALS PDF >> KLIK HIER <<

Je hoort het vast wel eens: je cursus verkopen op de automatische piloot. Klinkt geweldig, toch? Zeker als Projector is het slim om hierover na te denken. Denk je dat het te moeilijk, ingewikkeld of technisch is om de verkoop van je cursus te automatiseren?

Als je grote plannen hebt of meer relaxt wilt ondernemen, passend bij jouw Projector energie, en niet weet waar te beginnen, lees dan verder.

Ik ga je uitleggen hoe je de verkoop van je cursus kunt automatiseren met een e-mailserie en wat je nog meer nodig hebt om een succesvolle Projector ondernemer te worden.

Droom jij van een online programma en wil je jouw cursus via internet verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit werkt. Of het nu groot of klein is, maakt niet uit. Het moet werken voor jou en jouw klanten. Maar hoe doe je dat?

E-mailmarketing en marketing automation zijn de antwoorden.

Veel mensen denken dat een geautomatiseerde e-mailserie onpersoonlijk is, alsof een robot willekeurige spam stuurt naar iedereen die zich inschrijft op jouw lijst. Dat klopt natuurlijk niet. Jij schrijft die mails zelf.

Als ondernemer schrijf jij de e-mails zelf, of iemand helpt je daarbij. Hoe dan ook, het is belangrijk dat de mails jouw teksten en boodschap bevatten, met jouw energie en persoonlijkheid.

Dit betekent dat je ze ook op een ander moment kunt schrijven. Het mooie is dat techniek juist helpt om 24 uur per dag met je publiek te communiceren.

Je kunt dus mails schrijven wanneer jij er zin in hebt en ze laten versturen op het juiste moment. Zo hoef jij geen stress te hebben omdat alles voorbereid is. Je kunt zelfs cursussen verkopen terwijl je aan het tuinieren of wandelen bent.

E-mailautomatisering – en marketing automation

Geautomatiseerde e-mailmarketing gaat over het begeleiden van contacten door automatische series heen. En ja, dit contact is een mens met gedachten, gevoelens en emoties, net als jij. De begeleiding gebeurt op basis van hun acties.

Bekijk het als een knikkerbaan; het balletje komt obstakels tegen en kan linksaf, rechtsaf of rechtdoor gaan, precies zoals jij het bouwt.

Dat betekent niet altijd dat contacten doen wat jij wilt, maar dat is weer een ander verhaal.

Heel eenvoudig gezegd kun je funnels en automatiseringen bouwen die contacten leiden door verschillende e-mailseries. Zo kun je de verkoop van je cursus automatiseren.

Met een autoresponder kun je anticiperen op de behoeften van jouw publiek! Neemt iemand actie? Dan gaan ze naar de volgende stap. Willen ze niets meer horen? Dan schrijven ze zich uit; ook dat kan natuurlijk.

Verkopen van je cursus automatiseren met slimme systemen

Je kunt veel vooraf inrichten waardoor het gemakkelijk wordt om cursussen automatisch te verkopen met opvolgende e-mails. Hiervoor heb je verschillende technische hulpmiddelen nodig die steeds beter samenwerken. Als je deze kansen goed benut, kun je zo een systeem onder jouw bedrijf bouwen en stap voor stap verbeteren.

Maar wat als je geen cursussen verkoopt?

Misschien ben jij coach of therapeut en werk jij met kleine groepen of 1-op-1? Wat kun jij dan doen met zo’n autoresponder en e-mailreeks? Als Projector kun je zien hoe het slimmer kan bij een ander. Bij jezelf zie jij misschien blinde vlekken; daarom neem ik jou mee in Anna’s verhaal:

Anna is relatietherapeut. Ze heeft een e-book op haar website zodat mensen haar kunnen leren kennen voordat ze besluiten om contact op te nemen voor een afspraak.

In haar e-mailserie na de download nodigt ze mensen uit om een afspraak in te plannen. Wanneer iemand reserveert in haar praktijk, bevestigt ze automatisch de afspraak en stuurt relevante informatie zoals COVID-veilige richtlijnen, voorbereidingsadviezen én herinneringen.

Anna heeft geen tijd om al die mails handmatig te versturen; daarnaast vindt ze dit ook vervelend omdat zij druk bezig is met haar praktijk én gezin. Automatisering lijkt haar daarom ideaal! Want hey, Anna is ook nog eens Projector; dus moet zij slim omgaan met haar energiegebruik! Waarom iemand inhuren als eenvoudige terugkerende taken geautomatiseerd kunnen worden?

Bovendien veranderen zaken soms snel; dan wil zij snel correcte informatie geven zonder hier uren aan kwijt te zijn.

Hier komt de e-mail autoresponder in actie!

Wil jij dit ook? Begin dan met een goede emailserviceaanbieder: een systeem waarmee automatisch e-mails verstuurd worden.

Met zo’n autoresponder kun jij veel automatiseren – zelfs processen waarover nu misschien nog niet nadenkt – wat jou veel tijd én energie bespaart!

Ik adviseer ActiveCampaign (in Nederland bekend als Mailblue). Dit systeem integreert goed met andere software zoals websites/webshops/online leeromgevingen waardoor klantgerichte funnels gebouwd kunnen worden! Heb hierbij hulp nodig? Laat mij weten!

Vraag hier gratis proefaccount aan!

Natuurlijk bestaan er meerdere systemen die kunnen helpen; daarom heb ik checklist gemaakt zodat haastige spoed vermeden wordt bij keuze emailmarketingsysteem! Vraag checklist hier aan!

En wat heb je nog meer nodig om slimmer te ondernemen als Projector? Een succesvolle start begint met de Projector Online Business Bundel waarmee meestvoorkomende hindernissen succesvol aangepakt worden zonder alles zelf uit hoeven zoeken! Inzicht in Human Design helpt enorm maar er zijn meer tools/stappen nodig voor optimalisatie/transformatie naar geweldige persoonlijke goed lopende machine zonder gedoe! Zo dien jij klanten én jezelf optimaal!Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiserenEen andere effectieve strategie is het opzetten van een geautomatiseerde e-mailmarketingcampagne. Door gebruik te maken van een reeks zorgvuldig opgestelde e-mails, kun je potentiële klanten stap voor stap begeleiden door hun klantreis. Begin met waardevolle gratis inhoud die de interesse wekt en vertrouwen opbouwt. Vervolgens kun je overgaan naar meer gerichte berichten die de voordelen en unieke aspecten van je cursus benadrukken. Het is belangrijk om hierin ook sociale bewijslast zoals testimonials of case studies te integreren, zodat twijfelaars overtuigd raken van de kwaliteit en effectiviteit van jouw aanbod. Tot slot kan een gevoel van urgentie worden gecreëerd door tijdsgebonden aanbiedingen of exclusieve bonussen aan te bieden, waardoor potentiële kopers sneller geneigd zijn om actie te ondernemen.

LEES LATER - DOWNLOAD DEZE POST ALS PDF >> KLIK HIER <<

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Voor een Projector in Human Design is het cruciaal om bij het ondernemen een team achter zich te hebben staan, en hier zijn de redenen: Behoud van Energie: Als Projector ervaar je energie in golven. Door samen te werken met een team kun je bepaalde taken overdragen,...

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Als jij het type Projector bent of iemand kent die dit is, dan is het slim om je er in te verdiepen. Want de ‘Projector’ heeft een bijzondere krachtige rol en unieke gaven in onze maatschappij. Toch kan dat heel anders voelen als het jezelf betreft. Hoe komt dat? En...

Projector in Business, voorkom deze valkuilen

Projector in Business, voorkom deze valkuilen

Als zelfstandig ondernemer heb je misschien gehoord van verschillende persoonlijkheidsmodellen, maar Human Design kan je unieke inzichten bieden in jezelf en je zakelijke potentieel. Vooral als je het type ‘Projector’ bent is het essentieel om te begrijpen waarom je...