Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

jun 21, 2024 | Human Design

stressvrij ondernemen als Projector in Human Design


Als je ontdekt dat je het type Projector bent in Human Design dan kunnen allerlei gedachten je bezighouden. En mogelijk heeft je lichaam je al signalen afgegeven waardoor je op het spoor van Human Design bent gekomen. Human Design is geen geloof maar een experiment dus je bepaalt zelf wat je er mee doet. Voor mezelf kan ik zeggen dat mijn ‘Projector zijn’ negeren geen optie meer is. Anders gaan ondernemen, zoveel mogelijk stressvrij, is de oplossing. En dat gun ik jou ook.

Want ondernemen als Projector komt met unieke uitdagingen en kansen. Het is belangrijk om je energie te besteden aan de juiste dingen. Zo kun je stress verminderen en precies dat leidt tot minder bitterheid.

Misschien heb je het wel eens gemerkt: je werkt hard want je wilt nog even dit en nog even dat. En voor je het weet zit je toch weer nèt te lang achter je computer. Zeker als je onderneemt in je eentje is dat een bekende valkuil.

Bam, je bent door de bodem van je onzichtbare sacrale energie gegaan voor je het weet. En zo kan het gebeuren dat je geïrriteerd een roomijs wegwerkt of een stapel gevulde koeken.

Dus…beter voorkom je dit soort situaties. Stress minimaliseren in je business kan je echt helpen. In deze blogpost duik ik dieper in de inzichten uit de recente aflevering van mijn podcast, en bied ik praktische tips om stressvrij te ondernemen.

Geduld en de kracht van wachten op de uitnodiging

Human Design leert ons dat Projectors moeten wachten op de juiste uitnodiging om hun waardevolle energie optimaal te benutten. Als je onuitgenodigd je adviezen deelt zonder dat de ander daarvoor open staat, is je boodschap vaak aan dovemansoren gericht. Wat je zegt komt gewoon niet aan. Ook al bedoel je het nog zo goed

Zo zit dat met aura en energie

 1. Aura en Energie: De aura van een Projector is gefocust en diepgaand, perfect voor het begeleiden van anderen. Als je ongevraagd inzichten deelt, kan dit als opdringerig overkomen. Door te wachten op een uitnodiging, zorg je ervoor dat je begeleiding op het juiste moment en de juiste manier wordt ontvangen.
 2. Herkenning en Waardering: Wachten op een uitnodiging zorgt ervoor dat Projectors worden erkend en gewaardeerd voor hun unieke talenten en inzichten. Deze erkenning is essentieel voor jouw zelfvertrouwen en welzijn.
 3. Juiste Richting: Door te wachten op een uitnodiging richten Projectors zich op de juiste mensen en kansen. Dit helpt jou om je energie en vaardigheden te investeren in situaties die echt waardevol zijn.
 4. Gezondheid en Vitaliteit: Projectors hebben een andere energiedynamiek dan bijvoorbeeld Generatoren. Daarom moet je je energie zorgvuldig beheren om niet uitgeput te raken. Jouw energie is flexibel en niet onuitputtelijk. Wachten op de juiste uitnodiging zorgt ervoor dat je energie inzet in situaties waar je van opknapt, dat is iets anders dan er op leeglopen..
 5. Verbindingen en Succes: Wanneer Projectors wachten op de juiste uitnodiging, kunnen ze diepere, betekenisvollere verbindingen aangaan. Je voelt meer vervulling en succes omdat je jouw rol als gids optimaal kunt vervullen.

Kortom, door geduldig te wachten op de juiste kansen die naar je toe komen kun je als Projector effectief met je energie omgaan. Zo word je erkend en gewaardeerd. Jij voelt je succesvoller dan wanneer je tegen beter weten in toch die ene uitnodiging accepteert. En als jij je succesvol en gewaardeerd voelt dan ben je een gezelliger mens voor je omgeving. En dat is een belangrijke bewustwording om zoveel mogelijk stressvrij te ondernemen

Werk daarom samen met klanten die je waarderen; dit voorkomt bitterheid en teleurstelling. Maar wat doe je als de samenwerking verandert of niet meer bevredigend is?

Afscheid nemen van je klant

Samenwerkingen kunnen veranderen door misverstanden of veranderende omstandigheden. Misschien ontwikkelt de ander een kant op waardoor jullie niet meer bij elkaar passen. En dat kan voor jou ook gelden. Het is daarom essentieel om open te communiceren en tijdig afscheid te nemen van klanten waarmee de samenwerking niet meer goed voelt. Je kunt dit zien als een uitnodiging die verlopen is. Bewustwording hiervan helpt je om stress te verminderen en je focus te bewaren.

Onderzoek en begrijp de oorzaken van stress

Ervaar je regelmatig stress bij in je werk of ergens in je bedrijf ? Of misschien voel je wel druk of geïrriteerdheid maar wil je het geen stress noemen omdat het zo ‘zwaar’ klinkt?

Maar ook een klein beetje druk of stress kan leiden tot meer bitterheid. Onderzoeken wat deze stress veroorzaakt, kan verhelderend zijn. Het kan liggen aan het type werk of de klanten waar je mee samenwerkt. Of de manier waarop je die samenwerking vormgeeft. Door inzicht te krijgen in deze oorzaken, kun je je energiebalans herstellen en de juiste klanten aantrekken.

Vereenvoudig je aanbod: één boodschap, één productlijn

Een belangrijk aspect van stressvrij ondernemen als Projector is het afstemmen en vereenvoudigen van je aanbod. Richt je op een gefocust assortiment en een eenduidige marketingboodschap. Dit maakt niet alleen jouw werk veel makkelijker, maar zorgt er ook voor dat klanten beter begrijpen wat je aanbiedt en waar je hen mee kan helpen. Durf te kiezen maar belangrijk hierbij is: raak niet verstrikt in je hoofd en verwarrende gedachten waardoor je een aanbod of boodschap probeert te forceren. Je kunt stress verminderen en gemakkelijker de jusite klanten aantrekken als jouw aanbod ook echt klopt bij wie jij van nature bent. Eenvoudig gezegd: Het is er allemaal al. Je hoeft het alleen nog maar te ontdekken. Juist door te vereenvoudigen help je jezelf om als Projector stressvrij te kunnen ondernemen.

Minder stress met authentieke marketing

Marketing kan een bron van stress zijn. Kies daarom ook voor een manier van marketing die bij jou past. Of je nu houdt van podcasten, bloggen of social media, focus op de kanalen waar jij je goed bij voelt. Niet iedere Projector is bedoeld voor marketing op dezelfde manier. Marketing hoort bij ondernemen en het gaat over veel meer dan een bericht op sociale media plaatsen. Eigenlijk gaat dat meer om marketing communicatie. Maar in de praktijk noemen we dat meestal ‘marketing’

Hergebruik content slim om je zichtbaarheid te vergroten zonder extra energie te verbruiken. En weet je, content hergebruiken is niet hetzelfde als overal hetzelfde neerzetten. Hoe je multifunctioneel het meest bereikt met je online zichtbaarheid ontdek je hier.

Bewustwording van je eigen energie en potentieel

Het creëren van een aanbod dat echt bij je past vraagt om een diepe bewustwording van je eigen energie en unieke talenten. En bedenk: daar heb je zelf vaak een blinde vlek.

Vermijd activiteiten en onderwerpen die energie vreten en waarvan je merkt dat je ze niet volhoudt op de lange termijn. Je Human Design en GeneKeys kunnen hierbij waardevolle inzichten bieden. Niet iedere Projector is bedoeld om op dezelfde manier zijn of haar aanbod vorm te geven. Het gaat er niet om dat je dat niet mag maar je zult merken dat een route van een ander, echt niet de jouwe hoeft te zijn. Ook al ben je allebei een Projector.

Ontdek Je echte passie en laat los wat niet past

Vaak ontwikkelen we vaardigheden en diensten die we goed kunnen, maar die niet volledig resoneren met wie we van nature zijn. We zijn er wijs over maar kunnen ze energetisch niet echt dragen dus verkopen ze ook niet zo gemakkelijk. Dit wil niet zeggen dat je deze onderwerpen niet kunt aanbieden maar de focus anders leggen is misschien veel logischer. Het punt is dat je dit vaak niet bewust bent. Dit kan leiden tot spanningen en energetische disbalans. Durf los te laten wat niet meer past en focus op datgene waar jouw plezier en energie liggen. En als je hier onzeker over bent, zoek er dan de juiste hulp bij. Echt, dit kan je van veel onbewuste stress verlossen.

Een authentiek fundament voor je bedrijf

Je bedrijf moet een reflectie zijn van wie je echt bent en je de groei bieden die je nodig hebt. Dat is het meest logische en voelt licht en natuurlijk. Dit fundament helpt je om duurzame en authentieke keuzes te maken. Of het nu gaat om relaties, marketing, of je dagelijkse werkzaamheden, de basis moet solide zijn. Dit voorkomt dat je afdwaalt en helpt je trouw te blijven aan jezelf. En juist een stevige basis zorgt ervoor dat je veel gemakkelijker op jezelf kunt vertrouwen. Wat een ander ook zegt of hoe roerig de tijden ook zijn. Aandacht besteden aan je business en marketing fundament zorgt er dus voor dat je sneller de goede kant op gaat, je business staat dan letterlijk als een huis. En een stevig huis kan een storm doorstaan, precies dat helpt je weer om veel meer stressvrij te kunnen ondernemer als Projector.

Navigeren door conditioneringen en externe invloeden

Onze conditioneringen en externe invloeden kunnen maken dat we onszelf niet goed kunnen zien. Nu zie je als Projector jezelf beter door de ander dus dit maakt alles ingewikkelder. We worden onzeker, en weten niet goed meer wat van wie is. Door je hele leven verzamel je deze conditioneringen.

en Projector in Human Design kan op verschillende manieren door anderen beïnvloed worden.

Conditionering in Human Design betekent dat je wordt beïnvloed door dingen om je heen, zoals je ouders, vrienden, school, werk en de samenleving. Dit kan ervoor zorgen dat je niet meer helemaal jezelf bent. Iedereen kan met conditioneringen te maken hebben, ongeacht het energie type.

Bijvoorbeeld:

 • Ouders: Je ouders willen misschien dat je dokter wordt, terwijl jij eigenlijk liever kunstenaar wilt zijn.
 • Vrienden: Je vrienden dragen allemaal dezelfde kleding, en daarom doe jij dat ook, ook al vind je die kleding niet echt leuk.

Een Projector kan op veel meer verschillende manieren geconditioneerd zijn door de omgeving en mensen om hen heen.

 1. Altijd maar druk bezig zijn: Projectors hebben niet altijd veel energie om de hele dag te werken. Als ze opgroeien in een omgeving waar iedereen hard werkt en altijd bezig is, kunnen ze denken dat ze dat ook moeten doen. Dit maakt hen moe en gestrest.
 2. Zelf dingen proberen te doen: Projectors moeten wachten tot iemand hen uitnodigt om hun talenten en wijsheid te delen. Als ze denken dat ze zelf alles moeten regelen, worden ze vaak boos als het niet lukt.
 3. Anderen proberen te zijn: Projectors zijn uniek en bedoeld om anderen te helpen en te begeleiden. Als ze proberen net zo energiek te zijn als anderen, raken ze uitgeput en verliezen ze hun kracht.
 4. Niet gewaardeerd voelen: Als Projectors niet de erkenning krijgen die ze nodig hebben, voelen ze zich vaak ongezien en onbegrepen. Dit gebeurt als niemand hun talenten herkent.
 5. Niet naar hun intuïtie luisteren: Projectors hebben een sterke intuïtie, maar als ze geleerd hebben om altijd naar anderen te luisteren in plaats van naar zichzelf, maken ze vaak verkeerde keuzes.

Om te stoppen met deze invloeden, is het belangrijk dat je als Projectors leert om jezelf rust te gunnen en je eigen tempo te volgen. Je bedrijf slim inrichten is hierbij een hele belangrijke. Gelukkig hoef je dat niet allemaal alleen te doen want tijdens de Diamantroute: jouw pad naar Projector succees, neem ik je stap voor stap mee.

Zo kun je wachten op uitnodigingen en erop vertrouwen dat de juiste kansen vanzelf komen.

Werk aan het opruimen van deze conditioneringen om dichter bij je kern te komen. Het kan even duren, maar het levert uiteindelijk meer rust en balans op. En ja, ook in de diamantroute ontdek je hele slimme extra’s die je daarbij kunnen helpen.

Adem in, adem uit en ga stressvrij ondernemen als Projector

Als projector is het mogelijk om stressvrij en succesvol te ondernemen door bewuste keuzes te maken, je aanbod te vereenvoudigen en trouw te blijven aan je unieke design. Neem de tijd om te ontdekken wat voor jou werkt, gebruik je gaven en talenten, en laat de rest los. En probeer het niet allemaal alleen te doen. Juist het 6 weken programma diamantroute is zo samengesteld dat ik samen met jou op reis ga in je bedrijf en je design. Dat levert je heel veel waardevolle inzichten in korte tijd. En weet je wat nog mooier is? Als deelnemer krijg je Via de specialei VIP pagina toegang tot mijn netwerk en allerhande extra’s. Zo krijg je een team binnen handbereik zonder dat je er zelf naar hoeft te zoeken.

Wil je meer weten over ondernemen als projector en hoe je je bedrijf kunt optimaliseren? plan dan hier vrijblijvend je gesprek

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

Als je onlangs in aanraking bent gekomen met Human Design, kan het zijn dat je al ontdekt hebt dat je een Projector bent. Misschien heb je er al een boek over gelezen of heb je je een beetje verdiept in je type en heb je gemerkt dat human design jou helpt om jezelf...

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Je hoort het vast wel eens: je cursus verkopen op de automatische piloot. Klinkt geweldig, toch? Zeker als Projector is het slim om hierover na te denken. Denk je dat het te moeilijk, ingewikkeld of technisch is om de verkoop van je cursus te automatiseren? Als je...