De kracht van content marketing voor Projector coaches

dec 29, 2023 | Human Design

Als Projector coach is het runnen van een online bedrijf een unieke reis. En tijdens die reis kun je van alles tegenkomen. Neem nu marketing.

In tegenstelling tot grote bedrijven die specialisten inhuren, ben jij misschien niet in de positie om een contentmanager of Virtual Assistant aan te nemen. Of iemand die voor je schrijft. Het is belangrijk voor jou als Projector om meer te ‘zijn’ en minder te ‘doen’.

Maar ja, dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, je hebt nu eenmaal dingen op je bordje liggen als je onderneemt en laten we eerlijk zijn, iemand inhuren kost gewoon geld. Dat is niet mogelijk op elk moment.

Maar juist dit biedt jou fantastische kansen! Het eerst zelf verzorgen van je contentmarketing is superwaardevol:

Het helpt je om je eigen stem te ontwikkelen, een persoonlijke connectie met je doelgroep op te bouwen en je online zichtbaarheid organisch te laten groeien. En als je weet wat erbij komt kijken dan is het eenvoudiger om later uit te besteden.

Rondrennen heeft geen zin

Bovendien helpt het ‘zelf doen’ je om bewuste keuzes maken. Als Projector werkt jouw energie nu eenmaal anders dan wanneer je een Generator zou zijn. Dus heel hard gaan rondrennen om voor alle kanalen al je content te maken doe je liever niet. Gelukkig is dat ook niet nodig.

Waarom nou al die aandacht voor content en waarom is dit zo krachtig voor coaches die volgens Human Design ook het energie type Projector zijn?

Coaches in het algemeen hebben vaak meer content nodig dan andere ondernemers. Dit komt doordat coaching vaak draait om het delen van kennis, ervaringen en begeleiding. Dus extra belangrijk om de relatie te bouwen en gevonden te worden op de onderwerpen waar jij mee helpt als coach.

Content: de sleutel tot online zichtbaarheid

Content is alles – inhoud – waarmee je communiceert met je volgers, potentiële klanten en klanten. Voor Projector coaches is het begrip ‘content’ extra belangrijk, en het begint allemaal met inzicht in je Human Design. In het ‘Programma Diamantroute duiken we diep in deze aspecten, omdat het begrijpen van je Human Design je niet alleen helpt om te weten waar je over kunt schrijven, maar ook om te ontdekken wat jouw ideale klant wil horen. Daarover later meer.

Diverse Vormen van Content

Content is veelzijdig en biedt ruimte voor jouw eigen creativiteit. Als Projector coach kun je verschillende vormen van content gebruiken om je boodschap over te brengen:

 • Blogberichten
 • E-mail nieuwsbrieven
 • Mails in funnels
 • Video’s op YouTube, Facebook en Instagram, TikTok
 • Berichten op LinkedIn, Facebook en Instagram, Pinterest
 • Digitale weggevers
 • Infographics
 • Podcasts
 • Presentaties
 • Checklists
 • Pagina’s op je website

En wie weet welke online kanalen en sociale media er nog meer zijn. Deze diverse vormen geven je de mogelijkheid om online op een authentieke manier aanwezig te zijn en waarde toe te voegen voor de mensen die jij kunt helpen.

Wat is Content Marketing?

Voor Projector coaches, die beschikken over een schat aan kennis en ervaring, is content marketing een krachtige marketing strategie. Het gaat verder dan simpel content creëren en ergens posten als het zo uit komt;

Contentmarketing is het is “Het proces van het verspreiden en publiceren van waardevolle en relevante content om je producten en diensten onder de aandacht van je publiek te brengen”.

Seth Godin’s schrijft ‘Content Marketing is the Only Marketing Left.‘” . Hij is een bekende marketeer en auteur op het gebied van marketing en zakelijke strategieën. Met andere woorden, volgens Seth Godin is contentmarketing essentieel geworden en heeft het een centrale rol ingenomen in de moderne marketingstrategieën, waarbij het andere traditionele vormen van marketing overtreft.

De rol van content marketing voor Projector coaches

Voor Projector ondernemers zoals coaches is content marketing meer dan alleen het vergroten van online zichtbaarheid. Je wilt dat het allemaal ergens over gaat toch? Daarom is contentmarketing een kans om organisch te groeien en een duurzame basis voor je online bedrijf te leggen. Zo kun je stoppen met verkopen en beginnen met helpen. En ondertussen vergroot je zo je expert status.

Door relevante en nuttige informatie te bieden, kun je potentiële klanten – ofwel leads en volgers – aantrekken, een relatie opbouwen en uiteindelijk conversies realiseren. Het is natuurlijk fijn als mensen ook uiteindelijk je klant worden.

Organisch groeien” in contentmarketing betekent simpelweg dat je op een natuurlijke en geleidelijke manier je aanwezigheid op internet, je publiek en je invloed vergroot. Zonder dat je betaalde promoties of advertenties gebruikt. Zo kun je actief een trouw publiek opbouwen zonder dat het je geld kost door waardevolle, relevante en interessante inhoud “content’ te delen.

Yep, tijd is ook geld, dat is waar. Alleen blijft content ook voor je werken als je stopt met betalen!

De kracht van SEO voor Projectors

Search Engine Optimization (SEO) is een eerlijke en authentieke manier om gevonden te worden. Mensen zoeken online naar antwoorden, en jouw waardevolle content kan de eerste stap zijn in het opbouwen van een waardevolle relatie. Door de juiste trefwoorden te gebruiken, kun je organisch bouwen aan je online aanwezigheid.

Hoe kun je starten?

Als Projector met een schat aan kennis, is het belangrijk om jezelf en je expertise zichtbaar te maken. Stel jezelf de volgende vragen:

 • Wat wil je vertellen, aan wie en waarom?
 • Welke content-items kun je hierbij maken?
 • Hoe kan je Human Design je helpen om dit op een unieke en resonerende manier te presenteren?

Als je het lastig vindt om zelf aan de slag te gaan, biedt het ‘Programma Diamantroute‘ inzicht en begeleiding om je contentmarketing naar nieuwe hoogten te tillen. Naast de individuele coach sessies met Human Design krijg je toegang tot de inhoud van het. online programma met Masterclasses en superhandige Kennis & Inspiratiegidsen over marketing en online ondernemen, speciaal afstetemd op Projectors.

Conclusie: content marketing voor groei

Content marketing is een krachtig instrument voor Projectors. Het stelt je in staat om op een authentieke manier aan marketing te doen, je online zichtbaarheid te vergroten en waardevolle verbindingen te creëren met je ideale klanten. In het ‘Programma Diamantroute‘ krijg je niet alleen de tools en inzichten om effectief aan marketing te doen als Projector maar nog veel meer.

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Als je ontdekt dat je het type Projector bent in Human Design dan kunnen allerlei gedachten je bezighouden. En mogelijk heeft je lichaam je al signalen afgegeven waardoor je op het spoor van Human Design bent gekomen. Human Design is geen geloof maar een experiment...

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

Als je onlangs in aanraking bent gekomen met Human Design, kan het zijn dat je al ontdekt hebt dat je een Projector bent. Misschien heb je er al een boek over gelezen of heb je je een beetje verdiept in je type en heb je gemerkt dat human design jou helpt om jezelf...