Waar komt de naam Ilse denkt mee vandaan?

apr 14, 2023 | Online ondernemen

Eigenlijk is het heel simpel. Meedenken is wat ik als vanzelf doe.

Kansen zien en onbenut potentieel ontdekken. Anders gebruiken wat er al is. Het grote plaatje zien. Verbanden zien die voor een ander niet altijd logisch zijn. 
Toen ik voor de tweede keer begon met ondernemen ging ik als technisch en marketing VA/Virtual Professional andere ondernemers helpen. En dan vooral ook in de rol als Sparringpartner. Een bedrijfsnaam bedenken vond ik lastig. De term VA / Virtual Professional roept nogal wat vragen op. En veel weerstand bij mij. Al wist ik toen nog niet waarom.
Virtual Assistant is een heel breed beroep waarin je verschillende rollen kunt vervullen. Je kunt bijvoorbeeld specialiseren op een bepaald gebied. Zo weet iedereen waarvoor ze bij jou moeten zijn. En dat is natuurlijk super handig.
Specialiseren op één vlak was voor mij niet voor de hand liggend. Echt, ik heb het geprobeerd maar het lukte me niet. Juist omdat ik vanuit het grote plaatje denk, een helikopterview heb, denk ik heel breed. Strategie is een logischer specialisme. 

Sinds Human Design op mijn pad is gekomen begrijp ik mezelf beter 

Ik ontdekte dat ik een projector ben, een gids. Poeh, dat verklaarde alles! Ineens kon ik woorden geven aan mijn worstelingen. En met mijn profiel 1/3 ben ik de onderzoeker/wetenschapper. Nog zo’n eye opener.
Veel beter past het me als ik voor anderen doe wat ik ook in mijn vorige bedrijf deed: ontwikkelen en groeien vanuit het grote geheel. Kansen zien en benutten, marketing praktisch en strategisch opbouwen. Hierin kunnen adviseren en meedenken naast de uitvoerende kant.
Dus ik ging aan de slag met websites, online leeromgevingen, e-mail marketing zoals Mailchimp en ActiveCampaign – (Mailblue). Gewoon al die leuke marketing dingen. Maar ook met teksten, content strategie, klantreis, SEO en en …

Ik puzzel liever dingen zelf uit dan dat ik doe wat iedereen doet.

Een beetje eigenwijs was ik altijd al. Ik ben gek op slimme tools en technische ontwikkelingen die het ondernemen eenvoudiger maken.
Als VA bleef ik tegen mezelf aanlopen. Pas toen ik met Human Design verder ging werd steeds meer duidelijk. En bleek ook waarom juist die bedrijfsnaam Ilse denkt mee,  passend is, en niet anders kon. Wat ben ik dan? Een coach, mentor consultant, strateeg? Krijgen we die vraag weer, ook daar kon ik geen antwoord op vinden.

Dus hoe kan ik mezelf dan noemen en welk aanbod past daarbij?

Daar was geen eenvoudige oplossing voor, nu begrijp ik beter waarom. Alle technische en uitvoerende werkzaamheden heb ik losgelaten. Dat vormt nu een waardevolle bron van kennis en ervaring.
Ik ben vooral gewoon Ilse. En ik denk mee. Met jou èn je klant. Want juist daar liggen kansen voor meer groei in je business.

Dit zal je ook interesseren

Zo gebruik je Human Design in je marketing en online business

Zo gebruik je Human Design in je marketing en online business

Human Design wordt steeds populairder. Dus is de kans groot dat je er over hebt gehoord. En als je ondernemer bent dan vraag je je misschien af hoe je deze kennis kunt toepassen in je marketing en online business. Mogelijk heb je je Human Design chart (je blauwdruk)...

Waarom Human Design mijn bedrijf verandert

Waarom Human Design mijn bedrijf verandert

‘Wow’ dacht ik toen ik dat ik mijn chart zag. Volgens Human Design ben ik een Projector .....zie je wel....ik mankeer niets. Er viel een last van mijn schouders. Human Design was al eerder via een uitnodiging op mijn pad gekomen. Toch had ik er behalve voor werk, voor...

7 redenen waarom je een mailinglijst wilt voor je bedrijf

7 redenen waarom je een mailinglijst wilt voor je bedrijf

(Ontdek meteen hoe je kunt beginnen) Misschien lijkt een e-maillijst opbouwen overbodig en ouderwets in deze tijd van social media. Er zijn immers veel social media platforms waar je uit kunt kiezen. Bovendien zijn al die sociale media kanalen gratis beschikbaar,...