Eigenlijk is het heel simpel. Meedenken is wat ik als vanzelf doe.

Kansen zien en benutten. Het grote plaatje zien en vanuit het geheel denken. Verbanden zien die voor een ander niet altijd logisch zijn. Vooruit zien, behulpzaam zijn en samenwerken. Samen bereik je immers meer dan alleen.

Toen ik voor de tweede keer begon als zelfstandige ging ik als Virtual Assistant/Professional aan de slag. En dan vooral ook in de rol als Sparringpartner. Een bedrijfsnaam bedenken vond ik lastig. De term Virtual Assistant roept nogal wat vragen op.

Het is een heel breed beroep waarin je verschillende rollen kunt vervullen. Je kunt bijvoorbeeld je specialiseren op een bepaald gebied. Zo weet iedereen waarvoor ze bij jou moeten zijn. En dat is natuurlijk hartstikke handig.

Specialiseren op één vlak was niet voor de hand liggend op dat moment. Juist omdat ik vanuit het grote plaatje denk, een helikopterview heb, denk ik heel breed. Strategie is een logischer specialisme. Hoe dan wel? Ook de term ‘Assistant’ dekt voor mij de lading niet. Ik werk vaker coachend dan alleen uitvoerend.

Veel beter past het me als ik voor anderen doe wat ik ook in mijn vorige bedrijf deed: ontwikkelen en groeien vanuit het grote geheel. Kansen zien en benutten, marketing praktisch en strategisch opbouwen. Hierin kunnen adviseren en niet alleen uitvoeren. Aan de slag met websites en online leeromgevingen, e-mail marketing. Gewoon al die leuke technische marketing dingen. Maar ook met teksten en SEO en en …

Veel kennis haalde ik voorheen uit Amerika en dan ben ik nu ook blijven doen. Ik puzzel liever dingen zelf uit dan dat ik doe wat iedereen doet. 🎯 Ik ben gek op slimme tools en technische ontwikkelingen die het online ondernemen eenvoudiger maken. Persoonlijker en effectiever. Daar liggen zoveel kansen als je online wilt gaan ondernemen.

Vanuit de klant van de klant denken is wat ik als vanzelf doe. Altijd al gedaan. Niet zo gek natuurlijk met mijn achtergrond. In het begin was het dus 'Ilse denkt mee' Virtual Assistant & sparringpartner. Online marketing en communicatie. En toch was dat het niet helemaal.

Als VA liep ik vaker tegen mezelf aan. Hoe kan ik mezelf dan beter noemen en welk aanbod past daarbij? Ik heb het opgelost door de term VA los te laten. Ik ben meer strateeg en online professional met kennis van technische zaken en online ondernemen. En ik kan veel implementeren, inrichten. De gevolgen overzien. Daardoor zie ik wat er nodig is om bepaalde doelen te bereiken. Wat er allemaal bij komt kijken. Welke stappen er zijn te zetten en wat de volgorde is.

Dat heb ik nu vormgegeven in praktische persoonlijke programma's. De kennis en ervaring van mijn vorige bedrijf neem ik hier in natuurlijk ook mee. En het werken met klanten van de afgelopen tijd. Heel veel mooie klanten waarmee het geweldig samenwerken is.

Ik ben vooral gewoon Ilse. En ik denk mee. Met jou èn je klant. Want juist daar liggen kansen voor meer groei in je business.

Want juist daar zie ik veel kansen.