Projector, waar is het tijd voor verandering?

feb 12, 2024 | Online marketing

Voel jij ook dat er verandering in de lucht hangt? Deze week (8 tot 14 februari) staat poort 49, ook wel bekend als ‘Principes’ en ‘Revolutie’ in Human Design, centraal. En deze poort wordt in Quantum Human Design genoemd: de ‘Catalyst’. Zelfs als je poort 49 niet actief hebt in je Human Design blauwdruk, kun je deze energie voelen door de transits. Want eigenlijk heb je gewoon alles van je chart.

Hoe zit dat precies en wat heb je er aan?

In dit artikel neem ik je mee in de energie van deze poort en wat dit voor mij en mijn bedrijf betekent. En misschien herken je er wat in zodat het jou weer vooruit helpt.

De energie van poort 49 biedt mogelijkheden voor verandering en transformatie. Kort gezegd: Wat klopt er niet meer met wat voor jou belangrijk is?

In deze blog deel ik mijn persoonlijke invulling en ervaringen. Eerlijk gezegd is er behoorlijk wat veranderd de laatste jaren. Niet alléén omdat ik ontdekte dat ik het Human Design energy type Projector ben. Al vormde dat wel de grote katalysator waardoor ik nu een stuk relaxter in het leven sta.

Persoonlijk ben ik afgestemd op de energie van principes en verandering, omdat ik deze poort geactiveerd heb. Dat voelde ik altijd al maar nu begrijp ik het beter, het hoort gewoon bij mij ook al vonden mensen daar wel eens wat van.

De invloed van Saturnus in mijn Solar Plexus versterkt mijn bewustzijn van deze energie. Hoewel het altijd aanwezig is, voelt de impact ervan op dit moment extra krachtig. Het is daarom super belangrijk dat ik de lessen die hieruit voortkomen niet negeer of wegwuif.

Wat kun je merken?

Zowel op mijn werk als in mijn persoonlijke leven merk ik echt de gevolgen hiervan. Daarom heb ik een paar knopen doorgehakt. Naarmate ik meer leer over Human Design en probeer om zoveel mogelijk te leven volgens mijn design, merk ik dat ik steeds beter weet wat wel en niet bij me past. Veranderingen die ik al een tijdje voelde, maar nu niet langer wil negeren.

De energie van de transits merk ik steeds vaker, misschien wel door mijn open ontwerp. Dat zijn de witte vlakken in je design. Ik begrijp hierdoor beter waar dingen vandaan komen. Bij mezelf en bij anderen. En nu weet ik dat dit analyseren gewoon bij mij hoort als 1/3 Projector. En precies die ervaringen kan ik weer met je delen zodat jij daar iets aan kan hebben.

Het is dus hoog tijd om wat aanpassingen te maken en om de stemmetjes in mijn hoofd tot zwijgen te brengen. Of ze nu van anderen komen of van binnenuit. Het is belangrijk om jezelf te bevrijden van conditioneringen.

Misschien herken je dit wel, want als Projector kunnen we ons op veel punten hebben aangepast aan anderen. Soms is dat logisch en hoort het erbij, maar soms heb je er echt last van en is het hier echt tijd voor verandering.

En nee, dit proces is echt niet gemakkelijk. Daarom deel ik hier mijn persoonlijke ervaringen met de energie van poort 49 want elke positieve verandering, hoe lastig soms ook, is een stap vooruit.

Wat zijn de transits

Okay, hoe zit het dan met die transits? Transits in Human Design verwijzen naar de bewegingen van planeten en hun invloed op hoe we ons voelen en onze energie ervaren. Elke planeet heeft zijn eigen betekenis en energie, die zich manifesteert in onze horoscoop en Human Design Blauwdruk. Deze transits kunnen invloed hebben op onze emoties, relaties, carrière en persoonlijke groei.

Zelfs als je een bepaalde poort of gate niet hebt gedefinieerd, kun je nog steeds de energie ervan voelen. Als je deze poort wel hebt gedefinieerd, zul je de energie sterker ervaren, bewust of onbewust. Deze is dan altijd in een bepaalde mate aanwezig en hoort bij jou.

Transits in Human Design worden gebruikt om te snappen hoe de huidige planetaire energieën werken binnen een horoscoop. Hiermee kunnen we ons aanpassen, groeien en meer onszelf zijn. Astrologen en Human Design-experts analyseren en interpreteren deze transits om beter te begrijpen wat er nu speelt en ons te helpen veranderen en groeien. Door bewust te zijn van deze energieën en ze toe te passen in ons dagelijks leven, kunnen we een sterkere verbinding maken met wie we echt zijn en ons volledige potentieel bereiken.

Wat is poort 49

Op dit moment reist de zon door poort 49 en is deze energie erg actief. Dit kun je voelen en betekent dat er ruimte is voor zelfreflectie en veel mogelijkheden voor verandering. Dit kan impact hebben op ons allemaal. Dus als je deze week voelt dat je dingen anders wilt, dan weet je nu hoe dat komt.

We worden uitgedaagd om te kijken naar wat niet meer goed voor ons is, zowel individueel als collectief. Gate 49 staat bekend om het veroorzaken van revoluties en belangrijke veranderingen. We moeten nu evalueren welke dingen nog werken en wat verouderd is, zowel voor onszelf als voor de gemeenschap.

Juist als je onderneemt kan dit je veel positieve groei brengen. En ja soms moet je dan even door de zure appel heen bijten, ook dat kan erbij horen.

Poort 49 maakt samen met poort 19 een kanaal: Synthese. Als je dit kanaal hebt, kan het zinvol zijn hier eens verder in te duiken.

Terug naar de energie van poort 49 en waarom je dit niet wilt negeren.

Poort 49 nodigt je uit om eens goed na te denken over wat je echt wilt in het leven en waar je naar toe wilt groeien. Het is als een frisse start, een kans om dingen te veranderen die niet goed voor je zijn. Dingen die tegen je principes ingaan. Waar je bijvoorbeeld teveel concessies hebt gedaan en je hebt laten beïnvloeden door anderen. De waarden van anderen hebt overgenomen die niet de jouwe zijn. Ongeacht wat de reden die hiervoor is. Daar gaat het niet over. Alles ontwikkelt in je leven en dus kun je op een bepaald moment voelen: ‘dit wil ik anders’ of ‘dit werkt niet meer voor mij’.

Wat werkt niet meer voor jou?

Deze periode is dus perfect om te kijken naar je relaties in de breedste zin van het woord. Waar voel je dat deze energie voor jou belangrijk is?

Het kan je helpen te zien wat er beter kan en wat misschien wel moet eindigen om ruimte te maken voor iets nieuws en beters. Het belangrijkste is om te kijken of je je echt gewaardeerd voelt in je relaties en of jullie dezelfde waarden delen. Als dat niet het geval is, is het tijd om dingen te veranderen. Gebruik deze tijd ook om je voor te stellen wat je wilt. Zowel zakelijk als privé. Juist als je onderneemt extra belangrijk. Antwoorden zullen vanzelf boven komen als je goed naar jezelf luistert.

De officiele naam voor deze vanuit Human Design is ‘Principes’. De naam zegt het al, het gaat over het leiden van verandering, transformatie ‘Revoluties” hoe klein ook, vanuit je hoogste principes. Dat gaat dus niet om macht.

Dit kun je bij voorbeeld voelen: Waar is het tijd voor verandering? Waar kun jij niet meer om je principes heen?

Poort van verandering

Heb je deze poort gedefinieerd in je Human Design chart dan beschik je altijd over deze energie. Je ziet dit aan het bolletje met het cijfer 49 erin, rood of zwart.

Jij voelt gewoon wanneer het tijd is voor verandering, vernieuwing of opstand. Iets loslaten of op een andere manier doen. Je hebt er genoeg van en dat voel je. Je bent klaar om nieuwe wegen in te slaan. Soms gebeurt dit plotseling, wanneer je emoties zeggen: ‘Genoeg is genoeg – ik ga verder, zo wil ik het niet meer!’ Soms sluimert het onder de oppervlakte en heb je het weggewuifd of om een andere reden geparkeerd.

Jij weet wat wel werkt en wat niet meer werkt. Als anderen ‘ja’ zeggen, ben jij eerder geneigd om ‘nee’ te zeggen. Dit kan in allerlei situaties voorkomen. Misschien voelt een idee gewoon niet goed voor je, of vind je bepaald gedrag gewoon niet (meer) acceptabel. Jij bent kritisch over wie je toelaat in je leven en op welke manier. En ja, soms moet je dan afscheid nemen van mensen die niet bijdragen aan jouw groei. Die niet meer passen bij wie jij bent en waar jij nu staat. Dat zijn normale dingen in het leven, hoe pijnlijk soms ook. We ontwikkelen allemaal.

En als je Projector bent dan kan het ook voelen alsof de uitnodiging verlopen is en dan vanuit jouw kant. Niet die van de ander want jij voelt dat het niet meer werkt voor jou. Wat gisteren nog kon, gaat vandaag niet meer want ineens kun je er niet meer omheen.

En ja, dat kan soms best pittig zijn. Zowel voor de ander als voor jou. Het kan een emotionele reis zijn waarbij je jouw eigen pad volgt. Moed is nodig, maar je gaat ontdekken dat je jouw leven meer in lijn brengt met wie je echt bent. En precies daar gaat het om.

Energie van Poort 49 en je bedrijf

Voor jezelf én je bedrijf is dit dus een goed moment om na te denken over dingen en problemen waar je tegenaan loopt. Welk patroon komt steeds terug? Waar heb je concessies gedaan omdat je dat zo hebt geleerd of omdat je business coach dat idee opperde? Wat voor een ander werkt, hoeft niet jouw oplossing te zijn.

Misschien heb je je bedrijf ingericht met processen, structuren of een aanbod op een manier die helemaal niet meer ‘van jou’ voelt. Of schuurt het ergens met dat teamlid en durf je niet los te laten of …of. Er kunnen duizend dingen zijn. Ben je bang om bepaalde keuzes te maken omdat je de gevolgen niet kunt overzien?

Dus, wat werkt niet meer voor jou?

De verandering die ik nu heb doorgevoerd:

Prive heb ik besloten dat ik vaker naar de kust wil, waar ik vandaan kom en ja dat ga ik echt doen.

Zakelijk heb ik mijn aanbod uitgebreid met het Klankbordgesprek, heel toepasselijk voor mij om dat aan te bieden omdat ik poort 13 – de luisteraar – in mijn zon heb staan. Ik bied het aan omdat ik graag gesprekken met klanten heb en dit een nieuwe kans biedt om de inhoud vanzelf te laten ontstaan op basis van het moment.

Hoelang ik deze sessie blijf aanbieden, dat weet ik niet. Ik maak me daar verder niet druk om en ik luister hierbij naar mijn intuïtie.

Wat kun jij loslaten en waar wil je energie vrij maken?

Laten we samen kijken naar wat je zou kunnen loslaten en hoe je energie kunnen vrijmaken voor nieuwe mogelijkheden en groei.

Voel je vrij om hierover van gedachten te wisselen en te ontdekken welke veranderingen je kunt omarmen voor een betere toekomst. Voor jezelf en voor je bedrijf.

Gratis Meedenkers in je mailbox

Waardevolle inzichten, inspiratie en exclusieve extra's voor Projector ondernemers:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. 

Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste "Meedenker" rechtstreeks in je mailbox. Onderwerpen zijn:

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Dit zal je ook interesseren

Projector in Business, voorkom deze valkuilen

Projector in Business, voorkom deze valkuilen

Als zelfstandig ondernemer heb je misschien gehoord van verschillende persoonlijkheidsmodellen, maar Human Design kan je unieke inzichten bieden in jezelf en je zakelijke potentieel. Vooral als je het type ‘Projector’ bent - een van de meest intrigerende typen volgens...

Projector, vertrouw op jezelf en geef nooit op

Projector, vertrouw op jezelf en geef nooit op

Herken jij dit ook: je voelt dat er meer in je zit, maar het lijkt er niet uit te komen. Je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt, maar je kunt er niet precies je vinger op leggen. Totdat Human Design op je pad komt en je ontdekt dat je een 'Projector' bent....