Zo gebruik je Human Design in je bedrijf en marketing

mei 18, 2023 | Human Design, Online marketing, Online ondernemen

Human Design in je bedrijf

Human Design wordt steeds populairder. Dus is de kans groot dat je er over hebt gehoord. En als je ondernemer bent dan vraag je je misschien af hoe je deze kennis kunt toepassen in je marketing en bedrijf.

Mogelijk heb je je Human Design chart (je blauwdruk) al laten maken en ligt die in de kast te verstoffen. Zonde! Want juist als je ondernemer bent bevat jouw chart ontzettend veel waardevolle informatie die je echt verder helpt in je online marketing en je bedrijf.

Of je bent er in gedoken en denkt nu: “Oeps, hoe nu verder dan?”

Toen ik er achter kwam dat ik volgens Human Design een Projector ben, vielen er zoveel puzzelstukjes op z’n plaats. En dat terwijl ik al veel geld en tijd had geïnvesteerd in business coaching en allerlei online programma’s. Tuurlijk veel van geleerd maar toch…het bleef zeuren in mijn hoofd: het moet eenvoudiger. Maar hoe?

Waarom kon ik mijn draai niet vinden in mijn bedrijf terwijl ik wist hoe ik anderen kon helpen…en dat al deed.

Mijn Human Design blauwdruk gaf me de antwoorden die ik nodig had. En wat bleek? Die chart had ik al een hele tijd daarvoor opgevraagd, maar ik had er niets mee gedaan. En dat wil ik jou besparen. Precies daarom is Human Design naar mijn mening ook een onderdeel van een goed business fundament zoals je in de Routekaart naar jouw droombedrijf ontdekt

Met Human Design een bedrijf dat bij je past

Juist inzicht in je Human Design helpt je om meer ontspannen te ondernemen. Keuzes te maken die echt bij je passen zonder dat je slapeloze nachten hebt. Of je gek laat maken door goedbedoelde marketing en busienss adviezen van een ander. Met al die inzichten kun je bedrijf en marketing afstemmen op wie jij bent, passend bij jouw waarden en volgens jouw voorwaarden. Gewoon lekker zoals jij het wilt doen, zonder steeds aan jezelf te twijfelen. Door je marketing te gaan doen zoals dit past bij jouw design zul je marketing automatisch ook leuker gaan vinden.

Zo kun jij klanten helpen op jouw persoonlijke manier zonder dat het je bergen energie of frustratie kost.

En echt, het brengt je nog zoveel meer. Sinds ik er echt ingedoken ben, kan ik het Human Design concept in mijn bedrijf en in mijn leven niet meer loslaten. En daarom heeft het ook een plekje gekregen in mijn bedrijf want juist zo kan ik mijn klanten nog beter helpen om het droombedrijf te ontwikkelen dat echt bij hen past.

Jouw kostbare energie is goud waard

Je bedrijf online laten groeien is super interessant. Door het internet kun je nu zelf kiezen waar je werkt en wanneer. En als je ook online programma’s maakt, of wilt maken creëer je nog meer mogelijkheden. Alle kennis die je al hebt kun je immers omzetten in een online programma. Zo hoef je niet jezelf steeds te herhalen.

Alles leuk en aardig maar al die dingen gaan niet vanzelf. Je wilt je aanbod immers ook verkopen. Dus is het belangrijk dat je aan marketing doet. Snelle succesvolle marketing oplossingen lijken voor het oprapen te liggen.

Toch is dat niet helemaal waar want…niet alles past bij jou. En niet iedereen vertelt alles. Voor je het weet is de dag voorbij en hang je moedeloos op de bank als je weer een trucje van een ander hebt toegepast. Marketing toepassen afgestemd op jouw Design maakt alles zoveel lichter.

Inzicht in je Human Design brengt rust in je bedrijf

Op basis van je Human Design chart kun je meer helderheid krijgen. Zo kun je jouw tijd en energie steken in dingen waar je blij van wordt en die je echt verder helpen. Vind je Human Design nog een beetje onduidelijk? Geen punt, ik vertel je zo meer. Daarom eerst even wat informatie zodat je meer inzicht hebt.

Dit is human design niet

Allereerst is Human design geen snel tovermiddel voor mensen die met een simpele druk op de knop binnen één dag slapend rijk willen worden. Het gaat om het totaalplaatje, wie jij bent, wat jij wilt in het leven, wat jouw talenten zijn en nog heel veel meer. En succes en voldoening bereik je natuurlijk niet vanzelf. Laat je niet gek maken door alle verhalen maar toch is er heel veel mogelijk…

Wat is Human design dan wel?

Human Design is een tool die je ongelooflijke inzichten geeft in jezelf. Een soort handleiding, ook wel blauwdruk genoemd. Op basis van je geboortegegevens kun je een chart laten maken.

Dit is een kaart met heel veel informatie en aanknopingspunten over jouw design en persoonlijkheid. En als je er in duikt of een reading laat doen, dan hoor je vaak dingen die je bekend voorkomen of die je juist wakker schudden. Zaken die je onbewust al weet maar die nu duidelijker voor je worden, veel verklaren en je zo richting kunnen geven. En bewust maken, het brengt je een mooi groeiproces als je dingen ervan gaat toepassen in je leven.

Human Design in je bedrijf en marketing

Als je jouw inzichten gaat toepassen in je bedrijf en marketing maakt dat het ondernemen zoveel leuker en eenvoudiger. Je ervaart meer flow zoals dat heet. Zeker als je zzp-er bent zoals coach, trainer of dienstverlener. Dan ben jij immers veel vaker je bedrijf.

Echt, ik maak nu zoveel relaxter en met meer vertrouwen keuzes. Hoe langer ik ermee bezig ben hoe meer het me brengt. En mijn bedrijf ontwikkelt mee, als vanzelf. Inmiddels help ik er ook mijn klanten mee want hoe kon ik Strategie sessies blijven geven en deze informatie negeren? Niet dus.

Daarom kun je op verschillende manieren met mij werken. 1-op-1 in een Online Business Sessie of in een 6 weken programma. Ieders vrije keuze of je daar iets mee wilt of niet. Elke sessie is zo afgestemd af op ieders persoonlijke situatie. Waar je staat, waar je naartoe wilt en op welke manier.

Ondernemen als Projector

Als Projector 1/3 profiel ben ik gek op nieuwe dingen leren dus ben ik in het onderwerp Human Design gedoken. Voor mezelf en voor mijn klanten. Al ben ik geen officieel expert, toch kan ik met al mijn kennis en ervaring klanten heel goed helpen meer inzicht te krijgen en dingen toe te passen in de praktijk. Combineren met het online ondernemen en online marketing. Het maakt mijn aanbod compleet. En omdat persoonlijke aandacht en afgestemde informatie het beste werkt heb ik aparte Online Business Sessies ontwikkeld: voor Projectors (en ook voor Generators en Manifesting Generators )

Marketing en funnels volgens Human Design

Want je kunt wel allerlei marketing funnels bouwen en gaan adverteren tot je een ons weegt, misschien sla je wel belangrijke stappen over. Of is die aanpak helemaal niet handig voor jou. Kun je dingen nét iets anders doen zodat het wel voor je gaat werken. Als je minder aan ‘op goed geluk’ marketing wilt doen is het slim om naar het totaalplaatje te kijken en marketing af te stemmen op jouw persoonlijk design.

Human design is in mijn ogen een handleiding voor het leven. De inzichten maken zoveel duidelijk en helpen me echt betere keuzes maken en mijn energie bewaken. Ik was altijd al van het persoonlijk en slim ondernemen, marketing en communicatie op een authentieke manier. En daar is nu Human Design bijgekomen. En echt, dat had ik een paar jaar geleden nooit gedacht!

Ondernemen volgens je energie type.

Het energie type dat je bent geeft je inzicht over keuzes die je kunt maken bij het ondernemen. Welke energie je hebt en hoe je die kunt gebruiken. Je vindt het in je chart met de omschrijving: Generator, Manifesting Generator, Manifestor, Projector of Reflector. Het kan nogal wat verschil maken in je dagelijks leven. En daarmee ook voor de manier waarop je onderneemt.

Een Generator heeft heel andere sterke kanten dan een Manifestor of Projector. Dus is het slim je bedrijf daarmee anders te bouwen. En als je hier meer van weet dan ontdek je ook welke rol het beste bij je past. Kun je mooi loslaten wat je niet meer dient.

Zo bleek ik als Projector minder energie te hebben voor uitvoerende werkzaamheden. En dat voelde ik wel maar ik kon het niet plaatsen. Ik dacht dat het ergens anders door kwam. Het gaat erom dat ik mijn tijd en energie nu op de juiste manier kan inzetten.

Dus heb ik mijn werk als ActiveCampaign/Mailblue specialist losgelaten. De kennis neem ik mee dus dat komt goed van pas tijdens het begeleiden van mijn klanten. Dat maakt me een blijer mens. Een Projector onderneemt dus anders dan een generator. Superhandig als je dit weet.

Denk je nu “ja leuk maar hoe pak ik dat aan? Waar kan ik beginnen?”

Voel je vrij om een gratis Meedenk gesprek in te plannen. Ben je de warboel in je hoofd zat of wil je nu echte stappen maken zonder maandenlang in een traject te duiken? Check dan eens mijn aanbod om te zien hoe ik jou kan helpen. Staat je energy type niet bij de Sessies? Niet getreurd want wat niet is kan nog komen dus plan gerust je persoonlijke gesprek in. Wedden dat je verder komt?

Nieuwsgierig geworden naar jouw Human Design profiel? Vraag dan hier je chart aan, helemaal gratis

Dit zal je ook interesseren

Nieuwsbrieven sturen, wel of niet doen?

Nieuwsbrieven sturen, wel of niet doen?

Als ondernemer heb je vast wel eens nagedacht over het versturen van nieuwsbrieven. Het lijkt een slimme zet om op deze manier in contact te blijven met je klanten en potentiële klanten. Maar is het echt zo verstandig? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of...