Waarom Human Design mijn bedrijf verandert

apr 17, 2023 | Human Design

Hoe Human Design mijn bedrijf heeft veranderd
LEES LATER - DOWNLOAD DEZE POST ALS PDF >> KLIK HIER <<
‘Wow’ dacht ik toen ik dat ik mijn chart zag. Volgens Human Design ben ik een Projector …..zie je wel….ik mankeer niets.
Er viel een last van mijn schouders.

Human Design was al eerder via een uitnodiging op mijn pad gekomen.

Toch had ik er behalve voor werk, voor mijzelf persoonlijk, geen echte aandacht aan besteed.
Er speelden genoeg andere zaken die belangrijk waren in die periode. Wel had ik gehoord: “volgens mij ben jij een Manifesting Generator” Nou, dat voelde als een compliment!
Oeps, wist ik veel.

Tot mijn oog viel op een leuke aanbieding voor Manifesting Generators.

En ik dacht: “eerst kijken of dat echt voor mij is”.
Nee dus.
Want toen ik het ging onderzoeken bleek ik het energie type Projector. Ook wel Orchestrator genoemd. Een gids, begeleider. Met een 1/3 profiel: onderzoeker/wetenschapper. Leren door vallen, opstaan en uitproberen. Nou die herken ik zeker wel. In Human Design gaat het niet alleen om het energy type dat je bent maar ook om het profiel. En natuurlijk om nog veel meer.
Niks Manifesting Generator dus.
Poeh, toen ging het licht aan.

En hoe meer ik ontdekte, hoe meer kwartjes er vielen.

En dat had ik nooit verwacht.
Want ik dacht dat Human Design weer zo’n nieuw ding was waar iedereen achteraan loopt. Een tool voor persoonlijke ontwikkeling die toevallig nu populair is.
Als ik ergens een hekel aan heb, is het overal achteraan hollen omdat iedereen dat doet.
“ Ilse wil altijd iets anders dan de anderen” schreef de zuster op de kleuterschool al.
Zo waar. Nog steeds. Echt ik kan er niets aan doen.
Maar ik voelde me aangetrokken tot Human Design. Ik kon het gewoon niet meer negeren. In de dingen die ik las voelde ik zoveel herkenning.

Hoe is dat mogelijk?

En echt, ik houd helemaal niet van zweverig gedoe. Ik sta liever met beide benen op de grond. Lekker praktisch. Doe maar normaal.
Maar ik zat wel een beetje met mezelf in de knoop. En daar bleef ik in vastlopen.
Sinds ik voor de tweede keer ging ondernemen werd ik alsmaar heen en weer geslingerd tussen allerlei gedachten en ideeën. Ik ben al heel wat keer van koers veranderd. En overal heb ik van geleerd, zeker weten.
Maar ik kon mijn draai niet echt vinden. Ik wilde het anders, eenvoudiger. Ik moest zelf gewoon slimmer gaan ondernemen. En ondanks alle handigheidjes die ik voor mezelf en mijn klanten had toegepast. Het was niet genoeg om voor mij echt te werken.
Maar hoe dan wel? Dat werd nog niet helder.

Het bleef maar in mijn hoofd rondspoken tot ik er gek van werd.

Meer dan eens heb ik overwogen er gewoon mee te stoppen. Soms was het echt niet leuk meer.
Natuurlijk heb ik met toffe klanten gewerkt en heel veel leuke dingen gedaan. Coaches, trainers en therapeuten die heel veel waardevolle dingen doen voor andere mensen. Ik heb giga veel geleerd en gedaan. Mooie producten en diensten ontwikkeld en verkocht. Echt superleuk en inspirerend maar…Ergens klopte het gewoon nog niet.
Ik wist niet waarom of waar het aan lag. Ik kon de vinger er niet echt opleggen. Dus ik paste mijn aanbod aan. En opnieuw. Maar het bleef knagen.

Hoe kom ik hieruit?

Nog meer leren? Anders zichtbaar zijn?
Maar bepaalde dingen stonden me zó tegen.
Natuurlijk kon ik geld verdienen met de dingen die ik deed. Marketing, en e-mailmarketing, ActiveCampaign (Mailblue) en nog veel meer.
Ja echt, ik vond ze in het begin ook superleuk om te doen! Heerlijk om in elkaar te puzzelen en om zo mensen te helpen. Nieuwe dingen te leren, implementeren en uit te leggen.

Dat was precies het 1/3 profiel aan het werk.

Nu zie ik dat. Zolang iets nieuw is, is het leuk. Zodra het om herhaling gaat en opdrachten uitvoeren voor een ander niet lang meer. Uitvoerend werk doen is niet mijn ding. Ik voelde steeds vaker mijn energie weglopen maar ik begreep niet goed waarom.

Is het de overgang? Een burnout, bore-out?
Soms kreeg ik bijna heimwee naar het bedrijf dat ik voorheen had met een businesspartner. Daar klopte het wel. Hoe kon ik stukjes van die werkwijze toepassen in mijn eigen bedrijf in mijn eentje?
Sinds ik me verdiep in Human Design heeft me dit in korte tijd al zoveel inzichten gebracht. Nu zie ik dat we dat bedrijf toen echt op de Projector manier hadden ontwikkeld en ingericht. Wist ik veel. Het ging gewoon vanzelf, intuïtief, organisch. Tot we besloten te stoppen.
Tja soms gaan die dingen zo.

Dus maakte ik een nieuwe start in mijn eentje.

En ook al had ik direct al geweldige klanten, toch bleef het knagen. De ommekeer kwam toen een geweldige samenwerking op mijn pad kwam. Op uitnodiging, jawel precies zoals het voor een Projector moet gaan. Maar dat wist ik toen natuurlijk niet. Mijn energie ging weer stromen. Er kwamen nóg meer fijne klanten op mijn pad en mijn agenda liep als vanzelf vol met allemaal leuke dingen.

En zo kwam ook Human Design op mijn pad.

En andere professionals die al veel langer dan ik daar mee bezig zijn. Zo grappig als je ziet hoe een netwerk kan werken en je van de ene uitnodiging in de andere kan rollen.
Tot op de dag van vandaag ben ik hier superblij mee want het borrelt weer aan alle kanten. Okay dus die samenwerking is geweldig, dat zit wel goed.

Nu mijn eigen route nog.

Loslaten wat me niet meer dient. Ook al zijn die mensen waar ik mee werkte superfijn, aardig en vol grote plannen. Het wil niet zeggen dat het voor alle partijen blijft werken. Daar zit de sleutel.
En hoe meer ik leer over Human Design, hoe meer puzzelstukjes op hun plaats vallen. Hoe meer keuzes ik durf te maken voor mezelf.

Een Projector geen consistente energie om te werken.

Huh wat?! Ik kon toch werken?
Dat heb ik immers jaren gedaan.
Maar het zette me wel aan het denken. Natuurlijk kon ik het allemaal.
Maar niet zoals een Generator of Manifesting generator. 
Wacht eens even, ineens kon ik gaan zien wat me vaker was overkomen. En echt ik heb jaren gewerkt alsof ik een Manifesting generator was.

Bergen kon ik verzetten.

Werkweken van hoeveel uren eigenlijk? Maar dat voelde niet als werk. Dat waren dingen die ik gewoon leuk vond om te doen. 
Dus hoezo heb ik geen consistente energie…?
Tot ik ging zien waar en wanneer mijn energie vanzelf bleef stromen. En waar in mijn design welke drijfveren zichtbaar zijn. Ik begreep het niet en nu wel. Een andere rol past veel beter bij mij. Daarom heet mijn bedrijf ook Ilse denkt mee. Het is tijd om het Doen te laten vallen. En daarbij ga ik mijn bedrijf meer Projector vriendelijk inrichten. Nog meer automatiseren want echt, dat kan op een persoonlijke manier.

Het antwoord zit toch gewoon in de naam?

Ergens wist ik het altijd dus wel. Daarom is het belangrijk dat ik mijn bedrijf anders inricht. Echt alleen die dingen doe die ik goed kan en die me ook energie terug geven.
Wat ik echt superfijn vind om te doen is een op een werken met klanten en het daarna weer loslaten. Ik heb vaker het advies gekregen om trajecten aan te bieden met coaching, advies en implementatie als het gaat om online ondernemen, marketing en emailmarketing.
En dat snap ik wel want ik breng een heel pakketje aan bagage mee. Super waardevol voor mensen die al die dingen nog niet weten.
Maar die implementatie ga ik niet meer zelf doen.
Door alles wat ik nu weet van mijn eigen design kan ik veel beter woorden geven aan wat ik altijd voelde en wist. Vaak heb ik dit ook toepast bij klanten tijdens gesprekken, sessies. Gewoon dat was wat ik deed dus maakte het als vanzelf onderdeel uit van mijn aanbod naast de praktische dingen die ik deed.

Ik zie wat potentie heeft en waar de potentie geblokkeerd wordt.

Wat juist nodig is om de mogelijkheden wel te laten ontwikkelen. Hoe het beter en efficiënter kan, dat soort dingen. En wat potentiële klanten nodig hebben in de marketing communicatie om jou te kunnen zien. Zodat ze je echt je klant kunnen worden.

En als ik terug kijk zie ik dat ook als een rode draad in mijn leven terug. In mijn aanbod, interesses en de dingen die ik leuk vond.

Die dingen zien gaat vanzelf en dat heeft me in het verleden meer dan eens in de problemen gebracht. Omdat ik niet altijd op de juiste stoel zat .
Nu is het echt tijd om het anders te doen en te stoppen mijn eigen mogelijkheden te blokkeren. Hupsakee, gewoon loslaten wat me niet meer dient en voor de dingen kiezen waar mijn eigen energie van gaat stromen. Zodat er meer juiste uitnodigingen op mijn pad komen.

Want zo werkt het voor een Projector:

niet zelf pushen en initieren maar wachten op de uitnodiging. En als ik terugkijk in mijn leven dan zijn zo inderdaad de mooiste en leukste dingen ontstaan. Ik had het alleen niet in de gaten.

Waar ik echt blij van word zijn de online Business Sessies. Persoonlijk afstemmen op de situatie en wensen van de klant. De tijd nemen om echt inhoudelijk met een klant in gesprek te gaan, te luisteren naar alles wat er speelt.
Zien waar de knelpunten en kansen liggen en wat nodig is om verder te komen. Laat dat nu ook precies in mijn Human Design chart zichtbaar zijn.
Ik werd ook uitgenodigd om meer met Human Design te doen voor mijn klanten.

Daarom ga ik Human Design meenemen in de business sessies.

Met de kennis die ik inmiddels heb opgedaan kan ik mensen gewoon beter helpen. Zo simpel is het.

Waar het me brengt? Ik heb geen idee. Het is allemaal een kwestie van keuzes durven maken. Ook mijn ondernemersreis past echt bij een 1/3 profiel. Leren door vallen en opstaan. Zien wat werkt en wat niet werkt.
Kunnen mijn klanten weer hun voordeel mee doen. Zo hoeven zij die fouten niet meer te maken, handig toch? Want dit is er ook zo eentje: mijn chart al die tijd in de kast laten liggen zonder me te realiseren dat deze me antwoorden kon brengen. Ze zeggen wel dan Human Design een experiment is. Dat je het moet ervaren op basis van strategie en autoriteit.

En dat is precies wat ik nu doe.  Denk je nu, oeps ik heb zo’n chart en wat kan ik daarmee als ondernemer? Maak het jezelf dan gemakkelijk en plan geheel vrijblijvend een gratis Meedenk gesprek, wedden dat je verder komt?

LEES LATER - DOWNLOAD DEZE POST ALS PDF >> KLIK HIER <<

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Je hoort het vast wel eens: je cursus verkopen op de automatische piloot. Klinkt geweldig, toch? Zeker als Projector is het slim om hierover na te denken. Denk je dat het te moeilijk, ingewikkeld of technisch is om de verkoop van je cursus te automatiseren? Als je...

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Voor een Projector in Human Design is het cruciaal om bij het ondernemen een team achter zich te hebben staan, en hier zijn de redenen: Behoud van Energie: Als Projector ervaar je energie in golven. Door samen te werken met een team kun je bepaalde taken overdragen,...

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Als jij het type Projector bent of iemand kent die dit is, dan is het slim om je er in te verdiepen. Want de ‘Projector’ heeft een bijzondere krachtige rol en unieke gaven in onze maatschappij. Toch kan dat heel anders voelen als het jezelf betreft. Hoe komt dat? En...