Projector in Business, voorkom deze valkuilen

feb 28, 2024 | Human Design

Als zelfstandig ondernemer heb je misschien gehoord van verschillende persoonlijkheidsmodellen, maar Human Design kan je unieke inzichten bieden in jezelf en je zakelijke potentieel. Vooral als je het type ‘Projector’ bent is het essentieel om te begrijpen waarom je jouw Projector-rol niet langer wilt negeren. Want als je dit beter begrijpt kun je jouw verborgen kracht ontdekken en benutten. En precies dat is de manier om je bedrijf te laten groeien. Toch gaat dat niet zomaar vanzelf. Er zijn veel valkuilen die je kunt tegenkomen in dit proces. En daarin ben je zeker niet de enige. In dit artikel deel ik veelvoorkomende valkuilen die ik tegenkom tijdens gesprekken met klanten en natuurlijk spreek ik ook uit eigen ervaring.

Human Design en Projectors

Human Design integreert elementen zoals astrologie, de I Ching, Kabbala en chakra-leer om een blauwdruk van je persoonlijkheid te creëren op een geheel nieuwe manier. Even simpel gezegd. Er zijn 5 verschillende energy-types: Manifestor, Manifesting Generator, Generator, Projector en Reflector. (De oorspronkelijke Human Design leer gaat uit van 4 types) Human Design is een hulpmiddel om te leren vertrouwen op jezelf.

Als je ontdekt dat je tot het type Projector behoort, kan het begrijpen van je Projector-design een groot verschil gaan maken voor het werk dat je doet. Maar waarom is dat zo?

Het begrijpen van je Projector design

Projectors vormen ongeveer 20% van de bevolking. Hun ideale rol is anderen begeleiden, leiden, coachen en adviseren. Ze hebben oog voor het grote geheel en systemen.

Als Projector heb je een beperkte hoeveelheid energie en kun je niet dezelfde mate van activiteit volhouden als Generators of Manifesterende Generators. Het is daarom superbelangrijk dat je je grenzen leert kennen zodat je je energie optimaal kunt beheren. Rust en de juiste keuze maken is belangrijk als je een burn-out wilt voorkomen. Misschien heb je dit al eens ervaren of zat je er dicht tegenaan.

Valkuilen vermijden

Nu worden we natuurlijk niet geboren met het labeltje Projector en een gebruiksaanwijzing. De kans ik dus groot dat je al een hele carriere achter de rug hebt en allerlei ervaringen als je onderneemt. Een business bouwen is leuk maar gaat niet vanzelf. In de gesprekken die ik heb met collega ondernemers die ook Projector zijn en met klanten kom ik vaak dezelfde valkuilen tegen. Yep, ook valkuilen die ik zelf heb ervaren. In dit artikel ga ik ze met je delen zodat jij ze kunt vermijden.

Valkuil 1: Ik kan echt superhard werken hoor!

Hoezo heb ik geen energie? De boodschap dat je geen constante duurzame energie hebt als Projector kan behoorlijk hard aankomen. Je bent toch niet lui? Natuurlijk kun je als Projector superhard werken. Echt dat heb ik ook jaren gedaan. En met veel plezier ook. Als iemand mij vroeg hoeveel uur ik werkte wuifde ik alles weg. Zo leuk vond ik de dingen die ik deed. En natuurlijk niet allemaal betaalde uren, dat hoort gewoon bij het ondernemen als je aan het bouwen bent. Dus verhalen over een middagdutje? Daar herkende ik mezelf niet in. Werken en de handen uit de mouwen steken, is mij met de paplepel ingegoten, dus logisch. En ook dit soort verhalen hoor ik van klanten.

Maar of zo hard doorwerken op de lange termijn goed voor je is, dat is de vraag. Uiteindelijk kun je jezelf daarin echt tegen komen. En ja als ik heel eerlijk ben, is mij dat ook meer dan eens overkomen. Alleen vaak dacht ik dat het aan iets anders lag. Ik merk goed het verschil sinds mijn kinderen het huis uit zijn.

Waar het om gaat is dat je energie anders is als Projector. En niet alle projectors zijn hetzelfde. Je design kan echt verschil maken. Ook kun je energie opnemen van anderen en versterken. En echt, daar kun je heel ver mee komen. Punt is alleen dat je vaak niet goed weet wanneer genoeg genoeg is. Nu je dit weet kun je hier veel bewuster mee omgaan.

Valkuil 2: Weerstand tegen hokjes denken

Als Projector kun je het gevoel hebben dat Human Design en het labelen van jezelf als Projector gelijk is als jezelf in een hokje stoppen. Misschien heb je zelfs weerstand tegen het idee om jezelf als zodanig te identificeren. Alsof dan alle Projectors gelijk zijn.

Maar juist het negeren van je Projector-natuur kan leiden tot frustratie, uitputting en het gevoel vast te zitten in je onderneming.

En echt, ik kan heel goed begrijpen dat je jezelf niet wilt laten beperken door een label. Echter, in het geval van Human Design gaat het niet om het toekennen van labels, maar eerder om het begrijpen en omarmen van je unieke gaven en talenten. Het draait om de kunst van differentiatie, waarbij we ieder erkennen als een unieke combinatie van eigenschappen en mogelijkheden.

Door weerstand tegen hokjesdenken te overwinnen en open te staan voor de inzichten die Human Design biedt, kun je een dieper begrip van jezelf en anderen ontwikkelen. Dit kan juist leiden tot groei, zelfontplooiing en meer vervulling in je leven en werk. Naarmate je meer inzicht hierin krijgt, je design beter leert kennen en gaat experimenteren met alle mogelijkheden en kansen zul je meer flow een ontspanning ervaren.

Je hoeft een heleboel dingen ineens niet meer. En dat pas ga je merken wat dit betekent in je dagelijks leven.Het is begrijpelijk dat je terughoudend bent om jezelf in een hokje te plaatsen, maar Human Design is geen beperkend label. In plaats daarvan biedt het een diepgaand begrip van jezelf en hoe je het beste kunt functioneren. Het kan dienen als een gids, niet als een beperking.

Valkuil 3: Werk dat niet bij je past.

Wat is de reden dat je bent begonnen als ondernemer? Wanneer je als Projectors het verkeerde werk doet, kun je je in een lastige situatie bevinden. Als je bent begonnen als zelfstandig ondernemer in bijvoorbeeld rollen als Virtual Assistant, websitebouwer, content schrijver, schoonheidspecialiste, fotograaf of een andere vorm van uitvoerende dienstverlening kun je zomaar overspoeld worden met nieuwe vragen en onzekerheden die je bezighouden.

Met een reden heb je voor een bepaald beroep gekozen en misschien doe je het al vele jaren met plezier. Wat ook kan is dat je er juist mee worstelde maar niet wist wat de oorzaak hiervan was.

Hoewel deze rollen op het eerste gezicht geschikt lijken voor jou als zelfstandig ondernemer, kun je je op een bepaald moment overbelast voelen. Als jij als Projector niet wordt gezien als de natuurlijke leider of gidsen die je bent, kan het uitvoeren van dit soort werk je uiteindelijk uitputten.

Je hebt behoefte aan erkenning voor je unieke kwaliteiten. Je wilt je potentieel ontwikkelen op de manier die bij je past. Onbewust voel je vaak wel dat hier iets niet klopt. Anders kun je je gevangen voelen in een cyclus van overbelasting en onderwaardering. Zo is de cirkel weer rond want juist dit kan je welzijn en professionele groei belemmeren.

Door bewust te worden van het werk dat het beste past bij jouw Projector energie kun je weer vlot uit deze valkuil klimmen als je er in gevallen bent

Valkuil 4: Vasthouden aan het oude

Natuurlijk roept het van alles op als je ontdekt dat je het verkeerde werk doet. Beter gezegd, het werk dat van nature niet echt bij je past. Misschien heb je het echt jaren met veel plezier hebt gedaan. Vond je het superleuk om in het onderwerp te duiken maar dat betekent niet dat je het altijd moet blijven doen.

Misschien herken je wat mij is overkomen: ik merkte wel dat mijn energie wegliep bij bepaalde werkzaamheden of dat ik geen behoefte had aan nóg meer klanten. Ik had alleen niet in de gaten waarom dat was. Daar kunnen heel wat jaren overheen gaan. We maken allemaal dingen mee in ons leven en zo kan het gebeuren dat je vermoeidheid, irritatie of bitterheid aan iets anders wijt.

Dit bewust worden is al een hele stap. Zomaar dat werk overboord gooien is eng en doe je echt niet zomaar. En je inkomsten dan? Het is daarom verleidelijk om dit allemaal voor je uit te schuiven en vast te houden aan het oude.

Tot je merkt dat het niet meer gaat. Wanneer dat is kan voor iedereen heel verschillend zijn. Het oude loslaten is dan het enige logische om te doen maar dat kan super eng zijn. Je weet niet wat er komt en je weet ook niet of alles vanzelf weer goed komt. Als je dit herkent check dan eens of jouw milt centrum open of gedefinieerd is. Dat brengt je weer nieuwe inzichten.

Het Milt (Spleen) centrum in Human Design is verbonden met instincten, intuïtie en overlevingsmechanismen. Voor Projectors met een open Spleen centrum kan dit betekenen dat ze geneigd zijn om de signalen van hun lichaam en intuïtie te negeren of te onderdrukken, vooral als het gaat om veranderingen in werk of loopbaan.

Hierdoor kun je te lang vasthouden aan het bekende. Ook als het je groei in de weg staat of je zelfs ziek maakt. Hiervan bewust worden helpt je om deze valkuil te vermijden of er juist op tijd weer uit te klimmen.

Maar…laat je niet gek maken, vertrouw altijd op je intuïtie

Conclusie: Het omarmen van je Projector-natuur helpt je om je volledige potentieel te ontsluiten zodat je kunt groeien als ondernemer. Dit helpt je weer om eenleven van succes en voldoening te leiden. Zo spring je de volgende dat je bed weer uit omdat je zin hebt in de dag. Herken je valkuilen? Laat je dan niet gek maken maar bezin je op wat je kunt doen . Volg je eigen innerlijke autoriteit en strategie om weer op het juiste pad te komen.

Als je hiervan bewust bent dan heb je al heel wat gewonnen.

ben jij een Projector en loop je vast als ondernemer? Check dan eens hoe een Projector Business Sessie je weer op weg kan helpen. Ontdek hoe je jouw unieke gaven kunt benutten voor zakelijk succes.

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Stressvrij ondernemen als Projector? Hoe doe je dat?

Als je ontdekt dat je het type Projector bent in Human Design dan kunnen allerlei gedachten je bezighouden. En mogelijk heeft je lichaam je al signalen afgegeven waardoor je op het spoor van Human Design bent gekomen. Human Design is geen geloof maar een experiment...

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

5 Tips om succesvol te zijn in je business als Projector

Als je onlangs in aanraking bent gekomen met Human Design, kan het zijn dat je al ontdekt hebt dat je een Projector bent. Misschien heb je er al een boek over gelezen of heb je je een beetje verdiept in je type en heb je gemerkt dat human design jou helpt om jezelf...