Projector en ondernemer, wat nu?

jun 24, 2023 | Human Design

Projector en ondernemer
LEES LATER - DOWNLOAD DEZE POST ALS PDF >> KLIK HIER <<

Als je ontdekt dat je het type ‘Projector’ bent volgens Human Design én ondernemer dan kun je van alles ervaren.

“Wat moet ik hier nu mee? Wat betekent dit voor mijn bedrijf?”

Dat is wat mij overkwam. Ik was gewoon nieuwsgierig. Ik had gehoord dat ik waarschijnlijk een Manifesting Generator zou zijn. Niet dus. Ik ben een Projector en dat voelde 100% logisch. Wist ik veel wat er daarna zou gebeuren….

Als jij ook je Human Design chart hebt opgevraagd en je ziet ineens ‘Projector’ staan, herken je dat misschien. Mogelijk voel je eerst opluchting, herkenning of juist verwarring. Misschien schuif je het terzijde óf wil je er meteen meer van weten. Daarna kunnen allerlei processen op gang komen.

Want als je onderneemt heb je ook klanten nodig. En dus een manier om marketing te doen. En precies daar kun je zomaar vastlopen.

Wat is de ideale strategie voor een Projector?

Zelf duik ik ergens graag verder in, als het me interesseert. Nu weet ik dat dit past bij mijn 1/3 profiel (onderzoeker/martelaar). En vaak vonden mensen daar wat van. Maar het is gewoon wie ik ben. Al ben ik me nu beter bewust van de valkuil die hierbij hoort.

Toch had ik het onderwerp ‘Human Design’ eerst in een hoekje in mijn achterhoofd geparkeerd. Ik dacht dat ik het niet nodig had. Wat bleek: het was nog niet het goede moment.

Ik had niet verwacht dat het mijn leven zo zou veranderen. In positieve zin. En zoals ik zeg tegen mijn klanten: alles is er al. Laat dat dan ook op mezelf van toepassing zijn!

Projector ondernemer zijn gaat me heel natuurlijk af. Ik moest alleen even terug in de tijd om dat te kunnen zien.

En als het om de Projector strategie gaat: ‘wachten op de uitnodiging’ zijn daar verschillende visies op. Human Design is een experiment zeggen ze wel. Het is dus belangrijk dat je zelf gaat herkennen, begrijpen en vooral leven. En…vind andere Projectors om van te leren en je door te laten inspireren. Dat helpt echt.

Wachten op de uitnodiging als Projector en ondernemer?

Het wachten op de uitnodiging is nogal een dingetje voor een Projector. Dit kan heel verwarrend voelen omdat er verschillende visies zijn. Als je onderneemt hoe doe je dat dan? Je kunt toch niet zomaar gaan zitten wachten tot een nieuwe klant toevallig langskomt?

Dit wachten op de uitnodiging betekent dat een Projector niet een initiator is zoals een Manifestor dat kan zijn. Als een Projector zelf initiatief neemt kan dat zelfs een gevoel van bitterheid geven. Ook al bedoel je het nog zo goed. En daarmee verspil je kostbare energie. Je kunt er zomaar een paar dagen last van hebben.

Meer rust en vertrouwen als Projector ondernemer

Sinds ik weet dat ik worstelde met mijn bedrijf omdat ik een Projector ben, is er veel veranderd. Ik ben er helemaal ingedoken: heb coaching gehad, programma’s gevolgd, boeken gelezen en nog veel meer.

Het maakte voor mij zóveel duidelijk dat ik het niet meer kon negeren. Zo werd ik uitgenodigd om meer andere ondernemers te helpen met marketing en online ondernemen. Ook in combinatie met Human Design, dus ook Projectors.

En ik ontdekte nog iets anders. Een rode draad in mijn leven en verborgen bijzondere verhalen die ik nooit had verwacht. Verhalen die ik zonder Human Design en Gene Keys niet op die manier had kunnen zien. En door al die dingen werd me steeds duidelijker waarom juist andere Projectors mijn hulp kunnen gebruiken.

Nu ervaar ik veel meer rust, vertrouwen en flow in mijn leven én in mijn bedrijf. Ik ben weer blij dat ik kan ondernemen. En echt, dat is zeker niet altijd zo geweest.

Door de jaren heen heb ik verschillende keren op het punt gestaan het op te geven. Soms heb ik dat ook gedaan om daarna weer opnieuw te beginnen. Dus herken je dat gevoel? Het hoort er allemaal bij.

Als je denkt, “Projector en ondernemer, wat nu?”

Dan weet je dat je op de goede weg bent. Steeds meer antwoorden zullen volgen. Want juist het ontdekken dat je Projector bent is een belangrijke sleutel naar succes. Laat je daarom niet ontmoedigen als je jouw droom wilt realiseren. Of het nu groot is of klein.

Al die inzichten blijken later ongelooflijk waardevol. Als Projector ondernemer is er zoveel anders. Je bent geen Generator, Manifestor of Manifesting Generator. Ook al denk je soms dat dit wel zo is.

Het konijnenhol van Human Design

Ze zeggen van Human Design wel dat het een ‘rabbithole’ is. Als je er eenmaal in duikt kun je er zo in verdwijnen. Steeds kun je een stapje verder en zo ontdek je een nieuw spoor om te volgen. Maar als je weet wat echt belangrijk is wordt alles een stuk eenvoudiger. Alles zelf uitpuzzelen is niet eenvoudig al wilde ik dat eerst wel. Juist hulp hierbij zoeken en een reading of een sessie boeken kan ongelooflijk behulpzaam zijn heb ik gemerkt.

Kun je marketing doen als Projector ondernemer?

En moet ik mijn hele bedrijf omgooien? Die vragen hebben mij echt beziggehouden.

Toen ik ontdekte dat ik Projector ben, was ik eerst opgelucht. Vol goede moed kon ik nu eindelijk de dingen loslaten waar ik niet blij van werd. Maar ja een poosje voelde ik me ook machteloos. Wat nu dan? Hoe kan ik nou verder?

Soms kreeg ik zin dat hele Human Design gedoe in de prullenbak te smijten. Toch wist ik diep van binnen dat ik het niet kon negeren. Zoveel puzzelstukjes vielen op hun plek. Er was geen ontkomen aan.

Ook voor mijn bedrijf en mijn aanbod. Alles wat ik eerder had gemaakt en gedaan ging ik in een ander daglicht zien. Hoe mooi alles bij elkaar paste en logisch is. Door rust te nemen en me verder te verdiepen in het onderwerp kreeg ik meer duidelijkheid. Zo kon ik loslaten wat me niet meer diende.

Zo ontdekte ik mijn Projector marketing methode die er altijd al was:

De sleutel vond ik toen ik terug ging in de tijd. In 2009 begon ik mijn eerste bedrijf met een business partner. Daarin ontstond alles in een heel natuurlijke flow. We maakten een mooie groei door. Terugkijkend deden we veel zoals het helemaal bij een Projector ondernemer past. Ik leefde toen letterlijk de marketing en business strategie van een Projector. En dat had ik helemaal niet in de gaten.

En weet je wat het mooie is? Alle successen en leerpunten van die tijd heb ik onthouden want precies dat is extra waardevol voor nu.

Echt gezien worden is belangrijk

Zoals een Projector de ander kan zien wil deze ook zelf gezien worden. Persoonlijk contact is daarbij belangrijk, in een kleine setting en 1 op 1. Dat is tenminste mijn persoonlijke ervaring.

Daarom help ik graag anderen met 1-op-1 sessies.

  • Ik verbind het oude met het nieuwe.
  • Door tijd te nemen en te kijken naar wat er al is.
  • Waar sta je nu en waar wil je naartoe?
  • Wat heb je nodig om daar te komen.
  • Wat ontbreekt er?
  • Waar liggen kansen en mogelijkheden?

Als echte lijn 3 probeer ik alles uit, leer ik door vallen en opstaan. Kunnen mijn klanten weer hun voordeel mee doen. Zo hoeven zij heel veel niet meer zelf uit te zoeken. En belangrijke ervaringen en verhalen deel ik weer waar en wanneer dit relevant is. Zo is nu ook spontaan deze podcast ontstaan.

Projector ondernemer zijn is geen grapje (als je het niet weet)

Zelfstandig ondernemen kan al een hele klus zijn als je dit in je eentje doet. Echt, ik kan het weten want ik heb jaren een business partner gehad. Dat scheelt echt heel veel.

Toen ik in mijn eentje begon voor de tweede keer te ondernemen was het toch een stuk ingewikkelder. En dat terwijl ik juist dacht dat ik sneller zou gaan. Ik had de route immers al eens gelopen. Maar dat viel tegen. Als ik terug kijk kon ik in mijn vorige bedrijf juist heel goed in mijn Projector rol stappen. We hadden de taken goed verdeeld en de puzzel paste zo prima.

Toen ik opnieuw ging ondernemen, hielp ik coaches en trainers met marketing en techniek. Dat gepuzzel vond ik superleuk. Maar de implementatie uiteindelijk niet meer. Mijn energie liep weg op een bepaald moment. En nu weet ik waarom.

Geen route van een reguliere business coach was hier de oplossing. Ik kreeg maar niet echt helder wat het probleem was. Dus ja, je kunt business coach programma’s volgen tot je een ons weegt. Als je de bron van je probleem niet vindt dat blijf je aan de gang. Leuk is anders. Pas toen Human Design op mijn pad kwam kon ik echt verder en begreep ik hoe het zat.

Ontbrekend puzzelstukje: Human Design.

Sinds ik weet dat ik volgens Human Design Projector ben, heb ik het puzzelstukje gevonden. Dat had ik eerder nooit gedacht.

Heb je nu je chart in handen en denk je ‘Oef, wat nu?’ Check dan de mogelijkheden

LEES LATER - DOWNLOAD DEZE POST ALS PDF >> KLIK HIER <<

Gratis Meedenkers

Automatisch in je mailbox:

Als Projector met een 1/3 profiel maak ik van alles mee wat ik graag met jou deel, om jouw groei te versnellen. Bovendien deel ik regelmatig exclusieve inzichten en waardevolle extra's met mijn lezers. Meld je aan en ontvang vandaag nog de nieuwste Meedenker rechtstreeks in je mailbox. 

N

HUMAN DESIGN

N

Online marketing

N

Online ondernemen

"

Ben je hier voor de freebies?

NATUURLIJK! HEEL SLIM 😉

Valkuilen Vermijden

NAVIGEREN NAAR SUCCES ALS PROJECTOR

Ontdek hoe je valkuilen kunt vermijden en succesvol kunt navigeren als Projector met deze handige checklist! Leer de meest voorkomende obstakels te herkennen en omzeilen, zodat je moeiteloos jouw weg naar succes bewandelt.

Of je nu ervaren bent of net begint, deze checklist biedt praktische, direct toepasbare tips. Vul hieronder je gegevens in en ontvang direct toegang. 

DOWNLOAD DE CHECKLIST

Dit zal je ook interesseren

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Hoe je het verkopen van je cursus kunt automatiseren

Je hoort het vast wel eens: je cursus verkopen op de automatische piloot. Klinkt geweldig, toch? Zeker als Projector is het slim om hierover na te denken. Denk je dat het te moeilijk, ingewikkeld of technisch is om de verkoop van je cursus te automatiseren? Als je...

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Hoe kom je aan een team als Projector en ondernemer?

Voor een Projector in Human Design is het cruciaal om bij het ondernemen een team achter zich te hebben staan, en hier zijn de redenen: Behoud van Energie: Als Projector ervaar je energie in golven. Door samen te werken met een team kun je bepaalde taken overdragen,...

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Projector in Human Design? Dit is je kracht

Als jij het type Projector bent of iemand kent die dit is, dan is het slim om je er in te verdiepen. Want de ‘Projector’ heeft een bijzondere krachtige rol en unieke gaven in onze maatschappij. Toch kan dat heel anders voelen als het jezelf betreft. Hoe komt dat? En...