Projector ondernemer, wat nu?

jun 24, 2023 | Human Design

Projector ondernemer

Als je ontdekt dat je het type ‘Projector’ bent volgens Human Design én ondernemer dan kun je van alles ervaren.

“Wat moet ik hier nu mee? Wat betekent dit voor mijn bedrijf?”

Dat is wat mij overkwam. Ik was gewoon nieuwsgierig. Ik had gehoord dat ik waarschijnlijk een Manifesting Generator zou zijn. Niet dus. Ik ben een Projector en dat voelde 100% logisch. Wist ik veel wat er daarna zou gebeuren….

Als jij ook je Human Design chart hebt opgevraagd en je ziet ineens ‘Projector’ staan, herken je dat misschien.

Mogelijk voel je eerst opluchting, herkenning of juist verwarring. Misschien schuif je het terzijde óf wil je er meteen meer van weten. Daarna kunnen allerlei processen op gang komen.

Wat is de ideale strategie voor een Projector?

Zelf duik ik ergens graag verder in, als het me interesseert. Nu weet ik dat dit past bij mijn 1/3 profiel (onderzoeker/martelaar). En vaak vonden mensen daar wat van. Maar het is gewoon wie ik ben. Al ben ik me nu beter bewust van de valkuil die hierbij hoort.

Toch had ik het onderwerp ‘Human Design’ eerst in een hoekje in mijn achterhoofd geparkeerd. Ik dacht dat ik het niet nodig had. Wat bleek: het was nog niet het goede moment.

Ik had niet verwacht dat het mijn leven zo zou veranderen. In positieve zin. En zoals ik zeg tegen mijn klanten: alles is er al. Laat dat dan ook op mezelf van toepassing zijn!

Projector ondernemer zijn gaat me heel natuurlijk af. Ik moest alleen even terug in de tijd om dat te kunnen zien.

En als het om de Projector strategie gaat: ‘wachten op de uitnodiging’ zijn daar verschillende visies op. Human Design is een experiment zeggen ze wel. Het is dus belangrijk dat je zelf gaat herkennen, begrijpen en vooral leven. En…vind andere Projectors om van te leren en je door te laten inspireren. Dat helpt echt.

Wachten op de uitnodiging als Projector en ondernemer?

Het wachten op de uitnodiging is nogal een dingetje voor een Projector. Dit kan heel verwarrend voelen omdat er verschillende visies zijn. Als je onderneemt hoe doe je dat dan? Je kunt toch niet zomaar gaan zitten wachten tot een nieuwe klant toevallig langskomt?

Dit wachten op de uitnodiging betekent dat een Projector niet een initiator is zoals een Manifestor dat kan zijn. Als een Projector zelf initiatief neemt kan dat zelfs een gevoel van bitterheid geven. Ook al bedoel je het nog zo goed. En daarmee verspil je kostbare energie. Je kunt er zomaar een paar dagen last van hebben.

Meer rust en vertrouwen als Projector ondernemer

Sinds ik weet dat ik worstelde met mijn bedrijf omdat ik een projector ben, is er veel veranderd. Ik ben er helemaal ingedoken: heb coaching gehad, programma’s gevolgd, boeken gelezen en meer.

Het maakte voor mij zoveel duidelijk dat ik het niet meer kon negeren. Als vanzelf werd ik ook uitgenodigd om andere ondernemers te helpen met ondernemen in combinatie met hun Human Design, ook Projectors.

Nu ervaar ik veel meer rust, vertrouwen en flow in mijn leven én in mijn bedrijf. Ik ben weer blij dat ik kan ondernemen. En echt, dat is zeker niet altijd zo geweest.

Door de jaren heen heb ik verschillende keren op het punt gestaan het op te geven. En soms heb ik dat ook gedaan om daarna weer opnieuw te beginnen. Dus herken je dat gevoel? Het hoort er allemaal bij. Laat je daarom niet ontmoedigen.

Al die inzichten blijken later ongelooflijk waardevol. Als Projector ondernemer is er zoveel anders. Je bent geen Generator, Manifestor of Manifesting Generator. Ook al denk je soms dat dit wel zo is.

Het konijnenhol van Human Design

Ze zeggen van Human Design wel dat het een ‘rabbithole’ is. Als je er eenmaal in duikt kun je er zo in verdwijnen. Steeds kun je een stapje verder en zo ontdek je een nieuw spoor om te volgen. Maar als je weet wat echt belangrijk is wordt alles een stuk eenvoudiger.

Kun je marketing doen als Projector ondernemer?

En moet ik mijn hele bedrijf omgooien? Die vragen hebben mij echt beziggehouden.

Toen ik ontdekte dat ik een Projector ben, ging mijn stemming eerst van opgelucht en hoopvol naar machteloos en weer terug. Soms kreeg ik bijna zin dat hele Human Design gedoe in de prullenbak te smijten …..ware het niet dat ik diep van binnen wist dat ik het niet kon negeren. Zoveel puzzelstukjes vielen op hun plek.

Ook voor mijn bedrijf en mijn aanbod. Alles wat ik eerder had gemaakt en gedaan ging ik in een ander daglicht zien. Hoe mooi alles bij elkaar paste en logisch is. Door te verdiepen en te vertragen werd me steeds meer duidelijk en kon ik beter loslaten wat me niet meer diende.

Zo ontdekte ik mijn Projector marketing methode die er altijd al was:

In 2009 begon ik mijn eerste bedrijf met een business partner. Daarin ontstond alles in een heel natuurlijke flow. We maakten een mooie groei door. Terugkijkend deden we veel zoals het helemaal bij een Projector ondernemer past. Ik leefde toen letterlijk de marketing strategie van een Projector. En dat had ik helemaal niet in de gaten.

Echt gezien worden is belangrijk

Zoals een Projector de ander kan zien wil deze ook zelf gezien worden. Persoonlijk contact is daarbij belangrijk, in een kleine setting en 1 op 1. Dat is tenminste mijn persoonlijke ervaring.

Daarom help ik graag anderen met 1-op-1 sessies. Ik verbind het oude met het nieuwe en door de tijd te nemen en te kijken naar wat er al is. Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Wat heb je nodig om daar te komen. In een groep is dat toch anders.

Als echte lijn 3 probeer ik alles uit, leer ik door vallen en opstaan. Kunnen mijn klanten weer hun voordeel mee doen. Zo hoeven zij heel veel niet meer zelf uit te zoeken.

Projector ondernemer zijn is geen grapje (als je het niet weet)

Zelfstandig ondernemen kan al een hele klus zijn als je dit in je eentje doet. Echt, ik kan het weten want ik heb jaren een business partner gehad. Dat scheelt echt heel veel. Toen ik in mijn eentje begon voor de tweede keer was het toch een stuk ingewikkelder. En dat terwijl ik juist dacht dat ik sneller zou gaan. Ik had de route immers al eens gelopen. Maar dat viel tegen. Als ik terug kijk kon ik in mijn vorige bedrijf juist heel goed in mijn Projector rol stappen. We hadden de taken goed verdeeld en de puzzel paste zo prima.

Toen ik opnieuw begon voor mezelf was dit om andere ondernemers te helpen met hun marketing en allerlei technische zaken voor hun online bedrijf. Dat gepuzzel vond ik superleuk. Maar de uitvoering na een paar keer niet meer. Mijn energie liep weg en nu weet ik waarom. Geen route van een reguliere business coach was voor mij de oplossing want ik kreeg maar niet echt helder wat het probleem was. Dus ja, je kunt coach trajecten volgen tot je een ons weegt maar als je de bron van je probleem niet vindt dat blijf je rondjes draaien. Leuk is anders. Pas toen Human Design op mijn pad kwam kon ik echt verder en begreep ik hoe het zat.

Ontbrekend puzzelstukje: Human Design.

Sinds ik weet dat ik volgens Human Design een Projector ben, heb ik het puzzelstukje gevonden dat in mijn bedrijf ontbrak. Voor mijzelf én voor mijn klanten. Dat had ik eerder nooit gedacht.

Ben je ondernemer en heb je nu je chart in handen en denk je ‘Oef, wat nu?’ Voel je vrij een gratis Meedenk Gesprek in te plannen om gewoon eens te praten over waar je tegenaan loopt en download de routekaart naar jouw online business

Dit zal je ook interesseren

Nieuwsbrieven sturen, wel of niet doen?

Nieuwsbrieven sturen, wel of niet doen?

Als ondernemer heb je vast wel eens nagedacht over het versturen van nieuwsbrieven. Het lijkt een slimme zet om op deze manier in contact te blijven met je klanten en potentiële klanten. Maar is het echt zo verstandig? In dit artikel gaan we dieper in op de vraag of...

6 manieren voor meer nieuwe klanten

6 manieren voor meer nieuwe klanten

Nieuwe klanten heb je altijd nodig. En het liefst wil je dat deze natuurlijk automatisch binnen komen rollen. Maar helaas gaat nieuwe klanten krijgen niet zomaar vanzelf dus heb je een manier nodig waarop je meer nieuwe klanten kunt aantrekken. En dat wil niet zeggen...