7 redenen waarom je een mailinglijst wilt voor je bedrijf

apr 14, 2023 | E-mail marketing, Online ondernemen

Waarom je een mailinglijst wilt
(Ontdek meteen hoe je kunt beginnen)
Misschien lijkt een e-maillijst opbouwen overbodig en ouderwets in deze tijd van social media. Er zijn immers veel social media platforms waar je uit kunt kiezen. Bovendien zijn al die sociale media kanalen gratis beschikbaar, superhandig toch? Kun je mooi kosten besparen dus waarom zou je je dan nog verdiepen in e-mail?

Is een e-maillijst nog wel zinvol?

Toch is e-mail nog steeds een van de krachtigste vormen van communicatie met je volgers. En, het kan je prachtige resultaten opleveren terwijl je zelf niet de hele tijd online hoeft te zijn. Betrokkenheid groeit en je realiseert daardoor meer omzet en verbinding. En als iets werkt ga je meer plezier ervaren toch?
Okay denk je nu misschien, en hoe pak ik dat aan? Daarom even terug naar het begin.

Wat is een mailinglijst?

Een e-maillijst of mailinglijst is een verzameling e-mailadressen van mensen die:
 • Zich hebben ingeschreven op je nieuwsbrief, tips of inspiratiemail.
 • Hebben aangemeld om je gratis product zoals een digitale weggever te ontvangen. (let op: AVG)
 • Iets van je gekocht hebben.
 • Aangemeld zijn voor acties en evenementen zoals een webinar.
 • Een afspraak met je hebben gemaakt en je e-mails willen ontvangen
 
Wat de reden ook is, deze mensen hebben je toestemming gegeven om hun e-mailadres op een lijst te zetten zodat ze je e-mails ontvangen. Zonder toestemming mailen mag dus niet zomaar. Check daarom altijd de regels volgens de AVG.
 

7 redenen waarom een e-maillijst belangrijk is

 
Hoewel e-mail al heel lang bestaat, heeft het nog steeds veel voordelen en blijft het werken.
Iedereen kan schrijven en heeft waardevolle informatie te delen, ook als je denkt dat het niet zo is (ja, echt waar). En als je onzeker over voelt dan is hulp zo ingeschakeld.
Beginnen kan best spannend zijn maar iedereen kan een ​​e-mail sturen. Daarna kun je verder optimaliseren en uitbouwen waardoor je lijst winstgevend wordt.

Hier de 7 belangrijke voordelen van een e-maillijst.

 

1. E-mailmarketing heeft een hogere ROI dan welk ander marketingkanaal dan ook.

(ROI staat voor Return On Investment. Het geeft het rendement aan op jouw investeringen).
In feite genereert e-mail $ 42 voor elke bestede $ 1, (ROI van 4.200% )(Bron Hubspot). Natuurlijk zullen deze cijfers per naar veranderen maar feit is dat het zinvol is om te investeren in emailmarketing.
Het is verleidelijk om rond te hangen op Facebook en Instagram omdat je denkt dat het je niets kost. het kan gewoon leuk zijn om op social media te zitten maar check eens hoe de tijd door je vingers glipt?
Het zijn populaire kanalen met gemakkelijke toegang tot je doelgroep. Maar hoe effectief is het werkelijk Tijd is immers ook geld.
 

2. Je hebt 6x meer kans om een ​​klik te krijgen van een e-mail dan van een bericht op social media.

Daarnaast: Social media platforms willen iedereen binnenboord houden op hun eigen kanaal. Het wordt steeds ingewikkelder mensen vandaar naar je website of blog te leiden.
Bedenk eens hoeveel tijd je besteedt aan het promoten van je blog of aanbod. Hoeveel van die tijd wordt besteed aan sociale media versus e-mail?
Het is daarom veel slimmer om mensen voor je e-maillijst uit te nodigen zodat je daar verder de relatie kunt opbouwen en verdiepen. Mensen die jouw bericht ontvangen, willen graag van je horen. Ze hebben zich niet voor niets ingeschreven voor je e-maillijst en zijn alleen daardoor al meer gemotiveerd om te klikken op een link in je bericht. 

 

3. E-mail lezers hebben meer kansen om je content echt te consumeren.

Bij het laten groeien van je bedrijf draait het allemaal om het creëren van betekenisvolle relaties met je publiek, je lezers. Zij zijn degenen die mogelijk je klant zullen worden.
Wanneer jouw e-mail bij een lezer in de inbox belandt, praat je met hen één-op-één. Zo voelt dat, check maar eens bij jezelf hoe je emails ervaart die je ontvangt. 
Anders is het met openbare berichten op sociale media. Met e-mailmarketing kun je eenvoudiger een gevoel van loyaliteit, persoonlijkheid en vertrouwen opbouwen. En dan hebben we het nog niet over de technische aspecten gehad.
 

4. Je e-maillijst is met een doel gebouwd

Wanneer geïnteresseerden updates van je wil ontvangen, zullen ze het aanmeldingsformulier op je website invullen en hun e-mailadres achterlaten.
De mensen die dit doen, nemen de tijd en moeite omdat ze echt graag van je willen horen. Ze zijn dus al geïnteresseerd en nemen bewust actie.
Daardoor is de kans groter dat ze je e-mails openen en nieuwsgierig zijn naar wat je te vertellen hebt. Ze zijn ontvankelijker voor je berichten en zullen eerder je berichten echt lezen. Met het samenstellen van de e-mails kun je hiermee rekening houden.
 
76% heeft het afgelopen jaar minimaal één keer iets gekocht via het kanaal e-mail.

5. E-mail kun je zeer gericht toepassen

Met mensen die zich doelgericht aanmelden voor je e-maillijst, wordt het gemakkelijker hen tot aankoop te verleiden. Misschien krijg je de kriebels van deze formulering maar je kunt dat gewoon op jouw manier doen. Simpel gezegd: zij hebben een probleem en jij de oplossing.
Jij kunt al weten waar ze in geïnteresseerd zijn. De tijd en route zal leren of ze ook je klant worden. De boodschap persoonlijker maken helpt daarbij. Dit doe je o.a. door te segmenteren.
Segmenteren van je e-maillijst gaat over het verdelen van je lezers, je contacten, op basis van overeenkomsten. Zo kun je hen meer persoonlijke en relevante e-mails sturen. Anders dan een algemene nieuwsbrief overal naar iedereen.
Door te segmenteren in groepen, kun je zeer gerichte e-mailcampagnes maken die stimuleren om meer klikken en actie te ondernemen. En daardoor haal je weer betere resultaten. Zo bouw je aan een mailinglijst die klanten brengt.
 
86% van de Nederlanders heeft zich het afgelopen jaar op één of meerdere mailings ingeschreven.

6. Je bouwt aan je marketing fundament

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zo belangrijk, maar met je e-maillijst, bouw je een stevige basis voor je marketing. Je bepaalt zelf wanneer je mensen mailt die op je lijst staan. Sociale media zijn vluchtig en veranderlijk terwijl e-mailmarketing stabiel blijft.
Bekijk het zo: Social media kanalen zijn niet van jou. Instagram, Facebook of Twitter kunnen je blokkeren ( en ja, echt ik hoor het steeds vaker) Voor je organisch bereik ben je afhankelijk van de grillen van dat platform. Niet iedereen ziet je bericht. En als je er niet van houdt om Reels te maken dan is Instagram al minder interessant. Zomaar een voorbeeld. En mogelijk heb je helemaal geen zin om ook op TikTok actief te worden, wie weet wat het volgende platform wordt? Zo kun je bezig blijven.
Maar met e-mailmarketing heb je de contacten zelf in handen. Je bepaalt zelf wie je bericht ziet en wat je naar wie stuurt en hoe je mails schrijft. Hoe dan ook, het is een aanvulling op al die platforms en vormt een belangrijke basis die je juist rust kan brengen. Ook in niet onbelangrijk toch?

7. E-mail is toegankelijk voor iedereen én voor alle leeftijden

67% van de Nederlanders gebruikt e-mail voor de ontvangst van aanbiedingen en exclusieve deals. 
Veel mensen lezen hun mail bij voorkeur op een smartphone. Dit geldt ook voor 65+. Je hebt dus geen computer meer nodig en kunt e-mails lezen op elk moment van de dag, waar dan ook.
 
Gemiddeld vindt 70% van de Nederlanders het gebruik van e-mail prettig en slechts 4% vindt e-mail ouderwets
 

Wat je nodig hebt om een ​​e-maillijst op te bouwen

Nu weet je hoe belangrijk het is om een ​​e-maillijst op te bouwen en waarom het negeren van dit gebied van marketing van je bedrijf niet handig is. 
Maar wat heb je nodig om aan de slag te gaan met het bouwen van je e-mail lijst?
Het is vrij eenvoudig:
 1. Een blog of website.
 2. Een e-mailmarketingservice (om je e-mails te bezorgen) en de e-mailadressen te verzamelen)
 3. Opt-in formulieren (waar mensen zich aanmelden) of wel inschrijven voor je lijst.

Welke technische oplossing heb je nodig om te mailen?

Er zijn veel mogelijkheden als het gaat om het kiezen van een e-mailmarketing platform om je berichten mee te versturen.
Bij het uitzoeken welk e-mail marketingsysteem voor jou passend is, moet je goed onderzoek doen en verder kijken dan vandaag. Ontdek de beste functies en mogelijkheden voor het doel dat je voor ogen hebt.
Zelf ben ik fan van ActiveCampaign (in Nederland ook verkocht onder de naam Mailblue) Maar er zijn natuurlijk ook andere systemen die misschien beter bij je passen.
Om je te helpen kiezen heb ik dit startpakket gemaakt

Hoe je je mailinglijst laat groeien

3 stappen om je op weg te helpen
 1. Geef een reden om in te schrijven voor je e-maillijst (digitale weggever)
 2. Voeg op conversie gerichte aanmeldingsformulieren toe aan je website
 3. Plaats je weggever op een slimme plaats op je website
Kun je nog meer handige tips gebruiken download dan hier de 5 tips
Ongeacht het type website of blog dat je hebt, als je bezoekers van je website in klanten wilt veranderen helpt een mailinglijst daar echt bij. Het is ongelooflijk zonde als je deze kans laat liggen.
E-mailabonnees hebben veel meer waarde dan de typische social media gebruiker en met de loyaliteit die je kunt creëren met persoonlijke e-mails, zul je meer klanten krijgen.
E-mail is niet zomaar al jaren een succesvol en actueel marketingmiddel, het is ook gemakkelijk te gebruiken en heeft eindeloze mogelijkheden voor de groei van je bedrijf. Je kunt het op vele manieren inzetten en voor je laten werken. Nu kan ik me voorstellen dat je even niet weet waar te beginnen . Plan dan hier je gesprek.
 
 

Dit zal je ook interesseren

Zo gebruik je Human Design in je marketing en online business

Zo gebruik je Human Design in je marketing en online business

Human Design wordt steeds populairder. Dus is de kans groot dat je er over hebt gehoord. En als je ondernemer bent dan vraag je je misschien af hoe je deze kennis kunt toepassen in je marketing en online business. Mogelijk heb je je Human Design chart (je blauwdruk)...

Waarom Human Design mijn bedrijf verandert

Waarom Human Design mijn bedrijf verandert

‘Wow’ dacht ik toen ik dat ik mijn chart zag. Volgens Human Design ben ik een Projector .....zie je wel....ik mankeer niets. Er viel een last van mijn schouders. Human Design was al eerder via een uitnodiging op mijn pad gekomen. Toch had ik er behalve voor werk, voor...

Waar komt de naam Ilse denkt mee vandaan?

Waar komt de naam Ilse denkt mee vandaan?

Eigenlijk is het heel simpel. Meedenken is wat ik als vanzelf doe. Kansen zien en onbenut potentieel ontdekken. Anders gebruiken wat er al is. Het grote plaatje zien. Verbanden zien die voor een ander niet altijd logisch zijn.  Toen ik voor de tweede keer begon met...